Rămâi Aproape!

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi instantaneu cele mai noi articole!

Automobilism Sportiv Natație Sporturi

A dat săriturile de pe stânci pe adrenalina de pe circuit!

Desemnat cel mai bun săritor în apă de la mare înălțime din Europa în anul 2023, românul Cătălin Preda iubește senzațiile tari și atunci când nu concurează. Multiplul medaliat mondial, european și Balcanic a acceptat provocarea lui Alexandru „Dodo” Pițigoi, campion la viteză în coastă, și s-a dat pe circuit cu un Porsche preparat pentru curse.

Cătălin Preda a fost votat cel mai bun săritor în apă de la mare înălțime din Europa în anul 2023. Românul de 32 de ani sare de pe stânci, de la 27 de metri înălțime, și câștigă trofee și medalii la cele mai importante competiții mondiale. Înainte de startul sezonului din 2024, Cătălin și-a dorit o experiență care să-l încarce cu adrenalină la fel cum se întâmplă la concursurile la care ia parte.  Așa că s-a urcat într-o mașină de cursă alături de campionul la viteză în costă, Alexandru Pițigoi.

„ A fost prima mea experiență pe circuit, prima experiență într-o mașină de curse și nu cred că era cineva mai potrivit decât Dodo să-mi ofere această experiență” – Cătălin Preda, cel mai bun săritor în apă de la mare înălțime din Europa în anul 2023.

Pasionat și de motoare, Cătălin Preda a găsit multe asemănări între sentimentele date de viteza de pe circuit și cele pe care le trăiește atunci când sare de la înălțimi amețitoare.

„ Senzația puternică și feelingul în sine este același. Pe mine m-a pus în contextul săriturilor de pe stânci și abia aștept ca sezonul nostru să înceapă” – Cătălin Preda, cel mai bun săritor în apă de la mare înălțime din Europa în anul 2023.

Cătălin Preda s-a simțit excelent pe circuit și i-a întors invitația lui Pițigoi. Pilotul a refuzat, însă, ideea de a sări de la 27 de metri înălțime.

„I-am spus că eu nu voi veni să sar cum face el, poate doar de la 3 m înălțime. Îmi închipui că pentru ce face el îți trebuie o doză mai mare de nebuni decât cea pe care o am eu. Nebunia noastră, a piloților, eu o consider obișnuință. Admir toate disciplinele sportive, dar în special cele pe care eu consider că nu aș putea  le practic” – Alexandru Pițigoi, campion viteză în coastă.

„Eu îl aștept, poate când s-or liniști apele la el, vine și sare în apele noastre” – Cătălin Preda, cel mai bun săritor în apă de la mare înălțime din Europa în anul 2023.

Cătălin Preda, în bazin la Otopeni

Startul sezonului la sărituri de la mare înălțime se apropie, iar Cătălin Preda, votat cel mai bun săritor în 2023, se pregătește intens la bazinul de la Otopeni. El nu va participa la Campionatul Național de sărituri în apă, din acest week-end, dar va fi prezent acolo pentru a-și susține colegii. Săptămâna viitoare, în perioada 17-21 aprilie, bazinul din Otopeni va fi și gazda Campionatelor naționale de înot pentru juniori și seniori, competiție extrem de importantă, unde sportivii își pot face baremele pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Până acum, doi înotători au câștigat biletele pentru JO: Vlad Stancu și David Popovici.

Avatar

Sports Net

About Author

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like

Gimnastică Jocurile Olimpice Sporturi

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!    Andrei Muntean este singurul reprezentant al gimnasticii masculine românești la competiția de
Kempo Sporturi

Campioana mondială care a lansat moda împletiturilor inedite!  

Este cea mai bună din lume la un sport de contact, dar, în același timp, a pornit și un trend