joi, septembrie 28, 2023

Larisa a câștigat biletul pentru Tokyo!

Cele mai Citite

Cea mai bună gimnastă a României va merge la Jocurile Olimpice din Japonia, datorită punctajului 54.698 din calificările de la Campionatele Europene de la Basel.

Visul Larisei Iordache a devenit realitate! Cea mai bună gimnastă de la noi a prins ieri seară ultimul bilet disponibil pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo! În cadrul Europenelor de la Basel, Larisa s-a calificat a patra la individual compus, cu un total de 54.698, după trei gimnaste din Rusia, iar la jumătatea lunii iulie va fi prezentă la cea mai importantă competiție sportivă din lume.

Pentru Lari va fi a doua ediție a Jocurilor Olimpice la care participă, după cea din 2012 de la Londra, unde a ajutat echipa României să obțină medalia de bronz.

Pe lângă un loc la Tokyo, gimnasta noastră și-a asigurat și prezența în finalele de la individual compus de vineri, și cele de la sol și de la bârnă, de duminică.

Larisa a obținut ieri seară 13,466 la bârnă, 13,400 la sol, 14,366 la sărituri și 13,466 la paralele.

Înainte de plecare la Basel, la ultima verificare, sportiva a recunosc că ultima perioadă a fost una extrem de dificilă pentru ea, iar în ultima lună în afară de sala de antrenament și de pat nu a văzut altceva. 

“Dacă nu credeam că am 1oo% șanse să mă calific,  nu mai făceam pasul acesta, de a mă reapuca de gimnastică. Cred în mine, cred în ceea ce am făcut până acum, cred în antrenorii mei și în ceea ce spun ei” – Larisa Iordache, medaliată cu aur la 6 ediții ale Campionatelor Europene de Gimnastică.

Carmencita Constantin a plâns de fericire

Prima care a felicitat-o pe sportivă după calificarea la Jocurile Olimpice a fost Carmencita Constantin, șefa Federației de Gimnastică.

„Lari, nu am mai plâns de fericire de foarte mulți ani! Te iubesc enorm pentru ceea ce ești! Dacă ai reușit astăzi, nimic în viața aceasta nu te mai înfrânge” – a fost mesajul trimis de aceasta, sportivei

Maria Holbură, prima noastră gimnastă calificată la Jocurile Olimpice, de la Tokyo, a urmărit cu sufletul la gură evoluțiile Larisei, iar după ce a aflat rezultatul s-a bucurat enorm pentru cea care i-a devenit prietenă bună de când s-a mutat cu lotul de senioare la București. 

“Este cea mai bună veste! Sunt atât de fericită pentru Lari! A muncit enorm pentru această calificare, a făcut multe sacrificii! Mă bucur atât de mult că vom fi amândouă la Tokyo” – Maria Holbură, gimnastă calificată la individual compus la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Antonia Duță și Maria Ceplinschi, celelalte două gimnaste care au concurat ieri la Basel au obținut următoarele rezultate: Antonia: bârnă 9.633, sol 12.100, sărituri 12.966, paralele 12.500, iar Maria: bârnă 12.933, paralele 9.800, sol 13.266 și sărituri 13.400.

Băieții intră azi în scenă

Astăzi este rândul băieților să intre în calificări. Marian Drăgulescu, la sărituri, Andrei Munteanu la paralele și sol și Emilian Neagu la inele și sol. Aceștia vor concura în subdiviziunea a 2-a, care va începe de la ora 15.00.  Programul de concurs pentru următoarele zile:

Vineri 23 aprilie:

14:30 – 16:30 individual feminin finala și festivitatea de premiere

18:00 – 20:45 individual masculin finala și festivitatea de premiere

Sâmbătă 24 aprilie:

14:30 – 15:10 finală sol masculin și festivitatea de premiere

15:10 – 16:10 finale la sărituri feminin, cal cu mânere la masculin și festivitățile de premiere

16:10 – 17:10 finale la paralele feminin, inele la masculin și festivitățile de premiere

Duminică 25 aprilie:

14:00 – 15:00 finale la bârnă feminin, sărituri masculin și festivitățile de premiere

15:00 – 16:00 finale la sol feminin, paralele masculin și festivitățile de premiere

16:00- 16:40 finală la bară masculin și festivitatea de premiere.

Competiția va fi transmisă la tv în România de Look Sport+ și Look Sport 1, iar online poate fi urmărită accesând link-ul http://gymtv.online/user/.

*sursa foto: Facebook FR Gimnastică

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Cei mai tari piloți de drift din Europa se dau cu mașinile în Piața Constituției!  

În acest weekend, Bucureștiul va fi gazda etapei a patra din Campionatul Național de Drift. La concurs vor lua startul, pe lângă piloții români,...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img