Rămâi Aproape!

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi instantaneu cele mai noi articole!

Judo Sporturi

Cubaneza îndrăgostită de sarmale vrea să ia medalii la judo pentru România!

Thalia Narino Castellano a primit cetățenia română la 30 aprilie și vrea să scrie istorie pentru țara noastră

Născută în Cuba, Thalia Narino Castellano (21 de ani), s-a adaptat imediat în țara noastră, aici unde și-a făcut și prieteni și a descoperit mâncarea preferată: sarmalele.

Legitimată la clubul Rapid, Thalia a primit cetățenia română la 30 aprilie și are ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice din 2028, la categoria +78 de kilograme. Acesta e, de fapt, o parte din visul ei.

„Vreau să am rezultate majore, să ajung campioană olimpică, campioană europeană și mondială, să am rezultate mari la toate competițiile” – Thalia Narino Castellano, componenta lotului național de judo al României.

Ea a ajuns în România anul trecut și recunoaște că nu a stat pe gânduri când i s-a propus să lupte pentru țara noastră în competițiile internaționale.

„A fost o ofertă foarte bună și o oportunitate pentru mine de a veni aici și de a reprezenta Romania. Le mulțumesc pentru primire și pentru că mă fac să mă simt parte din echipă” – Thalia Narino Castellano, componenta lotului național de judo al României.

Thalia a primit cetățenia română la 30 aprilie 2024, printr-o Hotărâre de Guvern.

 „Prin evoluția și valoarea sportivă excepțională, sportiva este în atenția Federației Române de Judo pentru participarea la competiții internaționale, campionate continentale, Campionate Mondiale, turnee internaționale, ceea ce va contribui în mod semnificativ la promovarea imaginii României prin performanțe deosebite în domeniul sportului”, se arată în motivarea acestei decizii.

Și nu e nimic exagerat, pentru că valoarea Thaliei a fost descoperită de specialiști încă din perioada junioratului, dar și după ce a ocupat locul 5 la Campionatele Panamericane de anul trecut.

Nu doar oamenii îi plac aici, ci și mâncarea românească. Sarmalele sunt preferatele ei. Recunoaște că deocamdată nu știe să le și gătească.

„Mâncarea românească e foarte bună. Îmi plac sarmalele, dar nu știu să le și gătesc” – Thalia Narino Castellano, componenta lotului național de judo al României.

Vorbește zilnic cu família din Santiago de Cuba

Ea s-a apucat de judo la 11 ani, în orașul natal, Santiago de Cuba, al doilea oraș ca mărime din Cuba, și recunoaște că îi e dor de familie și de locurile în care a copilărit.

„Am început judo la vârsta de 11 ani, în Santiago de Cuba, orașul meu natal. Mi-e dor de familie, vorbesc cu ei în fiecare zi. Acasă încerc să ajung o dată pe an” – Thalia Narino Castellano, componenta lotului național de judo al României.

Momentele în care e copleșită de dorul de casă sunt depășite totuși ceva mai ușor, pentru că nu e singura cubaneză venită aici pentru a face judo.

„Am aici și coechipiere din Cuba, ceea ce face totul puțin mai ușor. Nu ne-am cunoscut aici, ne știam de dinainte, am venit aici împreună” – Thalia Narino Castellano, componenta lotului național de judo al României.

Piața Unirii, locul ei preferat din București

Sosită în România de anul trecut, Thalia nu a învățat încă din limba română decât puține cuvinte.

„Am învățat puțin, dar seamană foarte mult cu spaniola, așa că puțin câte puțin voi învăța și limba română. Știu să spun câteva cuvinte uzuale: <<bună, ce faci, tu, bună ziua, bună dimineața, noapte bună>>” – Thalia Narino Castellano, componenta lotului național de judo al României.

În timpul liber, îi place să danseze bachata și salsa – sângele latin nu se dezminte -, dar și să viziteze Capitala. Piața Unirii e locul ei favorit, însă recunoaște că pentru ea tot Havana rămâne mai frumoasă decât Bucureștiul.

„Îmi place să dansez bachata, salsa. Îmi place Piața Unirii, îmi place să mă plimb. Îmi place mai mult Havana, pentru ca e în țara mea, dar și țara asta e frumoasă și cu oameni buni” – Thalia Narino Castellano, componenta lotului național de judo al României.

Avatar

Sports Net

About Author

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like

Gimnastică Jocurile Olimpice Sporturi

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!    Andrei Muntean este singurul reprezentant al gimnasticii masculine românești la competiția de
Kempo Sporturi

Campioana mondială care a lansat moda împletiturilor inedite!  

Este cea mai bună din lume la un sport de contact, dar, în același timp, a pornit și un trend