sâmbătă, aprilie 13, 2024

Va merge la campionatul mondial de volei și câștigă medalii la atletism!

Cele mai Citite

VIDEO AICI

Teodora Iancu, o puștoaică de 17 ani, face volei și atletism de performanță, iar în timpul liber croșetează și este șefă în bucătărie.

Are 17 ani și face două sporturi de performanță: volei din pasiune, iar atletism, să fie pregătită din punct de vedere fizic pentru volei, dar câștigă medalie după medalie.

„Atletism fac din clasa întâi. A venit un profesor la noi în clasă să ne spună să mergem să facem sport. Mi-a plăcut foarte mult, iar în clasa a 5-a m-am apucat de volei de performanță, iar acum le fac pe amândouă” – Teodora Iancu, atletă în proba de săritură în înălțime și componentă a echipei naționale de volei U17. 

La atletism e antrenată chiar de tatăl său, fost atlet de performanță.

„Tata îmi dă sfaturi, avem alt gen de relație față de cea antrenor – sportiv. Este o relație tată – fiică. Când e ceva serios, tata mă ia mai tare decât un alt antrenor” – Teodora Iancu, atletă în proba de săritură în înălțime și componentă a echipei naționale de volei U17. 

La volei este componentă a echipei naționale de U17, iar anul acesta vor merge la Campionatul Mondial din Mexic.

„Sunt foarte emoționată că noi, la categoria noastră de vârstă, ne-am calificat la campionatul mondial. Am fost la europene și suntem pe locul 5 în Europa”- Teodora Iancu, atletă în proba de săritură în înălțime, componentă a echipei naționale de volei U17.

E expertă în paste carbonara și în creveți

Deși recunoaște că de multe ori îi este greu să meargă și la volei și la atletism, Teodorei nu îi trece prin cap să renunțe.

„La mine primul sport e voleiul, e pasiunea mea cea mare. Vreau să îl fac până nu mă mai țin picioarele și corpul! Atletismul este oarecum o pregătire fizică pentru volei. Merg la concursuri fără antrenamente, fără nimic și totuși văd că am rezultate și la atletism” – Teodora Iancu, atletă în proba de săritură în înălțime și componentă a echipei naționale de volei U17.

Teodora nu își neglijează nici școala, iar în puținul timp liber pe care îl are și-l dedică activităților care o relaxează.

„Îmi place să fac foarte multe lucruri cu mâinile, să croșetez, îmi place să fac cubul rubik, să gătesc. Eu sunt bucătăreasa casei. Cel mai bine îmi ies pastele carbonara și creveții” – Teodora Iancu, atletă în proba de săritură în înălțime și componentă a echipei naționale de volei U17.

La volei, e pe locul 5 în Europa cu echipa României

Pentru Teodora, voleiul și atletismul merg mână în mână. Până la 17 ani, tânăra a câștigat medalii la ambele sporturi pe care le practică. 

La volei, în 2019, la vârsta de 15 ani, s-a calificat împreună cu echipa națională la campionatul european, iar în prezent echipa României ocupă locul 5 în Europa și anul acesta va merge la campionatul mondial. În sezonul 2018-2019, în campionatul național a ajuns cu echipa ei, CTF Mihai București, pe locul 4 la categoria de cadete și junioare. 

La atletism, în 2019, la Campionatul Național de iarnă de la Bacău, a ocupat locul întâi. În 2020 a participat pentru prima data la Campionatul Național de Probe Combinate la Juniori 2 de unde s-a întors cu medalia de argint.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Cătălin Preda a dat săriturile de pe stânci pe adrenalina de pe circuit!

Desemnat cel mai bun săritor în apă de la mare înălțime din Europa în anul 2023, românul Cătălin Preda...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img