joi, aprilie 18, 2024

De la fotbal au ajuns la… tenis de masă!

Cele mai Citite

Înnebuniți după fotbal, sport pe care voiau să îl și practice, frații Andrei și Alex Istrate au ales tenisul de masă! Și nu regretă! Pentru a-și urma pasiunea, băieții stau câte 5 ore pe zi în sala de antrenament.

Andrei (16 ani) și Alex Istrate (11 ani și jumătate) sunt cei mai simpatici frați din tenisul de masă! Frați în acte, că în realitate nu seamănă deloc! 

“Da, suntem frați, în pofida faptului că nu semănăm, nu avem nimic în comun, nicio trăsătură, eu am 1.80 el are 1.20” – Andrei Istrate, component al lotului național de juniori 

„Nu am 1.20, am 1.45” – Alex Istrate, de trei ori campion național la echipe, la 8, 9 și 10 ani. 

Cei doi dezvăluie că înainte să se apuce de tenis de masă au avut o altă dragoste: fotbalul.

„Eu m-am apucat la vârsta de 7 ani din dorința de a face un sport, voiam să fac fotbal, doar că nu aveam unde … iar lângă mine era o sală de tenis de masă și am mers într-o seară acolo. L-am rugat pe tata să mă înscrie” –Andrei Istrate, component al lotului național de juniori. 

Eu m-am apucat de tenis datorită fratelui meu. Mergeam cu el la sală și îmi plăcea foarte mult ce face. Înainte de tenis aș fi vrut și eu să fac tot fotbal” – Alex Istrate, de trei ori campion național la echipe, la 8, 9 și 10 ani. 

Ca orice frați, și cei doi băieți mai au momentele lor tensionate pe care le depășesc repede.

„Ne-am mai bătut, dar nu foarte rău. Fratele meu înțelege când e cazul să plece din camera mea de bunăvoie și nesilit de nimeni” – Andrei Istrate, component al lotului național de juniori. 

Cei doi au uitat șirul prostioarelor pe care le-au făcut de-a lungul copilăriei. Lui Andrei i-a rămas totuși una în minte.

„Eram la bunicii noștri la țară, eu dormeam, iar Alex și verișorul nostru au venit și mi-au turnat un bidon de apă în cap” – Andrei Istrate, component al lotului național de juniori. 

„Am încasat-o atunci” – Alex Istrate, de trei ori campion național la echipe, la 8, 9 și 10 ani.

5 ore pe zi băieții sunt la antrenamente

Pentru că este cel mai mic din familie, Alex s-a trezit și cu o poreclă. Toată lumea îl strigă Bebe, de la părinți, la colegii de antrenament și antrenori.

„Așa mi-a zis fratele meu când eram mic” – Alex Istrate, de trei ori campion național la echipe, la 8, 9 și 10 ani. 

„Nu i-am mai schimbat porecla, când aud Alex, întreb cine e Alex, eu de Bebe îl știu, Bebe, Bebe, Bebe, Bebe. Toată lumea îl strigă așa și acasă” – Andrei Istrate, component al lotului național de juniori. 

Elevi în clasa a 9-a, respectiv a 5-a, cei doi băieți fac școala online, iar acasă tatăl nu îi scapă din ochi.

„Tata muncește de acasă, iar această poziție e cu dus și întors. E bine pe de-o parte că vine cu noi la antrenamente, ne duce peste tot, dar pe de altă parte stă pe capul nostru cam mult și ne pune să citim, să învățăm. Este un lucru bun pentru noi, o face pentru binele nostru” – Andrei Istrate, component al lotului național de juniori. 

Atunci când nu sunt la cursuri, băieții sunt la antrenamente. De două ori pe zi, câte două ore și jumătate sunt la sală. Chiar dacă are doar 11 ani și jumătate, Bebe și-a pus ținte mari în sportul pe care îl practică de la aproape 6.

„Vreau să ajung la nivel european și mondial, cât mai sus” – Alex Istrate, de trei ori campion național la echipe, la 8, 9 și 10 ani. 

Andrei e plin de medalii

După opt ani de tenis de masă, Andrei Istrate se poate lăuda cu o colecție impresionantă de medalii și trofee și nu vrea să se oprească aici!

În 2015 a câștigat locul 1 pe echipe la „Paleta de Argint” și locul 1 pe echipe și 3 la individual la Campionatul Național, Echipe Juniori 4, în 2016, la Campionatul Național individual Juniori 3 a venit acasă cu medalia de bronz la dublu băieți. În 2017, la Campionatul Național Echipe Juniori 3, a câștigat medalia de aur, la Campionatul Național individual Juniori 3, locul întâi la dublu băieți și dublu mixt, la Top 12 Europa Juniori 3, locul 3. În 2018, la Campionatele Naționale Juniori 2, a ocupat locul 3. În 2019, a câștigat 11 medalii, iar în 2020, la cele două concursuri la care a mers, Cupa României Juniori 1, dinainte de Pandemie, și Top 10 Europa, s-a întors cu două medalii de bronz. 

Anul acesta este campion național la echipe, la categoria Juniori 1 și a câștigat medalia de argint la Cupa României, la aceeași categorie, Juniori 1.

La rândul său, fratele cel mic este de 3 ori campion național la echipe, la 8, 9 și 10 ani, a câștigat Paleta de Argint la simplu și Cupa României la simplu, la categoria 10 ani. 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Campionul care are succes dacă-l înțeapă albina înainte de cursă

La Gala Triatonului Românesc, Vlad Remzing a fost desemnat cel mai bun sportiv la categoria sub 23 de ani....
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img