sâmbătă, aprilie 13, 2024

Bârna i-a adus titlul olimpic în tinerețe și a băgat-o în cârje la aproape 52 de ani!

Cele mai Citite

Simona Păucă, medaliată cu aur la bârnă, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984, și-a rupt meniscul pe…bârnă, la antrenamentele pe care le conduce la Cluj.

În 1984, echipa României de gimnastică triumfa la Jocurile Olimpice de la Los Angeles! Fetele au câștigat pentru prima dată în istorie titlul olimpic pe echipe. Din formația de aur condusă de Octavian Bellu a făcut parte și Simona Păucă, gimnastă care s-a mai întors atunci acasă cu un aur olimpic la bârnă și un bronz la individual compus. La 37 de ani distanță, fosta mare gimnastă, devenită antrenoare, a ajuns în cârje! Din cauza bârnei s-a ales cu o ruptură de menisc și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală.

„În 51 de ani și jumătate, nu am reușit să îmi rup nimic, am reușit acum ca antrenoare sa îmi rup meniscul. Cred că bârnei i-a fost dor de mine” – Simona Păucă, multiplă medaliată la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984. 

Simona recunoaște că este greu să fii antrenor de gimnastică în aceste vremuri.

„Este destul de dificil deoarece am intrat în 2020 cu o grupă de 25 de copii de 5, 6 ani și din septembrie nu a mai venit niciunul. Părinților le-a fost frică să le mai aducă să nu se îmbolnăvească” Simona Păucă, multiplă medaliată la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984.

Merge pe mâna Larisei la calificare

 Simona are doar cuvinte de laudă la adresa Larisei Iordache și este convinsă că liderul echipei naționale de gimnastică va prinde biletul pentru Tokyo!

„Are puterea să se califice, să treacă peste acele trei operații, chiar dacă două au fost greșite! Larisa a demonstrat că poate la Europenele de anul trecut. Dacă va ajunge la Tokyo va lua o medalie!” – Simona Păucă, multiplă medaliată la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984.

Româncele au venit cu 13 medalii de la Los Angeles

Simona își amintește că cel care i-a îndrumat primii pași spre gimnastică a fost tatăl ei. Am început pe la 5 ani, părinții mei m-au susținut foarte mult. 

“Când îmi aduc aminte ce am realizat la Jocurile Olimpice de la Los Angeles mi se umple inima de fericire. Am muncit enorm pentru acele rezultate. Și mă bucur că lumea își mai aduce aminte de noi, de generația veche”  – Simona Păucă, multiplă medaliată la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984

Cele șase fete din echipa de gimnastică a României care au făcut istorie la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984 au fost: Lavinia Agache, Laura Cutina, Cristina Grigoraș, Simona Păucă, Mihaela Stănuleț și Ecaterina Szabo.

Fetele s-au întors acasă cu 10 medalii de aur, 6 cu echipa, 3 câștigate de Ecaterina Szabo la sărituri, bârnă și sol și una de Simona Păucă la bârnă, una de argint, la individual compus prin Ecaterina Szabo și două de bronz, prin Simona Păucă la individual compus și Lavinia Agache la sărituri.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Cătălin Preda a dat săriturile de pe stânci pe adrenalina de pe circuit!

Desemnat cel mai bun săritor în apă de la mare înălțime din Europa în anul 2023, românul Cătălin Preda...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img