Rămâi Aproape!

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi instantaneu cele mai noi articole!

Jocurile Olimpice Sporturi

Povestea neștiută a campionului mondial Chirilă

Cătălin Chirilă, cel mai bun sportiv de kaiac-canoe din România, calificat la Jocurile Olimpice de la Paris a fost nevoit să renunțe 3 luni la sportul de performanță din cauza unei tromboze venoase profunde, care i-a pus în pericol viața, nu doar cariera în pericol.

În 2021, imediat după Jocurile Olimpice de la Tokyo, Cătălin Chirilă, campionul mondial de la kaiac-canoe, în proba de canoe simplu, 1000 de metri a primit o veste care l-a zguduit din temelii.

„Când am ajuns la primul control medical doctorii au fost foarte decizia lor a fost tranșantă mi-a fost greu să aud, dacă țin la viața mea este bine să mă opresc din pregătire” – Cătălin Chirilă, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Paris în proba de canoe simplu, 1000 de metri.

Motivul: o tromboză venoasă profundă! „Imediat după JO a apărut o problemă o tromboză venoasă profundă, o problemă la care nu mă așteptam” – Cătălin Chirilă, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Paris în proba de canoe simplu, 1000 de metri.

Vestea rea a venit după Jocurile Olimplice de la Tokyo

După Jocurile Olimpice de la Tokyo, sportivul avea gânduri mari!

„Fiind copil visam să ajung în continuare la campioantul mondial. Prima ediție chiar în anul olimpic la campionatul mondial de probe neolimpice. Simțeam puterea pe care o aveam,  noi ca dublu eram în acel moment cu Victor Mihalachi,  și îmi doream să obțin rezultate mărețe acolo” – Cătălin Chirilă, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Paris în proba de canoe simplu, 1000 de metri.

Medici însă l-au readus cu picioarele pe pământ! „Ușor, ușor am realizat că pe lângă cariera care era pusă în pericol, viața era în foarte mare pericol. Au urmat 3 luni în care a trebuit să stau efectiv” – Cătălin Chirilă, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Paris în proba de canoe simplu, 1000 de metri. Campionul mondial povestește că cele 3 luni în care nu a putut să facă nimic, au fost cele mai grele din viața sa! „Revenirea  fost foarte grea. Însă să cred că asta m-a întărit și imediat am devenit campion mondial,  nu a  fost o coincidență” — Cătălin Chirilă, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Paris în proba de canoe simplu, 1000 de metri.

Avatar

Sports Net

About Author

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like

Gimnastică Jocurile Olimpice Sporturi

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!    Andrei Muntean este singurul reprezentant al gimnasticii masculine românești la competiția de
Kempo Sporturi

Campioana mondială care a lansat moda împletiturilor inedite!  

Este cea mai bună din lume la un sport de contact, dar, în același timp, a pornit și un trend