Ele sunt fetele de zece!

Două puștoaice de 13 ani vor să readucă România pe harta bună a gimnasticii mondiale. Fetele au plecat de acasă la Centrul de la Constanța la 8 ani și sunt pregătite de Mirela Szemerjai, antrenoarea care le-a format și pe campioanele olimpice, Simona Amânar și Dana Sofronie.

Copilele sunt pline de medalii și de cupe, iar la școală sunt premiante, fără să aibă vreun profesor care să le mediteze!

„Am terminat clasa a 6-a cu media 10, este foarte greu, seara stăm până târziu să învățăm, să scriem” – Alexandra Maria Panait, gimnastă.

„Gimnastica și școala se împacă bine, trebuie doar să înveți, am terminat clasa a 5-a cu 10, am învățat fără să mă ajute nimeni” – Miruna Valentina Botez, gimnastă.

„Școala la care învață fetele este una dintre cele mai bune școli din oraș, unde toată lumea și-ar dori să vină să își aducă copilul. Alexandra și Miruna au avut și în clasa a 5-a, și în clasa a 6-a, 10 pe linie și au luat premiul de excelență. Învață pe jos în cameră, stau întinse, își fac lecțiile pe podea, fără părinți, fără ajutor, fără meditații, fără nimic” – Mirela Szemerjai, antrenoare a Centrului de Gimnastică de la Constanța.

Micuțele vor să readucă gimnastica acolo unde noi, românii, am fost obișnuiți să o vedem ani la rând!

„Vreau să ajung campioană mondială și olimpică, să iau foarte multe medalii!”- Alexandra Maria Panait, gimnastă.

”Îmi doresc să ajung la Olimpiadă! Să aduc România pe podium!”  – Miruna Valentina Botez, gimnastă.

Gimnastele lor preferate: Cătălina Ponor și Larisa Iordache

Copilele au ajuns la gimnastică pentru că aveau multă energie, iar părinții au ținut ca ele să practice un sport.

„Mama a auzit de proiectul „Țară, țară, vrem campioane!” și m-a înscris, mi-a plăcut din prima” – Alexandra Maria Panait, gimnastă. 

Așa cum era de așteptat, micuțele au și câte un idol în gimnastică! „Îmi place de Larisa Iordache!” –   Miruna Valentina Botez,  gimnastă.

„Mie de Nadia Comăneci, Cătălina Ponor și Larisa Iordache.” – Alexandra Maria Panait, gimnastă. 

Deși au doar 13 ani, până la această vârstă, Alexandra și Miruna au câștigat zeci de medalii.

„Nici nu le mai știu numărul, dar pentru fiecare, părinții mei găsesc câte un loc acasă” – Alexandra Maria Panait, gimnastă.

„Îmi place la nebunie când câștig o medalie, pentru asta muncesc, vreau să am casa plină de trofee și de medalii!” –  Miruna Valentina Botez, gimnastă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

spot_img

Related Articles