Rămâi Aproape!

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi instantaneu cele mai noi articole!

Gimnastică Sporturi

Vis de adolescentă: vrea două medalii la Jocurile Olimpice!

Vis de adolescentă: vrea două medalii la Jocurile Olimpice!

Sabrina Voinea are doar 16 ani, dar e decisă să cucerească lumea gimnasticii la Paris, în vară

Anul 2024 poate fi pentru Federația Română de Gimnastică anul revenirii în prim-plan, iar pentru Sabrina Voinea cel al deplinei consacrări. Deși nu a împlinit încă 17 ani, gimnasta are vise mari: vrea două medalii la Jocurile Olimpice chiar la competiția care va avea loc la Paris. Este visul unei adolescente care a intrat în sala de gimnastică încă de când a făcut primii pași.

După cum chiar ea spune, fiica fostei mari campioane Camelia Voinea a iubit gimnastica încă de când a început să înțeleagă despre ce e vorba în acest sport.

„Gimnastica am început-o de la vârsta de 5 ani, m-am aliniat la încălzire, dar mama m-a luat de mică, de când m-am născut, pentru că îmi doream foarte mult să ajung în sala de gimnastică și plângeam că îmi doresc să ajung aici. Mă culcam și mă sculam fără ea și o întrebam pe bonă unde e mama și îmi spunea: „la sală”. Începeam să plâng și venea și mă lua și mă aducea la sală” – Sabrina Maneca-Voinea, gimnastă calificată cu echipa României la JO Paris 2024.

La vârsta de 8-9 ani, după o medalie câștigată în orașul natal al Nadiei Comăneci, Onești, Sabrina și-a dat seama că vrea să continue pe drumul performanței.

„Primul meu concurs l-am avut la vârsta de 8-9 ani, la Onești și atunci am luat prima mea medalie, la sol parcă. A fost momentul în care am realizat că drumul meu poate să continue și să fie un drum lung și frumos” – Sabrina Maneca-Voinea, gimnastă calificată cu echipa României la JO Paris 2024.

Echipa feminină reprezintă Federația Română de Gimnastică la Paris

Sabrina speră ca toate sacrificiile făcute la antrenamente și în viața privată să îi aducă bucuria supremă la Jocurile Olimpice de la Paris, din vară. Acolo unde, așa cum recunoaște, vrea să cucerească cel puțin o medalie!

„Visul meu în gimnastică e să mă calific individual și să iau și o medalie, dacă se poate – Doamne ajută – două, pentru că am șanse foarte mari” – Sabrina Maneca-Voinea, gimnastă calificată cu echipa României la JO Paris 2024.

Chiar dacă e foarte valoroasă la toate aparatele, Sabrina recunoaște că are două preferate.

„Aparatele mele preferate sunt bârna și solul și după aia săriturile și paralelul. Mi-aș dori să-mi poarte numele la bârnă și sol” – Sabrina Maneca-Voinea, gimnastă calificată cu echipa României la JO Paris 2024.

Pregătită dintotdeauna de mama ei, Sabrina spune că aceasta e antrenoarea ideală pentru ea, pentru că o cunoaște și o înțelege atunci când are o zi mai grea. Dacă în sală relația dintre ele este cea de sportiv-antrenor, cele două redevin mamă și fiică imediat ce ies pe ușa sălii de antrenament.

„Mie mi-e mai ușor să lucrez cu mama pentru că mă înțeleg bine cu ea și când nu îmi iese ceva mai bine, când sunt obosită, mă pune să fac metodică. Dar când plecăm din sală suntem mamă și fiică și mergem, ne relaxăm” – Sabrina Maneca-Voinea, gimnastă calificată cu echipa României la JO Paris 2024.

Chiar dacă gimnastica este un sport greu, în care ratările de la antrenamente fac parte din rutina zilnică, Sabrina spune că nu i-a trecut niciodată prin cap să se lase, pentru că știe că trebuie să își depășească limitele.

„Nu m-am gândit: <<Gata, mă las>>, pentru că uneori ne vine și nouă greu pentru că sportul nu e ușor. Cele mai grele momente din antrenamente sunt cele în care ratezi elemente, când nu-ți iese mai nimic. Dar și ele fac parte din viață. Dar atunci când nu mai poți, trebuie să tragi de tine în antrenament și apoi te mândrești cu rezultatele pe care le ai. Trebuie de multe ori să te autodepășești, pentru că antrenamentele sunt destul de intense. Și abia când o să fii mare îți vei da seama de munca din urmă.” Sabrina Maneca-Voinea, gimnastă calificată cu echipa României la JO Paris 2024.

Născută la 4 iunie 2007, la Constanța, Sabrina Voinea este medaliată cu bronz la sol la Campionatele Europene de gimnastică din 2023. De asemenea, ea a fost campioană europeană de junioare la sărituri și medaliată cu aur la FOTE, cu echipa, ambele succese venind în 2022.

Avatar

Sports Net

About Author

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like

Gimnastică Jocurile Olimpice Sporturi

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!    Andrei Muntean este singurul reprezentant al gimnasticii masculine românești la competiția de
Kempo Sporturi

Campioana mondială care a lansat moda împletiturilor inedite!  

Este cea mai bună din lume la un sport de contact, dar, în același timp, a pornit și un trend