sâmbătă, aprilie 13, 2024

A lăsat America și câștigă medalii la gimnastică pentru România!

Cele mai Citite

Nicholas Țârcă, un puști născut peste Ocean, s-a mutat în țara natală a părinților săi pentru a-și urma visul!

Băiatul a obținut 5 medalii la Campionatele Naționale și s-a calificat la Europenele din Turcia, dar le ratează din cauza Coronavirusului. La ultima testare înainte de plecare a fost găsit pozitiv.

Mama balerină, tatăl fost gimnast, iar copilul lor de 13 ani, câștigă medalii la gimnastică pentru România. Născut în Tennessee, sportivul face gimnastică de la 8 ani și vorbește la perfecție limba română!

Și-a dorit foarte mult să ajungă la Campionatele Europene din acest an, care inițial erau programate pentru luna mai și pentru asta trebuia să își câștige locul în echipa națională.

Testat pozitiv pentru Coronavirus chiar înainte de plecare

La primul concurs la care a participat după pandemie, Campionatele Naționale, Nicholas a câștigat 5 medalii, trei de argint și două de bronz și și-a asigurat biletul de participare la Campionatele Europene de la Mersin, din Turcia, pe care din păcate pentru el, le ratează. La ultima testare înainte de plecare a fost depistat pozitiv pentru Coronavirus.

Băiatul are și un idol în sportul pe care îl practică de la 3 ani, un gimnast japonez, câștigător a 7 medalii olimpice.

„Kohei Uchimura e un gimnast japonez și îmi place de el mult” – Nicholas Țârcă, component al lotului național de gimnastică masculină. 

Nicholas vrea să își continue școala în America.

„Îmi place și în România, dar mi-e dor de America. Vreau să intru la Colegiu, să fac acolo gimnastică, dar și studiile” – Nicholas Țârcă, component al lotului național de gimnastică masculină.

Campionatul European va începe la 9 decembrie

Loturile României de seniori și juniori care au făcut deplasarea la Campionatul European din Turcia, care va începe pe 9 decembrie, au în componență 9 gimnaști, 4 juniori: Gabriel Burtănete, Robert Burtănete, Nicolae Bera și Raul Șoica și 5 seniori: Marian Drăgulescu, Răzvan Marc, Vlad Cotuna, Andrei Muntean și Andrei Groza.

Sportivii au plecat spre Turcia la 5 decembrie “blindați“ cu măști, viziere, mănuși, toate personalizate. Inițial, Europenele au fost programate între 27-31 mai, dar din cauza pandemiei de Coronavirus au fost amânate pentru luna decembrie.

Juniorii vor începe calificările la 9 decembrie, seniorii șa 10. Finala la individual compus va fi la 11 decembrie, finala pe echipe la seniori o zi mai târziu, iar finala pe aparate la seniori si juniori va fi la 13 decembrie.

Nu au făcut deplasarea la Mersin, Nicholas Țârcă (gimnast junior, depistat pozitiv Covid 19) și Dan Grecu, coordonatorul lotului național de juniori, din motive de sănătate, pentru a fi protejat de pandemia de Coronavirus.

Din cele 38 de țări ai căror componenți s-au calificat la Campionatul European, vor participa doar 20 de țări, restul au renunțat din cauza pandemiei de Covid 19.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Cătălin Preda a dat săriturile de pe stânci pe adrenalina de pe circuit!

Desemnat cel mai bun săritor în apă de la mare înălțime din Europa în anul 2023, românul Cătălin Preda...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img