Rămâi Aproape!

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi instantaneu cele mai noi articole!

Sporturi Tenis de masă

A intrat în ISTORIE! Eliza Samara, după a cincea Ligă a Campionilor câștigată: ”La anul, sper că vine a șasea!”

Componenta echipei naționale de tenis de masă a reușit aseară o performanță incredibilă, cucerind din nou trofeul în cea mai importantă competiție intercluburi, cu echipa KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg

Performanță incredibilă pentru tenisul de masă și sportul românesc! Eliza Samara, 35 de ani, a scris o nouă pagină de istorie, după ce a câștigat pentru a cincea oară Liga Campionilor!

S-a întâmplat după finala în care echipa sa din Polonia, KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg, s-a impus cu 3-1 (6-3 la general, după dubla manșă), în fața clubului francez Etival ASRTT.

“Faptul că sunt prima sportivă din România care câștigă de cinci ori Liga Campionilor mă face să fiu tare mândră de mine și de munca pe care am depus-o de când m-am apucat de tenis de masă, la 5 ani. Mă bucur mult pentru acest succes, orice titlu câștigat este mai mult decât binevenit. Sperăm că va veni la anul al șaselea trofeu. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit și m-au susținut necondiționat, fetelor din echipă, antrenorilor, fanilor, federației și partenerilor” – Eliza Samara, câștigătoare de cinci ori a Ligii Campionilor.

Finala s-a jucat în sistem tur-retur, iar în prima manșă, din Franța, echipa poloneză s-a impus la limită, 3-2. Aseară, la Tarnobrzeg, gazdele au fost mai precise și le-au lăsat celor de la Etival ASRTT un singur meci.

Cu toate astea, partidele au fost foarte echilibrate și cu multe răsturnări de scor.

“Meciul meu a fost pe muchie de cuțit. Am condus, adversara a revenit, apoi a condus ea și la 2-2 la seturi a avut 3-1, am revenit apoi de la 5-3 si la 5-5 aveam serviciul. Au fost momente în care efectiv nu am știut cum să servesc acel punct decisiv pentru meci. În fracțiunile acelea de secundă mă gândeam să dau lung, să dau cu mult efect … A fost dificil, dar bine că a ieșit așa cum ne-am dorit și am câștigat” – Eliza Samara, câștigătoare de cinci ori a Ligii Campionilor.

Deși au defilat până în finala competiției, Eliza și colegele sale de la Tarnobrzeg nu au fost ferite de probleme.

“A fost un sezon de Liga Campionilor foarte lung și greu. Noi am avut din ianuarie o jucătoare în minus, omul nostru numărul 1, Han Ying, care a fost operată și, practic, am dus această parte a competiției în doar trei jucătoare” – Eliza Samara, câștigătoare de cinci ori a Ligii Campionilor.

Eliza Samara este convinsă că punctul forte al echipei poloneză la care va juca și în sezonul viitor îl reprezintă relația interumană perfectă care le leagă pe jucătoare.

“Suntem foarte omogene și ne înțelegem foarte bine, atât când suntem în programul echipei, cât și în afara lui. Am 3 colege asiatice, Han Ying, Fu Yu și Xiaoxin, dar nu există bariere lingvistice, pentru că noi comunicăm în engleză” – Eliza Samara, câștigătoare de cinci ori a Ligii Campionilor.

Prima Ligă, în 2015!

Componenta lotului național de tenis de masă a cucerit pentru prima dată Liga Campionilor în urmă cu 9 ani, pe când evolua în Turcia.

Atunci, în 2015, s-a impus cu echipa ei, Fenerbahce Istanbul în finala contra austriecelor de la Linz AG Froschberg, cu scorul general de 6-3 (3-2 în Austria și 3-1 în Turcia).

A urmat patru titluri cu aceeași echipă, KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg: în 2019 (după disputa din finală cu Dr. Casl, din Croația), în 2022 (în finală contra celor de la Berlin), 2023 (în fața franțuzoaicelor de la Metz) și anul acesta, 2024,  cu Etival ASRTT.

foto: arhivă personală

Avatar

Sports Net

About Author

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like

Gimnastică Jocurile Olimpice Sporturi

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!    Andrei Muntean este singurul reprezentant al gimnasticii masculine românești la competiția de
Kempo Sporturi

Campioana mondială care a lansat moda împletiturilor inedite!  

Este cea mai bună din lume la un sport de contact, dar, în același timp, a pornit și un trend