joi, noiembrie 30, 2023

”Stejarii” au marcat primele puncte pe noul stadion ”Arcul de Triumf”

Cele mai Citite

Veteranul naționalei de rugby, Florin Surugiu, unul dintre reprezentanții noului val, Tudor Boldor, și președintele Federației, Alin Petrache, au încercat gazonul de pe arena bijuterie inaugurată recent.

După aproape zece ani, rugbyul românesc are un stadion de cinci stele, gata să-i găzduiască pe ”stejari” la cele mai importante meciuri. Până la jocurile oficiale, doi dintre componenții naționalei, Surugiu și Boldor, au făcut primele faze pe noua arenă și au marcat, simbolic, primele puncte pentru România.

”Am fost emoționat și plăcut surprins de această arenă modernă. Stadionul Arcul de Triumf a fost, este și va rămâne casa rugbyului de la noi. Îmi doresc chiar la meciul cu Belgia, din februarie, să marchez primele puncte pentru națională” – Tudor Boldor, rugbyst naționala României.

”Îmi doresc să jucăm cu Belgia aici, să se mai ridice din restricții și să fie stadionul plin. Aici este istoria rugbyului românesc” – Florin Surugiu, rugbyst naționala României.

”Aici s-au format majoritatea generațiilor de jucători ai naționalei, aici au evoluat, au performat și au calificat naționala la competițiile majore importante. Nu pot să spun ce simt când calc pe acest stadion” – Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Petrache s-a băgat la joc

Fost căpitan al naționalei, șeful rugbyului de la noi nu a ezitat când cei doi ”stejari” l-au provocat la câteva pase.

”Sunt bătrân, dar știu traseele. Îmi face plăcere să fiu mereu lângă jucători, când ei joacă, eu mă simt ca și cum aș fi în teren, am același imbold ca și jucător, să intru pe teren, să fac un placaj… Nu privesc meciul relaxat, sunt foarte nervos, țip, urlu, nimeni nu stă lângă mine sau aproape de mine, la 2-3 scaune distanță…” – Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

”Încă mai poate, se mișcă bine, sigur, nu ca pe vremuri…acum a venit rândul meu și al colegilor mai tineri să demonstrăm ce putem” – Tudor Boldor, rugbyst naționala României.

”Vrem calificarea directă la Cupa Mondială din 2023”

La început de februarie, naționala de rugby va disputa meciul restanță cu Belgia, amânat deja de două ori anul acesta din cauza pandemiei de Coronavirus. Dincolo de acel meci, gândul tuturor zboară la Cupa Mondială din Franța, din 2023.

”2021 va fi un an dificil, sperăm la o victorie categorică cu Belgia, apoi să ne pregătim pentru Campionatul European, jucăm cinci meciuri de calificare, apoi în 2022 alte cinci partide și sperăm ca la final de 2022, să ne bucurăm de o calificare directă la Cupa Mondială din Franța din 2023” – Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

”O calificare la Cupa Mondială este un vis, îmi doresc nespus de tare și sunt foarte motivat să realizez acest lucru” – Tudor Boldor, rugbyst naționala României.

Ajuns la 36 de ani, Florin Surugiu este veteranul ”stejarilor”. Jucătorul celor de la Steaua își dorește un meci memorabil pentru momentul retragerii sale de la prima reprezentativă.

”Sper să fiu sănătos și să mă retrag din națională la un meci de la Cupa Mondială” – Florin Surugiu, rugbyst naționala României.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Au făcut „dubla” de aur! 

Bianca Mei-Roșu și Eduard Ionescu și-au adjudecat câte două medalii de aur la Campionatele Naționale de Tenis de masă,...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img