Rămâi Aproape!

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi instantaneu cele mai noi articole!

Natație Sporturi

Pregătește la Las Vegas aurul de la Europene

Rebecca Diaconescu, una dintre speranțele înotului românesc, este antrenată acum de un tehnician celebru în SUA

La doar 18 ani, Rebecca Diaconescu, una dintre marile speranțe ale înotului românesc, a făcut o schimbare importantă în carieră. Ea este antrenată acum de americanul Ron Aitken, care are în palmares 5 medalii olimpice cu sportivii săi, dintre care două de aur! Iar primele rezultate au început să se arate.

Născută în SUA, Rebecca pregătește acasă, în Las Vegas, alături de noul antrenor, participarea la Campionatele Europene de juniori de la Vilnius, din perioada 2-7 iulie. Iar rezultatele s-au văzut, la București, la Campionatele Naționale, Rebecca reușind să bată un record național vechi de 38 de ani, la 100 m liber!

„Noul meu antrenor este Ron Aitken de la Sandpipers of Nevada. Vrem să facem cât mai bine împreună, timpii să fie cât mai buni pentru mine, să fie recorduri de-ale mele” – Rebecca Diaconescu, componentă a lotului national de natație.

Ron Aitken, noul antrenor al Rebeccăi Diaconescu, este unul dintre cei mai valoroși tehnicieni din SUA. Cu o experiență de 35 de ani, el a cucerit, cu sportivii săi, la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice, cinci medalii, dintre care două de aur.

Până la finalul anului trecut, Rebecca, care e vicecampioană mondială și europeană de junioare, a fost antrenată de mama ei, fosta mare campioană Lorena Diaconescu. Dar, după cum recunoaște, sportiva noastră se simte foarte bine alături de noul antrenor. Și spune că astfel se poate bucura de compania mamei ei doar ca părinte, nu și ca tehnician.

„E diferit, e o schimbare frumoasă. Îmi place antrenorul nou foarte mult și este frumos să am relație doar de mamă cu mama mea. Nici nu mai vorbim de înot acasă, că dacă nu mai e antrenoare, vorbesc despre aceste lucruri cu antrenorul meu. Nu mai analizăm nici cursele împreună acum, că e doar mama. Îi scriu antrenorului chiar după ce ies din apă, îl sun înainte de cursă și atât” – Rebecca Diaconescu, componentă a lotului national de natație.

Chiar dacă nu-i mai este antrenoare, Lorena Diaconescu își însoțește fiica la concursurile din țară, iar la Naționale chiar și-a premiat fiica.

„E frumos să mă premieze mama. E mama și știu că e bucuroasă pentru mine. Sunt momente speciale” – Rebecca Diaconescu, componentă a lotului national de natație.

La vară începe studiile la Universitatea din Michigan

Pentru Rebecca, anul acesta va veni cu o nouă provocare. Va începe studiile la Universitatea din Michigan, unde a primit o bursă completă. Va fi prima dată când va pleca de acasă.

„Încep în august, la Universitatea din Michigan. Nu am emoții, dar o să fie ceva nou, cu plecatul de acasă. Dar o să mă obișnuiesc și de-abia aștept” – Rebecca Diaconescu, componentă a lotului national de natație.

Ea spune că e convinsă că va vorbi zilnic cu părinții ei când va fi la facultate.

„Cum să nu vorbesc, am fost în cantonament de două ori de una singură și în fiecare zi vorbeam cu mama și cu tata. Eu pe ei non-stop îi sun, le scriu, îi bat mult la cap, dacă pot spune așa. Dar așa suntem obișnuiți, ne place să știm mereu unii de alții, chiar și când suntem departe” – Rebecca Diaconescu, componentă a lotului national de natație.

Rebecca nu atrage atenția doar prin valoare, ci și prin frumusețe. Se mândrește foarte mult cu părul ei lung, pe care recunoaște că nu vrea să-l tundă.

„Părul îmi place lung, nu vreau să mi-l tai. O să mi-l tund, poate, la un moment dat, dar mie-mi place așa lung. Trei sferturi de sticlă de șampon tot consum când îl spăl. Doar când mai merg în oraș îl întind, că e prea ondulat” – Rebecca Diaconescu, componentă a lotului national de natație.

Avatar

Sports Net

About Author

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like

Gimnastică Jocurile Olimpice Sporturi

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!    Andrei Muntean este singurul reprezentant al gimnasticii masculine românești la competiția de
Kempo Sporturi

Campioana mondială care a lansat moda împletiturilor inedite!  

Este cea mai bună din lume la un sport de contact, dar, în același timp, a pornit și un trend