Rămâi Aproape!

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi instantaneu cele mai noi articole!

Gimnastică Sporturi

SCENARIU DE FILM în familia Voinea! Fiica vrea o medalie la JO Paris cu solul compus de cea care i-a adus mamei argintul la JO Seul!

La 36 de ani distanță de la medalia olimpică obținută de Camelia Voinea la Seul, câștigată cu solul compus de Marcela Fumea. fiica ei, Sabrina, vrea să repete performanța, dar la Paris, tot cu un program făcut de aceeași antrenoare.

Mai sunt 50 de zile până la JO Paris, iarcea mai bună gimnastă din România nu își permite niciun moment de relaxare! În Franța, Sabrina Maneca Voinea vrea două medalii!

„La sol și la bârnă sunt cea mai pregătită! Mă simt foarte bine, nu am emoții deloc și îmi doresc să mă bat cu cele mai bune sportive din lume” – Sabrina Maneca Voinea, componentă a lotului național de gimnastică artistică al României. 

De când s-a apucat de gimnastică, sportiva este antrenată de mama sa, Camelia Voinea, medaliată cu argint în proba pe echipe, la Jocurile Olimpice de la Seul, din 1988.

„Pur și simplu am lacrimi în ochi de fericire. Îmi doresc nespus de mult ca România să ajungă din nou să prindă finale, să ajungă din nou să câștige o medalie olimpică, indiferent de culoare” – Camelia Voinea, antrenoarea Sabrinei Maneca Voinea.

De un an, Sabrina lucrează la sol cu Marcela Fumea, numărul 1 în gimnastica aerobică din România și membru în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Gimnastică.

Tot Marcela Fumea este cea care în urmă cu 36 de ani, la Jocurile Olimpice de la Seul, i-a compus Cameliei Voinea solul, cu care aceasta a câștigat argintul olimpic, pe echipe.

„Am și râs și -am spus zic <<poate urmează să îi faceți solul și fetiței Sabrinei>>. Noi am avut o colaborarea foarte bună când eu eram sportivă, acum se înțelege foarte bine cu Sabrina” – Camelia Voinea, antrenoarea Sabrinei Maneca Voinea.

Sabrina numără zilele până la marea competiție și are un singur vis!

 „De când m-am apucat de gimnastică, de la 2 ani mă tot uit la medalia mamei și îmi doresc și eu. În fiecare noapte mă visez cu medalia olimpică la gât” – Sabrina Maneca Voinea, componentă a lotului național de gimnastică artistică al României.

A câștigat două medalii de argint la Europeanul de la Rimini

În urmă cu o lună, Sabrina a câștigat două medalii extrem de importante la Campionatul European de la Rimini, din Italia. Ambele de argint, în finalele de la sol și bârnă.

În luna iulie, Sabrina Maneca Voinea va fi prezentă alături de colegele sale din echipa națională de gimnastă la Jocurile Olimpice, acolo unde România a fost prezentă ultima dată, în 2012, la Londra. Atunci, “tricolorele” au obținut medalia de bronz în proba pe echipe.

 „Sunt foarte puternică, stau bine psihic și abia aștept să intru în luptă ce cele mai bune sportive din lume! Îmi doresc ca de la Paris, să mă întorc cel puțin cu o medalie” – Sabrina Maneca Voinea, componentă a lotului național de gimnastică artistică al României.

După două luni, acasă la Constanța

Pe 4 iunie, Sabrina a împlinit 17 ani, iar în weekend-ul dinaintea zilei sale de naștere, sportiva a mers acasă, la Constanța, acolo unde nu a mai fost de două luni.

 „Când ajung la Constanța merg pe plajă, mă relaxez, îmi văd bunicii, verișorii, prietenii, celelalte animăluțele. Mai am 3 câini de care are grijă tata” – Sabrina Maneca Voinea, componentă a lotului național de gimnastică artistică al României.

Avatar

Sports Net

About Author

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like

Gimnastică Jocurile Olimpice Sporturi

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!    Andrei Muntean este singurul reprezentant al gimnasticii masculine românești la competiția de
Kempo Sporturi

Campioana mondială care a lansat moda împletiturilor inedite!  

Este cea mai bună din lume la un sport de contact, dar, în același timp, a pornit și un trend