joi, noiembrie 30, 2023

Șase ani a stat departe de atletism, iar acum este primul la 400 m!

Cele mai Citite

Robert Parge, unul dintre cei mai buni atleți români în proba de viteză, are o poveste impresionantă: un accident la ochi l-a făcut să renunțe ani buni la sport. La 18 ani a decis să revină, iar acum se bate cu cei mai buni sportivi de pe continent.

Robert Parge (23 de ani) a avut un început de 2021 extraordinar! Tânărul a câștigat medalie după medalie la competițiile internaționale la care a participat, iar acum, la Europenele de la Torun, mai vrea să cucerească încă una! 

“Am concurat în Franța, unde am câștigat, m-am impus în fața altor atleți mult mai valoroși pentru mine pe liste. La Belgrad am alergat cu aceeași concurenți de la balcaniadă și m-am impus în fața tuturor” – Robert Parge, multiplu campion național în proba de 400 m. 

Robert a început atletismul la 11 ani, datorită tatălui său, și el atlet de performanță. „Tatăl meu a făcut atletism, însă era pe probe mai lungi, 3000 obstacole și maraton, cele mai bune două probe ale lui”- Robert Parge, multiplu campion național în proba de 400 m. 

Din cauza unui întâmplări nefericite, sportivul a fost nevoit să renunțe la atletism.

„Am avut un accident la ochi și medicul mi-a interzis să mai practic acest sport. Șase ani nu am făcut sport! Anii în care am făcut pauză au fost groaznici pentru mine!”-  Robert Parge, multiplu campion național în proba de 400 m. 

Când a devenit major și a putut să ia decizii, Robert a știut ce are de făcut!

„La 18 ani am ales pentru mine că acesta este viitorul meu, simțeam că lipsește ceva din viața mea. Fiind major, am ales să mă reîntorc la atletism” – Robert Parge, multiplu campion național în proba de 400 m.

La început i-a fost greu pentru că era nevoit să își împartă pasiunea pentru sport cu studiul.

„De la 18 ani am început să mă antrenez la Zalău puțin, eram și ultimul an la liceu, la matematică-informatică intensiv, nu aveam timp să mă pregătesc zilnic. Mergeam din când în când la antrenamente și s-a văzut sclipirea încă de la început și am zis că acesta este viitorul meu” – Robert Parge, multiplu campion național în proba de 400 m. 

Tânărul este convins că mulți ani de acum înainte va alerga în proba de viteză! Are și un argument!

„Eu sunt ca un nou născut în acest sport. Eu fac atletism de la 18 ani, am mult timp de acum încolo să fac la cel mai înalt nivel. Eu am fost la 18 ani cum sunt alți copii la câțiva ani când încep sportul” – Robert Parge, multiplu campion național în proba de 400 m.

 În puținul timp liber pe care îl mai are, Robert încearcă să se bucure de o plăcere a lui.

„Sunt pasionat de mașini, de jocuri video, în ultimul timp am lăsat jocurile video ca să mă focusez doar pe atletism și pe antrenamente” – Robert Parge, multiplu campion național în proba de 400 m.

Are al doilea “all time” al României

Deși face atletism doar de cinci ani, Robert este multiplu campion național în proba de 400 m și deține recordurile României în această probă la tineret (U23), atât în aer liber, cât și în sală.

“45.84 este cel mai bun rezultat al meu și reprezintă al doilea “all time” al României. Unul dintre obiectivele mele este să dobor recordul național de la seniori care este 45.60“ – Robert Parge, multiplu campion național în proba de 400 m. 

În ceea ce privește Campionatul European de la Torun, cea mai importantă competiție a sezonului de sală, sportivul spune că a muncit enorm pentru a concura în Polonia.

„Sunt foarte încrezător, pregătirea a fost concepută pentru acest campionat european” – Robert Parge, multiplu campion național în proba de 400 m.

România va avea 15 atleți la Campionatul European

România va fi reprezentată de 15 sportivi (9 fete și 6 băieți) la Campionatul European de atletism în sală pentru seniori de la Torun, din Polonia.

La fete vom fi reprezentați de: Marina Baboi (60m), Andreea Miklos (400 m), Claudia Bobocea (1.500 m), Anamaria Nesteriuc (60m garduri), Alina Rotaru (lungime), Florentina Iușco (lungime), Daniela Stanciu (înălțime), Roxana Rotaru (3.000m), Petronela Simiuc (800 m).

La băieți: Petre Nicolae Rezmives (60 m), Gabriel Bitan (lungime), Cosmin Ilie Dumitrache (60 m garduri), Alin Anton (60 m garduri), Robert Parge (400 m), Mihai Cristian Pîslaru (400 m).

Competiția se va desfășura în perioada 4-7 martie. 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Au făcut „dubla” de aur! 

Bianca Mei-Roșu și Eduard Ionescu și-au adjudecat câte două medalii de aur la Campionatele Naționale de Tenis de masă,...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img