Rămâi Aproape!

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi instantaneu cele mai noi articole!

Natație Sporturi

El e cel mai înalt înotător din România

Medaliat cu bronz la Jocurile Universitare din 2023, Denis Popescu are 1,98 m și așteaptă propuneri să prezinte moda

Denis Popescu este unul dintre cei mai valoroși înotători români. Medaliat cu bronz la Jocurile Mondiale Universitare de anul trecut, în proba de 100 m spate, el se antrenează zilnic cu gândul la medaliile marilor competiții internaționale.

Dincolo de numeroasele titluri de campion național, dar și de participările la competițiile internaționale, Denis are o particularitate: este recunoscut de toată lumea ca fiind cel mai înalt înotător activ din România. Are 1,98 m și spune că nu ar refuza o ofertă de a prezenta moda.

„Am 1,98 m și din România sunt cel mai înalt înotător, clar. Eu zic că e un avantaj, mai ales dacă știi să profiți de asta. Ce-i drept, până acum e mai greu cu masa musculară, se pune mai greu, e mult mai diferit față de un înotător mai scund. Dar eu mă bazez pe alte criterii decât ceilalți. Nu am primit oferte să prezint moda. Nu mă consider fotogenic, dar de ce nu? Îmi place să fiu elegant, în rând cu moda, să arăt bine în general” – Denis Popescu, înotător România.

Pentru acest sezon, Denis are un look nou. El s-a tuns după aproape patru ani și e mulțumit de cum arată și mai ales că poate folosi acum și căștile de viteză

„Am făcut o schimbare, înainte de Europenele în bazin scurt, nu-l mai tunsesem de ani de zile, din pandemie, și am vrut să fac o schimbare. Contează casca foarte mult. Căștile de viteză sunt mai strâmte, iar când aveam părul lung îl prindeam în coc, pentru că altfel nu aveam nici o șansă să o prind. Consider că ăsta e un alt avantaj, că îmi pot pune acum cască de viteză, care sigur trebuie să ajute puțin de tot, câteva sutimi acolo” – Denis Popescu, înotător România.

Nu doar lui i-a făcut plăcere să fie tuns, ci și apropiaților. După cum recunoaște, cel mai fericit a fost antrenorul său.

„Alor mei mereu le-a plăcut să am o freză mai scurtă. Dar cât a tras antrenorul meu de mine să mă tund… el a fost cel mai fericit, cu siguranță” – Denis Popescu, înotător România.

Nu poate înota fără ochelari

De ani buni, sportivul poartă și cercei. Mărturisește că nu poartă niciodată doi la fel și că obligatoriu dacă unul este lung, celălalt trebuie să fie un punct.

„Schimb des cerceii, mă plictisesc mereu de ei. Îmi place mereu să am unul de-un fel, unul de celălalt. De obicei unul care atârnă și unul care e un punct, cum e acum” – Denis Popescu, înotător România.

Chiar dacă are atâția ani de înot în spate, Denis nu poate intra în apă fără ochelari! El recunoaște că nu deschide niciodată ochii în apă fără ochelari. Tocmai de aceea, la fiecare antrenament are și o pereche de rezervă cu el.

„Din bagaj nu îmi lipsește niciodată o doua pereche de ochelari și o a doua cască.Nu pot înota fără ochelari, nu pot deschide ochii sub apă” – Denis Popescu, înotător România.

Anul trecut, Denis a participat la primul lui Campionat Mondial, la Doha. Spune că emoții ca atunci nu a mai avut niciodată.

„Am avut emoții, niște emoții unice. Înainte de probe i-am spus și profesorului: n-m mai simțit asemenea emoții în viața mea. Erau diferite. E foarte important săacumulezi experiență, pot spune că după Campionatul Mondial de la Doha am învățat multe, fiind primul. La următorul sunt convins că o să fie mai bine” – Denis Popescu, înotător România.

Social SportsNet

Social SportsNet

About Author

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like

Gimnastică Jocurile Olimpice Sporturi

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!    Andrei Muntean este singurul reprezentant al gimnasticii masculine românești la competiția de
Kempo Sporturi

Campioana mondială care a lansat moda împletiturilor inedite!  

Este cea mai bună din lume la un sport de contact, dar, în același timp, a pornit și un trend