joi, aprilie 18, 2024

Alin Petrache, încă 4 ani în fruntea rugby-ului românesc!

Cele mai Citite

Fostul căpitan al ”stejarilor” a fost ales cu unanimitate de voturi președinte al FRR, din echipa sa urmând să facă parte și fostul ministru al finanțelor, Eugen Teodorovici.

Sub ochii șefului Rugby Europe, Octavian Morariu, Alin Petrache a primit 72 de voturi pentru un nou mandat de 4 ani în fruntea rugbyului românesc. El îi va avea alături pe Bogdan Marinescu, Mircea Copaci și Anton Pisaroglu – vicepreședinți, iar fostul ministru de finanțe și al fondurilor europene, Eugen Teodorovici, va fi trezorierul FRR.

Alin Petrache și-a exprimat prioritățile din noul mandat: redobândirea stadionului Arcul de Triumf și calificarea ”stejarilor” la Cupa Mondială din 2023.

”Este un moment zero, greu, de răscruce, un moment al unității! Suntem tineri și entuziaști și cred că în următorii patru ani ne vom dezvolta așa cum ne-am propus. Avem de dus o luptă grea, acerbă, dar avem o echipă puternică. Pilonul principal al strategiei noastre este calificarea la Cupa Mondială din 2023. A doilea pilon este preluarea înapoi a templului nostru, a stadionului Arcul de Triumf, al treilea pilon este consolidarea echipelor de copii, juniori și tineret” – Alin Petrache, președinte al Federației Române de Rugby.

Investit în noua funcție, fostul ministru spune că este gata să se ia la trântă cu cei care pun piedici rugbyului românesc în problema stadionului.

”Este o situație inedită pentru mine, probabil vor fi multe comentarii. Nu vreau să mă gândesc că niște guvernanți care nu simt nimic pentru sport și nu înțeleg, intenționează să pună mâna pe ceea ce s-a făcut bun. Am rugat să fiu lăsat să fac un placaj la Guvernul României pentru a primi ceea ce merităm. Este bine că am acum în spate o echipă de oameni greu de doborât și la propriu și la figurat”- Eugen Teodorovici, noul trezorier al Federației Române de Rugby.

”Este o onoare să-l avem pe Eugen alături, nu a fost greu să-l conving să vină cu noi în echipă. El a fost unul dintre cei care ne-au ajutat de fiecare dată” – Alin Petrache, președinte al Federației Române de Rugby.

Morariu, nemulțumit de situația arenei ”Arcul de Triumf”

Președintele Rugby Europe a salutat realegerea lui Alin Petrache la cârma rugbyului românesc.

”În orice activitate, continuitatea este un element important, creează o anumită stare de stabilitate, siguranță și încredere. De multe ori această continuitate permite ducerea la bun sfârșit a unor planuri care se întind pe mai multe mandate”- Alin Petrache, președinte al Federației Române de Rugby.

Octavian Morariu a mărturisit că nu înțelege de ce arena rugbyului nu este cedată către federație.

”Simt amărăciune și frustrare…Este un teren mitic și istoric al rugbyului românesc, terenul marilor victorii ale noastre. Aici am jucat toți, la toate categoriile de vârstă…Suntem o țară în care documentele semnate trebuie să fie respectate, suntem o țară europeană și trebuie să respectăm ceea ce se întâmplă în astfel de circumstanțe. Privăm o federație importantă a României de un instrument de lucru esențial – Octavian Morariu, președinte al Rugby Europe.

Și președintele FRR anunță că toată lumea este pregătită să ducă până la capăt lupta pentru redobândirea stadionului.

”Templul rugbyului românesc este acolo de 108 ani. Acolo a fost, este și va fi casa rugbyului românesc și acolo își vor desfășura activitatea toate echipele naționale. Ne vom lupta până în pânzele albe, vom face față acestor lucruri cu care ne confruntăm” – Alin Petrache, președinte al Federației Române de Rugby.

Pisaroglu: ”Nu vom ceda în lupta pentru recuperarea stadionului”

Ales vicepreședinte cu unanimitate de voturi, fostul rugbyst Anton Pisaroglu și-a expus principalele obiective pentru mandatul său de patru ani.

”Am ajuns la un moment în viață în care trebuie să dau înapoi ceva sportului care m-a format. Este o mare responsabilitate. Țintele mele sunt să ajut la recuperarea stadionului Arcul de Triumf și atragerea de noi sponsori la FRR. Ne vom lupta pentru stadion, nu vom ceda absolut deloc, suntem determinați să luptăm până la capăt. Pe acel stadion s-au format multe generații, este identitatea noastră” – Anton Pisaroglu, vicepreședinte al Federației Române de Rugby.

Echipa FRR aleasă în urma Adunării Generale Ordinare de Alegeri:

Alin Petrache – Președinte

Bogdan Marinescu, Mircea Copaci și Anton Pisaroglu – Vicepreședinți

Eugen Orlando Teodorovici – Trezorier

Emilia Vizitiu – SuperLiga, DNS și rugby feminin

Ștefan Demci – SuperLiga, DNS și rugby feminin

Ciprian Popa – AJR-uri și AMRB

Neculai Nichitean – Membru

Marius Tincu – Membru

Cornel Negruț – Membru

Cornel Ghenea – Membru

Andrei Ioan Szemerjai – Copii și juniori

Florin Matei – Secretar General

Bogdan Muntean – Antrenor Federal

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Campionul care are succes dacă-l înțeapă albina înainte de cursă

La Gala Triatonului Românesc, Vlad Remzing a fost desemnat cel mai bun sportiv la categoria sub 23 de ani....
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img