sâmbătă, aprilie 13, 2024

ALIN PETRACHE DUPĂ O NOUĂ ANULARE A MECIULUI CU BELGIA: ”A TREIA OARĂ VA FI BINE!”

Cele mai Citite

Președintele Federației Române de Rugby e convins ca partida dintre România și Belgia, amânată pentru a două oară din cauza Pandemiei de Coronavirus, se va juca în primăvară și va fi cu noroc pentru echipa „Stejarilor”.

Echipa națională de rugby a încheiat orice activitate internațională pe acest an! Din cauza Pandemiei de Coronavirus, forul european a suspendat toate meciurile până în ianuarie 2021, implicit și partida dintre România și Belgia.

Ultimul meci din cadrul Rugby Europe Championship ar fi trebuit să se dispute pe 1 noiembrie. Vestea nu a picat bine pentru șeful de la Federația de Rugby!

”Este destul de dificil pentru noi, pentru că este a doua oară când anulăm meciul cu Belgia și cred eu că eram foarte pregătiți să îl disputăm” – Alin Petrache, președinte al Federației Române de Rugby.

România – Belgia va fi în primăvară

Aflați de trei săptămâni în cantonament la Snagov, „Stejarii” s-au obișnuit greu cu ideea că nu vor mai juca niciun meci anul acesta la echipa națională.

”Jucătorilor nu le-a picat bine că nu vor mai juca nici meciul cu Belgia, nici cele două partide amicale cu Rusia” – Alin Petrache, președinte al Federației Române de Rugby.

Amânat deja până acum de două ori, Petrache speră ca partida să se dispute în primăvară!

”Așa cum am discutat cu forul european, sper să putem juca această restanță, după care să începem programul normal al Campionatului European. Meciul cu Belgia este ca o finală. Cu siguranță jucătorii se vor pregăti mai intens, cu cât așteptarea e mai mare, cu atât meciul va fi mai intens și mai puternic” – Alin Petrache, președinte al Federației Române de Rugby.

”Stejarii” vor pleca în cantonament în Turcia

La finalul acestui an, echipa națională va avea câteva cantonamente în Turcia, în cazul în care se va putea zbura sau dacă nu, va rămîne să se pregătească în România.

„Vrem să mergem în Turcia, pentru că e vremea bună, iar la noi, la finalul lui noiembrie și în decembrie e urât. Dacă nu vom putea zbura, rămânem în țară. Jucătorii din Franța la fel se vor întâlni cu Andy Robinson și cu staff-ul câteva zile acolo și se vor pregăti” – Alin Petrache, președinte al Federației Române de Rugby.

 În ceea ce privește competiția internă, Alin Petrache spune că ea va continua. „Vom merge mai departe să terminăm toate etapele de Cupă pe care le vom avea cu finala, sper, la sfârșitul anului. Anul viitor, poate la sfârșitul primăverii, să începem campionatul normal” –Alin Petrache, președinte al Federației Române de Rugby.

Ce partide internaționale au mai fost suspendate

Din cauza Pandemiei de Coronavirus, forul european a mai decis suspendarea următoarelor partide: Spania- Rusia ( 24 octombrie) și Spania – Țările de Jos ( 31 octombrie) la Rugby Europe feminin, Georgia – Rusia ( 1 noiembrie) și Spania – Portugalia ( 15 noiembrie) din Rugby Europe Championship. Barajul dintre Țările de Jos și ultima clasată din Rugby Europe Championship, pentru promovare/menținere, dar și primele meciuri din Rugby Europe Trophy, ediția 2020/2021.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Cătălin Preda a dat săriturile de pe stânci pe adrenalina de pe circuit!

Desemnat cel mai bun săritor în apă de la mare înălțime din Europa în anul 2023, românul Cătălin Preda...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img