joi, aprilie 18, 2024

Alexandru Dedu:”Nu cred că Neagu se va retrage de la națională”

Cele mai Citite

Președintele Federației Române de Handbal acceptă cu greu ratarea calificării echipei feminine la Jocurile Olimpice de la Tokyo și e convins că cea mai bună jucătoare din lume va rămâne să ajute ”tricolorele” și la Campionatul Mondial din Spania.

Vestea că cea mai bună handbalistă din România, Cristina Neagu, se va retrage temporar de la echipa națională a luat prin surprindere pe toată lumea. După ”dubla” cu Macedonia de Nord și calificarea la Campionatul Mondial din Spania, programat în luna decembrie, aceasta a anunțat că ia o pauză de la prima reprezentativă.

Prezent la Adunarea Generală a FRH,  președintele Alexandru Dedu a ținut să o contrazică.

“Haideți să lăsăm timpul să treacă, să așteptăm primele acțiuni, pentru că eu, personal, nu cred că ea se va retrage de la națională“ – Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal. 

Și Cristina Vărzaru a discutat despre retragerea lui Neagu.

“O jucătoare cum este Cristina se naște o data la mulți ani. Trebuie să acceptăm faptul că a trecut prin foarte multe operații în foarte mulți ani de carieră. Și cum îmi place mie să zic, pe final de carieră, 8 ani cât mai are de jucat, să avem grijă să scoatem tot ce e mai bun de la ea și să ne ajutăm unii pe alții“ – Cristina Vărzaru, Secretarul General al Federației Române de Handbal. 


„Viața nu stă într-un eșec”

Deși a trecut o lună de când fetele au ratat calificarea la  Jocurile Olimpice, Alexandru Dedu acceptă cu greu faptul că naționala feminină nu va fi la Tokyo!

“Este dureros că nu vom fi în Japonia! În meciul cu Norvegia, au fost 17 greșeli contra noastră și una singură care ne-a favorizat. Nici nu mai vreau să discut despre acest subiect pentru că este unul dureros“ – Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal. 

Iubitorii sportului românesc au și un motiv de bucurie: handbalistele au păstrat tradiția și s-au calificat la Campionatul Mondial din Spania, România fiind singura țară din lume care a participat la toate cele 21 de ediții ale Campionatelor Mondiale.

“Faptul că vom fi acolo este meritul întregului handbal românesc. Viața nu stă într-un eșec, cum a fost cel al ratării calificării la Jocurile Olimpice. Va trebui să mergem mai departe” – Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal. 

Cristina Vărzaru, aleasă în Comitetul Națiunilor 

Cristina Vărzaru și Sorin Dinu au fost aleși în structurile Federației Europene de Handbal, în cadrul Congresului de la Viena, care s-a desfășurat weekend-ul trecut. Sorin Dinu, vicepreședintele Federației Române de Handbal, a devenit și vicepreședinte la Curtea Handbalului, iar Cristina Văraru a fost aleasă în Comitetul Națiunilor la Feminin. Alexandru Dedu a candidat ca membru în Comitetul Executiv, dar a pierdut.

“A fost un weekend frumos. Pe domnul președinte l-au despărțit 5 voturi de o candidature ca membru în Comitetul Națiunilor la Masculin, iar Paul Mincu, Tudor Marta și Alexandru Axinte au strâns voturi pentru handbalul românesc. Este pentru prima dată când România are doi români în structurile handbalului european” – Cristina Vărzaru, Secretarul General al Federației Române de Handbal.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Campionul care are succes dacă-l înțeapă albina înainte de cursă

La Gala Triatonului Românesc, Vlad Remzing a fost desemnat cel mai bun sportiv la categoria sub 23 de ani....
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img