joi, septembrie 28, 2023

Reunire cu gândul la calificarea la Euro 2022

Cele mai Citite

Naționala masculină de handbal se pregătește în aceste zile în București, iar toată atenția ”tricolorilor” este îndreptată spre meciurile din preliminariile turneului final de anul viitor. 

Handbaliștii primei reprezentative au început în forță 2021 și trag tare pentru a fi la capacitate maximă în martie, atunci când este programată ”dubla” cu Kosovo, din campania de calificare la Euro 2022.

După un insucces în Suedia, dar o victorie mare acasă cu Muntenegru, elevii lui Rareș Fortuneanu vizează cu ochii deschiși la locul doi din grupă, care i-ar duce la European.

”Principalul obiectiv este calificarea la CE 2022, iar după cele două meciuri jucate deja ne gândim că am făcut un pas mare. Prestațiile bune cu Suedia și Muntenegru trebuie confirmate cu Kosovo. Este un adversar foarte periculos pe teren propriu, chiar dacă, poate, pare accesibil” – Rareș Fortuneanu, selecționer naționala de handbal a României.

”Am avut un parcurs bun în actuala campanie, avem un avantaj că am câștigat acasă cu Muntenegru. Dacă ne facem jocul în dubla cu Kosovo, avem prima șansă la locul doi. Noi ne gândim și la o victorie cu Suedia. La meciurile cu Kosovo trebuie să fim focusați ca și când ar fi decisive, pentru a evita să avem parte de surprize” – Cristi Fenici, handbalist naționala României.

”De când vin la lot spun că vreau la un turneu final, pentru acest lucru am și continuat să vin la echipa națională. Gândul meu acum merge doar la dubla cu Kosovo. Nu-i consider slabi, dar știu că lumea din jurul nostru așa îi consideră. Trebuie să fim serioși și concentrați” – Demis Grigoraș, handbalist naționala României.

”Mondialul din ianuarie, ultimul pe care-l vedem la televizor”

De pe 13 până pe 31 ianuarie, Egiptul găzduiește Campionatul Mondial de handbal, competiție la care ”tricolorii” nu s-au calificat. Sătui să urmărească meciurile importante la televizor, handbaliștii naționalei spun că va fi ultimul turneul final fără echipa noastră printre participante.

”Nu am reușit calificarea la un turneu final de mult timp și acum chiar avem o șansă importantă. Ar fi minunat să începem să ne calificăm la turneele finale, iar Mondialul care va începe în Egipt să fie ultimul la care noi să nu participăm” – Cristi Fenici, handbalist naționala României.

”Ne dorim cu toții ca turneul final care începe săptămâna viitoare să fie ultimul pe care-l vedem la televizor. Ne dorim o strategie de a crește tinerii jucători, o strategie de a forma antrenorii, dacă reușim să facem acest lucru, vom culege roadele și atunci nu va mai fi niciun dubiu, naționala României va fi prezentă la toate turneele finale europene și mondiale. Ne trebuie răbdare, pentru că nici un rezultat nu apare peste noapte, poate doar din noroc sau conjuncturi favorabile. Rezultatele de durată apar doar prin muncă asiduă, determinare și respectând o strategie bine pusă la punct” – Rareș Fortuneanu, selecționer naționala de handbal a României.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Cei mai tari piloți de drift din Europa se dau cu mașinile în Piața Constituției!  

În acest weekend, Bucureștiul va fi gazda etapei a patra din Campionatul Național de Drift. La concurs vor lua startul, pe lângă piloții români,...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img