vineri, decembrie 1, 2023

Au lăsat Deva pentru Capitală!

Cele mai Citite

Gimnastele de la lotul național se antrenează în premieră la București împreună cu Larisa Iordache. Fetele s-au mutat aici până în aprilie, când vor pleca la Campionatele Europene de la Basel, acolo unde cea mai bună gimnastă a noastră va încerca să prindă biletul de calificare la Olimpiadă.

Aproape două luni de foc le așteaptă pe fetele de la lotul național de gimnastică! În premieră, acestea au lăsat fortăreața de la Deva pentru București, unde se vor antrena alături de Larisa Iordache, până la jumătatea lui aprilie, atunci când vor pleca la Campionatele Europene de la Basel. Acolo, Larisa va încerca să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

”O țară întreagă are aceeași așteptare. Ne dorim să o vedem pe Larisa la Tokyo! Dacă ajunge la Tokyo, are șansă să câștige o medalie!” – Carmencita Constantin, președinte Federația Română de Gimnastică.

Larisa este fericită că se va antrena alături de colegele sale de la lot și spune că emoțiile pentru Basel au început imediat după ce s-au terminat Campionatele Europene de la Mersin, din decembrie.

„Am șters cu buretele totul și am luat-o de la capăt, gândesc în perspectivă și îmi doresc foarte tare să îmi îndeplinesc fiecare obiectiv, îmi doresc să ajung într-o formă foarte bună la Campionatul European și să dau tot ce e mai bun din mine” – Larisa Iordache, medaliată cu aur la 6 ediții ale Campionatelor Europene. 

Cei cu ajutorul cărora Larisa a depășit momentul accidentării suferite la piciorul stâng, la Campionatele Mondiale de la Montreal din 2017 și care au crezut în ea au fost antrenorii săi, Cristian și Lăcrămioara Moldovan.

„E o sportivă deosebită, este o plăcere să lucrezi cu ea. În momentul în care se simte bine și e bine din punct de vedere fizic, poți să faci minuni e o încântare pentru orice antrenor” – Cristian Moldovan, antrenor Larisa Iordache.

Maria Holbură o vrea pe Larisa cu ea la Tokyo

Până acum, România are o singură gimnastă calificată la Jocurile Olimpice, pe Maria Holbură. Sportiva este bucuroasă că a lăsat Deva pentru București și spune că această schimbare îi face bine.

„Am o motivație în plus pentru că este și Larisa lângă mine și simt că o să mă ajute foarte mult” – Maria Holbură, gimnastă calificată la individual compus, la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021. 

Maria și-a pus mari speranțe în Larisa în ceea ce privește Campionatul European de la Basel. O vrea lângă ea la Tokyo!

„Ar fi foarte bine pentru mine să nu fiu singură acolo, să fim două, pentru că ne putem încuraja una pe cealaltă, singură este mai greu” – Maria Holbură, gimnastă calificată la individual compus, la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021.

Doi gimnaști calificați la Jocurile Olimpice

Gimnastele de la lotul național de senioare se pregătesc la București, la sala Clubului Dinamo, împreună cu Larisa Iordache, alături de antrenorii coordonatori de la Deva: Lili Cosma, Nicolae Forminte și Adrian Cotuțiu, și Cristi și Lăcrămioara Moldovan de la București. 

E o schimbare importantă în viața lor, nu ușoară, a fost primită cu foarte mult entuziasm în rândul sportivelor.

„Noi suntem convinși cu experiența pe care o avem că nu le va distorsiona nivelul de pregătire, dimpotrivă, va fi unul agregat în jurul Larisei, exact așa cum ne-am dorit. Faptul că au simțit că se face ceva pentru ele și altceva decât în centrul închis Deva, va contribui la buna lor pregătire” – Carmencita Constantin, președinte Federația Română de Gimnastică.

Sportivele intrate în pregătire pentru Campionatele Europene de la Basel, din aprilie, contând pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt: Larisa Iordache, Silvia Sfiringu, Ioana Stănciulescu, Daniela Trică și Antonia Duță. Loturile reunite sunt susținute în programul de pregătire de MTS și COSR, iar clubul Dinamo este cel care le pune fetelor la dispoziție pentru antrenamente cea mai modernă sală de pregătire din România.

Până la plecarea în Elveția, sportivele vor avea mai multe teste de evaluare. Federația Română de Gimnastică va înscrie în competiția de la Basel, atât la feminin, cât și la masculin, sportivi care vor concura pentru obținerea locului eligibil.

România are până acum doar doi gimnaști calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Marian Drăgulescu, la sărituri și Maria Holbură, la individual compus.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Au făcut „dubla” de aur! 

Bianca Mei-Roșu și Eduard Ionescu și-au adjudecat câte două medalii de aur la Campionatele Naționale de Tenis de masă,...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img