joi, aprilie 18, 2024

Mesajul noului selecționer la prima întâlnire cu handbalistele: ”În fiecare zi trebuie să vă vizualizați la Tokyo!”

Cele mai Citite

Antrenorul Adrian Vasile s-a văzut, pentru câteva ore, cu jucătoarele echipei naționale, cărora le-a explicat filosofia sa și le-a dat ”teme pentru acasă” în perspectiva turneului preolimpic din martie.

Noul selecționer a început treaba la cârma naționalei cu o întâlnire cu fetele din lotul lărgit pe care va miza la jocurile cu Norvegia, Muntenegru și Thailanda. Adi Vasile și-a prezentat staff-ul, le-a vorbit jucătoarelor, apoi i-a dat cuvântul căpitanului Cristina Neagu, care le-a transmis și ea un mesaj coechipierelor.

”Am avut o întâlnire foarte emoționantă, mereu este o energie aparte atunci când vorbești jucătoarelor echipei naționale. Îmi doresc mult să contribui la prezentul și viitorul echipei naționale, pentru că înțeleg foarte bine trecutul. Având tricoul pe care scrie România pe mine, spun că jucăm cu 23 milioane de oameni care ne susțin tot timpul. Am fost educat foarte corect și simt mai mult responsabilitate decât presiune. Cea mai mare energie mi-o iau din reacția jucătoarelor, din ochii pe care pot să-i captez și din ce mi se transmite din această conexiune dintre noi, individuală, dar și cu echipa” – Adi Vasile, selecționer al naționalei de handbal a României.

Toată energia este direcționată către JO

Naționala feminină se va lupta în martie pentru biletele la Olimpiadă, iar întreaga atenție a selecționerului și a staff-ului său este concentrată pe turneul preolimpic.

”Trebuie să avem foame de acest turneu olimpic și să ne vizualizăm la Tokyo. Trebuie să muncim pentru visul nostru numit Tokyo. Fiecare meci din turneul preolimpic este aparte, trebuie să înțelegem că la fiecare meci trebuie să fim la potențial maxim și să câștigăm fiecare joc în parte. Eu mă vizualizez la Tokyo, este un vis să ajungi la JO, am muncit mult pentru acest proiect în trecutul meu cu naționala Muntenegrului, iar pandemia ne-a dat planurile peste cap… Viața m-a recompensat și m-a adus în situația să pot face asta cu cea mai frumoasă echipă posibilă, alături de țara mea și voi face tot ce pot pentru ca vara să ne prindă la turneul olimpic. Visul meu cel mai mare este ca tot ceea ce fac zi de zi să conteze și să ajut. Eu văd medalia de aur, înțeleg că pentru a fi cel mai bun trebuie să țintești sus și să muncești mai mult și mai eficient decât cel de lângă tine. Echipa trebuie să creadă în staff, în colegii mei și în mine, apoi este important să creadă în ele, în colega din dreapta și cea din stânga. Trebuie să înțelegem că putem schimba doar prezentul și viitorul. Energia de a comunica între noi, de a crede, de a ne îmbărbăta și de a ne ajuta va conta foarte mult la final, pentru că linia între excelent și foarte prost este atât de fină, încât este nevoie doar de o pasă bună, de o bună poziționare pe teren, astfel ca la final lucrurile acestea să facă diferența” – Adi Vasile, selecționer al naționalei de handbal a României.

Tocmai pentru a fi siguri că fetele știu totul despre adversare, dar înțeleg și filosofia sa, Adi Vasile le-a dat acestora ”teme pentru acasă”.

”Timpul este foarte scurt până la turneul preolimpic, mi-am dorit ca de azi, de la prima întâlnire, și până la prima acțiune, fetele să primească documente despre sistemul nostru defensiv, clipuri video cu adversarele și cu noi, astfel încât la primul antrenament împreună deja să fi câștigat responsabilitatea și înțelegerea despre ce are fiecare de făcut, Cu cât înțelegem mai bine structura din care facem parte, cu atât vom știi mai bine ce avem de făcut, este un fel de temă pentru acasă.” – Adi Vasile, selecționer al naționalei de handbal a României.

Lotul convocat pentru prima acțiune a ”tricolorelor”:

1. Dedu Denisa – CSM București

2. Dumanska Yuliya – Podravka Koprivnica

3. Măzăreanu Ana Maria – CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

4. Iuganu Ana Maria – SCM Gloria Buzău

5. Dincă Nicoleta – CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

6. Florica Cristina – SCM Râmnicu Vâlcea

7. Neagu Cristina – CSM București

8. Perianu Gabriela – CSM București

9. Bazaliu Bianca – CSM București

10. Polocoșer Anca – CS Minaur Baia Mare

11. Laslo Cristina – CS Minaur Baia Mare

12. Buceschi Eliza – CS Rapid București

13. Popa Andreea – CS Minaur Baia Mare

14. Popa Laura – CS Rapid București

15. Ilie Alina – SCM Gloria Buzău

16. Moisă Laura – CSM București

17. Moroianu Andra – CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

18. Pintea Crina – CSM București

19. Băcăoanu Raluca – CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

20. Ostase Lorena – CSM Slatina

21. Subțirică Alexandra – SCM Gloria Buzău

22. Ciucă Diana – SCM Râmnicu Vâlcea

23. Pristăvița Laura – CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Campionul care are succes dacă-l înțeapă albina înainte de cursă

La Gala Triatonului Românesc, Vlad Remzing a fost desemnat cel mai bun sportiv la categoria sub 23 de ani....
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img