Rămâi Aproape!

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi instantaneu cele mai noi articole!

Sporturi Triatlon

„Am avut meci de retragere ca Generația de Aur!”

Campionii de la triatlon, Octavian Buhoci și Cristian Popa, au participat la ultimul lor concurs înaintea celui mai greu examen, Bacalaureatul.

Tinerii iau o pauză de la sportul de performanță și învață pe rupte pentru a intra la facultăți de prestigiu: Relații Internaționale- Studii Europene și Cibernetică.

Octavian Buhoci și Cristian Popa practică triatlonul de performanță de ani buni, iar acum, după ultimul lor concurs, Cupa României, vor să ia pauză. Au un motiv bine întemeiat.

„Este meciul meu de retragere, că tot a avut Generația de Aur, pot să zic că am făcut și eu parte din prima generație de triatlon românesc și da este meciul meu de retragere având în vedere că vine Bac-ul, marele examen” – Octavian Ștefan Buhoci, triatlonist la Seven Sport Club. 

„Mai am doar o lună până la examen și am rărit antrenamentele, aștept să dau Bac-ul și să reîncep în forță alături de colegii mei” – Cristian Popa, triatlonist UnstoppableSportClub.

Școala pe primul plan, după, sportul

Tinerii învață mult pentru a lua examenul care se apropie.

 „Îmi dedic în jur de vreo 3, 4 ore având în vedere că sunt 3 materii. Vreau să iau peste 9 pentru că la facultate se intră pe dosar”- Octavian Ștefan Buhoci, triatlonist la Seven Sport Club. 

“Învăț zilnic, fac meditații, sunt la Matematică- Informatică și vreau să merg către Cibernetică, la o facultate bună. Aș vrea să iau examenul cu peste 9 la toate probele și dacă reușesc la una din ele 10 ar fi perfect” – Cristian Popa, triatlonist UnstoppableSportClub.

La fel ca Cristian și colegul său s-a orientat spre o facultate de elită.

 „Vreau să merg la Relații Internaționale- Istoria Europei. Apoi în anul 2 să fac practică în străinătate, dar de ales am ales să rămân să lucrez în țară” – Octavian Ștefan Buhoci, triatlonist la Seven Sport Club.

Înainte să se apuce de triatlon băieții au făcut înot.

„Triatlon fac de 10 ani și da este sportul care mi se potrivește” – Octavian Ștefan Buhoci, triatlonist la  Seven Sport Club. 

„După ce m-am lăsat de înot, am avut în famile un membru care făcea triatlon, iar acum este și antrenorul meu” – Cristian Popa, triatlonist UnstoppableSportClub.

După examene, revin în forță

După ce termină cu examenul de Bacalaureat și admiterea la facultate, cei 2 tineri se întorc la sportul de performanță.

„Îmi pare rău că iau această pauză, dar pentru mine prioritare sunt cele două examene. Apoi mă întorc și sper să fac și eu un IronMan” – Octavian Ștefan Buhoci, triatlonist la Seven Sport Club.

Cristian recunoaște că are o perioadă extrem de solicitantă, iar atunci când are un moment de relaxare nu își permite să facă prea multe.

„În prezent, pentru mine, relaxarea este să stau în pat și să mă bucur de un film sau în unele zile să ies cu prietenii, dar asta se întâmplă foarte, foarte rar pentru că nu prea e timp” – Cristian Popa, triatlonist UnstoppableSportClub. 

El spune că dacă nu ar fi fost părinții, fratele și antrenorii săi, nu ar fi putut să facă acest sport la nivel de performanță.

„Aș vrea să le mulțumesc antrenorilor mei, Șerban Alexandru și Nicu Ivan, care îmi sunt tot timpul alături, președintelui UnsoppableSportClub, Laurențiu Vlădan, părinților mei care sunt tot timpul lângă mine și fratelui meu, care îmi este alături la antrenamente” – Cristian Popa, triatlonist UnstoppableSportClub. 

Și Octavian are doar cuvinte de laudă la adresa oamenilor din jurul său. 

“Aș vrea să îi mulțumesc antrenorului mei, Flabio Carmona, un om minunat, președintelui Seven Club Sport, Valentin Georgescu, și familiei mele pentru susținerea necondiționată acordată“– Octavian Ștefan Buhoci, triatlonist la Seven Sport Club. 

Octavian și Cristian sunt legitimați la SevenClub și UnsoppableSportClub, unde sunt pregătiți de Flabio Carmona și Șerban Alexandru și Nicu Ivan.

Avatar

Sports Net

About Author

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like

Gimnastică Jocurile Olimpice Sporturi

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!    Andrei Muntean este singurul reprezentant al gimnasticii masculine românești la competiția de
Kempo Sporturi

Campioana mondială care a lansat moda împletiturilor inedite!  

Este cea mai bună din lume la un sport de contact, dar, în același timp, a pornit și un trend