Rămâi Aproape!

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi instantaneu cele mai noi articole!

Judo Sporturi

A plecat de acasă din clasa a șasea pentru visul ei

La doar 18 ani, Laura Bogdan este considerată una dintre viitoarele campioane ale judo-ului mondial

Judo-ul românesc este o sursă nesecată de talente. Concurentă la categoria 48 de kilograme, Laura Bogdan este una dintre cele mai valoroase reprezentante ale noului val.

Chiar dacă nu are decât 18 ani, Laura Bogdan se anunță drept una dintre marile campioane ale judo-ului românesc. Multiplă campioană națională la categorii mai mari de vârstă, ea visează la titluri mondiale și europene.

 „Obiectivele mele sunt Europenele și Mondialele. Aș vrea să iau de medalii de aur la toate competițiile, asta-mi doresc” – Laura Bogdan, campioană națională judo.

Originară din Alba Iulia, ea a plecat în pregătire centralizată la Cluj-Napoca încă din clasa a șasea. Recunoaște că a suferit mult inițial din cauza despărțirii de casă, însă acum totul este foarte bine

„Din clasa a șasea am plecat de acasă. Mi s-a părut foarte greu fără părinți, fără prieteni. Eram singură, plângeam. Dar au fost părinții lângă mine și antrenorul de acasă care m-au susținut. Am plâns foarte mult, că nu cunoșteam pe absolut nimeni. Acum mă simt foarte bine cu colegele, suntem toate unite, e totul bine” – Laura Bogdan, campioană națională judo.

Laura concurează la categoria de greutate cea mai mică, 48 de kilograme. Ea recunoaște că menținerea în greutate este una dintre cele mai mari provocări.

„E foarte greu să te menții în categorie. Acum am avut o slăbire cam grea, dar am reușit. Încerc să încep slăbirea înainte cu 3 săptămâni ca să mă mențin. Nu să cresc mai mult. Să rămân acolo în 50 de kilograme” – Laura Bogdan, campioană națională judo.

Absolventă a clasei a XI-a, Laura are deja emoții pentru Bacalaureatul de anul viitor. Apoi, vrea să intre la facultate și să devină profesoară de educație-fizică.

„Am terminat clasa a XI-a și deja am emoții pentru anul viitor. Trebuie să mă pregătesc pentru a XII-a. Chiar am încercat să învăț când am avut timp. Am emoții de acum, sincer, chiar am când mă gândesc la Bacalaureat. De aceea, încerc să mă pregătesc din timp. După ce voi termina liceul voi merge la facultate și după asta aș vrea să devin profesoară de sport. Și antrenorul meu e profesor de sport și poate să mă ajute în asta” – Laura Bogdan, campioană națională judo.

Judo-ul presupune și sacrificii pentru o fată. Unul dintre acestea este că nu poate purta unghii lungi, care sunt interzise pe salteaua de concurs. Laura spune că doar când este în vacanță poate să și le lase să crească.

„Nu avem voie cu unghii lungi la antrenamente sau la concursuri, dar mi-am mai lăsat. Pot să fac asta doar când avem vacanță, când suntem acasă” – Laura Bogdan, campioană națională judo.

Avatar

SportsNet

About Author

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like

Gimnastică Jocurile Olimpice Sporturi

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!    Andrei Muntean este singurul reprezentant al gimnasticii masculine românești la competiția de
Kempo Sporturi

Campioana mondială care a lansat moda împletiturilor inedite!  

Este cea mai bună din lume la un sport de contact, dar, în același timp, a pornit și un trend