Rămâi Aproape!

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi instantaneu cele mai noi articole!

Gimnastică Sporturi

A venit din Moldova să scrie istorie pentru români 

Gimnastul Emilian Neagu recunoaște că a plâns mult din cauza despărțirii de părinți încă de la 14 ani 

A plecat de mic de acasă, din Republica Moldova, pentru a încerca să scrie istorie pentru România în gimnastică. A ajuns în lotul național de seniori și este una dintre speranțele țării noastre la o calificare la Jocurile Olimpice din 2028. Emilian Neagu are 22 de ani și de opt s-a mutat la București, unde a ajuns să facă parte din lotul olimpic al României.  

Sacrificiile au fost mari, iar lacrimile multe. A început gimnastica la 10 ani, iar la 14 a sosit în România, pentru că antrenorii de aici au văzut în el un mare talent. Numai că el a resimțit din plin dorul de casă.
„Eu sunt din Republica Moldova, am început gimnastica la 10 ani, la 10 ani am intrat prima oară în sală, m-au dus părinții mei. Am fost chemat la un concurs aici în România, la vârsta de 14 ani și după m-au selectat la lotul național de juniori. Prima oară când am auzit nu prea am vrut să accept, pentru că eram foarte departe de casă, de ai mei. Ei bineînțeles că m-au îndrumat să merg, că știau că voi avea un viitor” – Emilian Neagu, gimnast lotul național al României

Sportivul recunoaște că a suportat foarte greu despărțirea de casă. Și acum vorbește cu familia lui măcar o dată pe zi. 

„Mi-a fost foarte greu să mă obișnuiesc când am plecat de acasă. Mi-era foarte dor de mama, de sora mea și de taică-miu. Pe la început, când mai mergeam în vacanțe plângeam, pentru că voiam să mă întorc la ei, mi-era foarte dor de ei. Până și în ziua de azi îi sun în fiecare zi, Mi-e foarte dor de ei. Când eram mai mic îi sunam chiar mai des” – Emilian Neagu, gimnast lotul național al României. 

În 2022 s-a retras pentru câteva luni din gimnastică 

Chiar dacă iubește gimnastica, Emilian a luat în 2022 o decizie radicală: a luat o pauză de cinci luni din gimnastică. Nu a putut sta însă mult departe de sală, antrenamente, adrenalină și colegi, așa că revenirea a fost la fel de bruscă precum ieșirea din scenă.  

„Am și renunțat. Am făcut o pauză, dar m-am reîntors pentru că mi-am dat seama că îmi place foarte mult acest sport, vreau să continui. Și am mai avut momente, dar am avut persoanele care m-au susținut și m-au încurajat. Mi s-a făcut dor de performanță, de concurs, de momentele de a concura, antrenamentele îmi lipseau foarte mult. Dar cel mai mult mi-au lipsit concursurile, cantonamentele, colegii” – Emilian Neagu, gimnast lotul național al României 

Revenit în activitate, tânărul gimnast are și un vis: acela de a ajunge la Jocurile Olimpice! Iar o prezență la Los Angeles, în 2028, ar fi întruchiparea perfectă a visului său. 

„Visul meu e să ajung la Olimpiadă. Nu contează dacă… Știu că e foarte greu să ajungi în finală și să iei și medalie, dar îmi doresc măcar să ajung acolo” – Emilian Neagu, gimnast lotul național al României. 

Chiar dacă locuiește la București de câțiva ani, Emil nu s-a adaptat încă. El ar prefera să stea într-un oraș mai mic, lipsit de aglomerație.  

„De fapt, Bucureștiul pentru mine e un oraș cu care nu m-am acomodat. Pentru că nu suport aglomerația, e prea mult haos. Prefer undeva în orașele mai mici, pe le periferie” – Emilian Neagu, gimnast lotul național al României

Avatar

Sports Net

About Author

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like

Gimnastică Jocurile Olimpice Sporturi

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!    Andrei Muntean este singurul reprezentant al gimnasticii masculine românești la competiția de
Kempo Sporturi

Campioana mondială care a lansat moda împletiturilor inedite!  

Este cea mai bună din lume la un sport de contact, dar, în același timp, a pornit și un trend