joi, aprilie 18, 2024

Antrenamentele cu bolovani de 50 de kilograme i-au adus aurul la competiția desfășurată într-un amfiteatru!

Cele mai Citite

Rareș Toader, cel mai bun atlet din România în proba de aruncare a greutății, nici nu concepe ca peste o lună și jumătate să nu fie la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Îl mai despart doar 27 de centimetri de baremul olimpic.

Sportivul a revenit cu medalia de aur, de la Cupa Europei de la Split, unul dintre cele mai importante concursuri din acest an. În Croația, el s-a bătut pentru locul întâi cu 32 de atleți.

„Am reușit un record personal, am aruncat 20,83 metri. Mă simt foarte bine, sunt în vârf de formă și sper să îmi mențin această formă până la JO de la Tokyo, unde deocamdată sunt în curs de calificare” – Rareș Toader, campion național în proba de aruncare a greutății.

Locul în care s-a desfășurat concursul de aruncări a fost unul inedit: un amfiteatru. Rareș povestește că antrenamentele de anul trecut, din perioada de izolare, când se pregătea acasă, la Căciulata, cu bolovani de 50 de kilograme, i-au prins foarte bine.

„La Cupa Europei noi am aruncat dintr-un amfiteatru. Nu am avut stadion de încălzire și am fost nevoit să iau niște bolovani din amfiteatrul acela, să mă încălzesc și să intru în competiție. Faptul că în pandemie ridicam zilnic bolovani de zeci de kilograme m-au ajutat să obțin medalia de aur” – Rareș Toader, campion național în proba de aruncare a greutății. 

Până la Tokyo, Rareș își concentrează toată energia pe concursurile la care va participa și pe calificarea la Jocurile Olimpice. Nu mai are timp de nimic, dar nu-i pare rău.

„Momentan nu mă mai gândesc la altceva, pentru că sunt în focuri. Schimb cât mai multe țări, cât mai multe orașe, asta îmi ocupă tot timpul” – Rareș Toader, campion național în proba de aruncare a greutății.

Provine dintr-o familie de sportivi

Rareș Toader are 24 de ani și s-a apucat de atletism la vârsta de 11 ani, urmând exemplul bunicului său, Aurel Berbece, campion național la săritura în înălțime. Sportivul este medaliat european cu bronz, la Cupa Europei din Leiria, Portugalia în 2015, vicecampion european la juniori, campion național și vicecampion olimpic de tineret, are record național la categoriile de Juniori 3, 2, 1 și Tineret U23. 

 27 de centimetri îl despart pe Rareș de baremul olimpic pentru Tokyo!

„Sunt în primii 30 în lume, așa este criteriul de calificare, deocamdată sunt cooptat pentru lotul olimpic de la Tokyo. Voi fi la Tokyo!” – Rareș Toader, campion național în proba de aruncare a greutății. 

21.10 metri este baremul olimpic în proba de aruncare a greutății la băieți și merg la Jocurile Olimpice primii 30 sportivi din lume.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Campionul care are succes dacă-l înțeapă albina înainte de cursă

La Gala Triatonului Românesc, Vlad Remzing a fost desemnat cel mai bun sportiv la categoria sub 23 de ani....
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img