Rămâi Aproape!

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi instantaneu cele mai noi articole!

Sporturi Volei

Voleibalistele încep lupta pentru 100.000 de euro

România va juca sâmbătă în semifinala Golden League, profitul obținut după competiție urmând să fie împărțit de FRV sportivelor

Naționala feminină de volei a României se află în fața unei noi provocări: sâmbătă și duminică va juca în turneul final al Golden League pentru glorie și pentru bani. Adversara din semifinale va fi Cehia, iar premiul cel mare este de 100.000 de euro!

Calificată de pe locul 3 în Final Four, România va participa pentru a doua oară în ultimii cinci ani în această fază a fostei Ligi Europene. Anul acesta se dau premii consistente pentru echipele participante. Învingătoarea primește 100.000 de euro, finalista 60.000 de euro, medaliata cu bronz 40.000 de euro și ocupanta locului 4 – 25.000 de euro. Partea financiară e importantă, pentru că o parte din câștig va fi împărțit jucătoarelor. Primul meci este sâmbătă, de la ora 19.00, cu Cehia, gazda turneului de la Ostrava. Învingătoarea va juca duminică în finala mare (ora 19.00), iar învinsa în meciul pentru bronz, de la ora 16.00.

„Federația Română de Volei își oprește doar taxa de participare, iar restul, tot ceea ce câștigă sportivii în aceste competiții cu premii în bani, va ajunge la sportive. E munca lor, mulțumirea lor, nu trebuie să ne îmbogățim noi” – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei.

Cel care va face grila de premiere va fi antrenorul principal, spaniolul Guillermo Naranjo Hernandez.

„Antrenorul e cel care stă cu ele, le știe și potențialul și modalitatea de implicare. Are niște criterii stabilite de dumnealui și în baza acelor criterii stabilește sumele care urmează să fie împărțite” – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei.

Calificarea în finala de duminică aduce cu ea, în afara unui bonus important, și șansa pentru tricolore de a juca în Challenger Cup, o competiție care reunește cele mai bune echipe din ligile continentale și care are ca scop calificarea în Liga Mondială, denumită acum VNL. Anul acesta, Challenger Cup va avea loc în Filipine, în perioada 4-7 iulie, iar costurile deplasării vor fi acoperite din premiul de la Golden League.

„Dacă ajungem și la Challenger Cup, sigur că o parte din  suma care ne va reveni va fi folosită și la deplasarea care nu era prevăzută în cererea de finanțare. Și de acolo vom face și deplasarea. Ulterior sumele rămase vor ajunge la sportive” – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei.

Naționala feminină de volei a României ocupă locul 29 în lume

Calificarea la Challenger Cup este importantă nu doar pentru prestigiul fetelor, ci și pentru creșterea șanselor de calificare la Campionatul Mondial de anul viitor. Aceasta se face în funcție de locul din clasamentul mondial. În prezent, România e pe locul 29, poziție care ne permite să sperăm.

„Sperăm că dacă fetele ajung la Challenger vor acumula puncte, ceea ce e extrem de important și le deschide și lor oportunitatea de a ajunge la Campionatul Mondial” – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei.

Indiferent de prezența sau nu la turneul final al Campionatului Mondial din 2025, contractul antrenorului spaniol Guillermo Naranjo Hernandez este ferm: el are ca obiectiv calificarea la Campionatul European din 2026, deci va continua sigur pe banca echipei inclusiv anul viitor, când se termină preliminariile.

„Obiectivul antrenorului și al naționalei este calificarea la Campionatul European din 2026. Până atunci, știm că mai există și un Campionat Mondial, în 2025, dar obiectivul sunt Europenele, așa că rămânem sigur în această formulă” – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei.

Pentru a se califica la turneul Final Four din Golden League, România a ocupat locul al treilea în clasament, după patru victorii (3-0 cu Austria, Azerbaidjan, Suedia și Croația) și două eșecuri (1-3 cu Cehia și cu Spania).

Primele două clasate din Golden League vor juca, în perioada 4-7 iulie, la Manila, în Filipine, la Challenger Cup, alături de alte 6 echipe din celelalte confederații continentale. Învingătoarea se va califica pentru ediția viitoare a Volleyball Nations League (VNL), care este fosta Ligă Mondială, acolo unde joacă cele mai valoroase 16 echipe din lume.

Avatar

Sports Net

About Author

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like

Gimnastică Jocurile Olimpice Sporturi

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!    Andrei Muntean este singurul reprezentant al gimnasticii masculine românești la competiția de
Kempo Sporturi

Campioana mondială care a lansat moda împletiturilor inedite!  

Este cea mai bună din lume la un sport de contact, dar, în același timp, a pornit și un trend