joi, noiembrie 30, 2023

Obiectiv atins pentru CSM București!

Cele mai Citite

Cu trei meciuri înainte de finalul sezonului, CSM București ocupă locul 4 în clasament, acesta fiind și obiectivul pe care antrenorul Eliodor Voica și l-a trasat când a ajuns la clubul din Capitală.

Trei partide mai au de disputat băieții de la CSM București până la finalul sezonului, cu CSM Vaslui, ACS HC Buzău și CSM Bacău, dar nimic nu se mai poate schimba în clasamentul Ligii Zimbrilor. Echipa bucureșteană va termina pe poziția a patra acest campionat.

„Obiectivul nostru a fost clasarea în primele patru locuri și aș spune că nu a fost un obiectiv ușor de atins, am întâmpinat cu toții greutăți de diferite categorii” – Eliodor Voica, antrenor CSM București.

 „Per total, sunt mulțumit de acest sezon la CSM, având în vedere circumstanțele campionatului, covidul și aceste turnee, locul 4 este unul meritat. Poate cu mai multă atenție am fi putut termina pe locul 3” – Viorel Fotache, handbalist CSM București. 

Chiar dacă au locul din clasament asigurat, băieții vor trata cu maximă seriozitate partidele din acest ultim turneu. 

„Așteptările noastre rămân aceleași, spun acest lucru ca să se înțeleagă că fiecare meci l-am abordat cât se poate de serios și doar pentru a câștiga pentru că eu cred că acesta trebuie să fie obiectivul fiecărui sportiv” – Eliodor Voica, antrenor CSM București. 

Sistemul cu turnee din acest sezon a fost unul extrem de dificil pentru sportivi.

 „A fost un sistem destul de greu pentru unele echipe pentru că nu au jucători să susțină un turneu de 4, 5 meciuri. Noi ne bucurăm că am reușit să ajungem în acest moment sănătoși fără accidentări grave deoarece eram predispuși în urma acestui efort să avem accidentări dar ne-am antrenat bine” – Viorel Fotache, handbalist CSM București. 

Fotache și-a pus și un target pentru cele trei partide rămase de disputat. „Sper să câștigăm două din trei ca să ne consolidăm locul 4” – Viorel Fotache, handbalist CSM București.

Echipa națională, subiect sensibil

Cu 200 de meciuri la prima reprezentativă și 900 de goluri înscrise, Eliodor Voica acceptă cu greu ultimul eșec al echipei naționale masculine, care nu a reușit să se califice la Euro 2022, turneu final la care băieții nu au mai fost din 1996. România a fost învinsă în deplasare de Muntenegru, cu 22-19. Cu un egal, „tricolorii” ar fi putut obține calificarea.

„Este un subiect extrem de dificil cel puțin pentru mine, cu toții am avut de suferit și avem de suferit. Acest eșec a lăsat un gust amar. În momentul de față trecem printr-o perioadă delicată. Sunt convins că putem și avem resurse să trecem peste acest hop”- Eliodor Voica, antrenor CSM București. 

Component al naționalei, Viorel Fotache își găsește cu greu cuvintele când vorbește despre eșecul din Muntenegru. 

“E greu din punct de vedere psihic să îți revii, , sunt multe probleme și e foarte mult de vorbit pe acest subiect” – Viorel Fotache, handbalist  CSM București. 

În ultima perioadă tot mai multe voci din handbal propun ca în campionatul României să activeze mai mulți români în „primul șapte”, propunere care lui Viorel i se pare una de luat în calcul.

„Am văzut și la echipa națională că avem nevoie de jucători români care să joace mai mult. Probabil și asta e o problemă la nivel de echipa națională: ne lipsesc românii care joacă în campionat. Noua generație care vine din urmă trebuie să vină să dea un suflu nou” – Viorel Fotache, handbalist CSM București.

Trei meciuri în patru zile

CSM București va juca sâmbătă cu CSM Vaslui, luni cu ACS HC Buzău, iar marți cu CSM Bacău. Este ultimul turneu din actualul sezon al Ligii Zimbrilor, iar săptămâna viitoare se va acorda titlul campioanei din competiția internă masculine. Înainte de ultimele trei etape care se vor juca la București, Dinamo ocupă prima poziție în clasament, cu 70 de puncte, urmată de Potaissa Turda, 65 și AHC Dobrogea Sud, cu 63.  ”Tigrii” de la CSM sunt pe patru, cu 51 de puncte acumulate.

Sursa foto: Facebook CSM Bucuresti

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Au făcut „dubla” de aur! 

Bianca Mei-Roșu și Eduard Ionescu și-au adjudecat câte două medalii de aur la Campionatele Naționale de Tenis de masă,...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img