joi, aprilie 18, 2024

Visează să facă echipă cu sora ei, cu 7 ani mai mică

Cele mai Citite

Alina Zaharia abia așteaptă să joace împreună la senioare cu sora ei mai mică, multiplă campioană europeană la cadete.

Tenisul de masă este deja o tradiție în familia Zaharia. Cu o carieră de peste 15 ani, Alina este un adevărat mentor pentru sora ei mai mică, Elena. Și este mândră că mezina familiei chiar a început să-i depășească palmaresul.

În vârstă de 24 de ani, Alina Zaharia poate spune că face tenis de masă de când se știe. S-a îndrăgostit de acest sport din prima clipă, nu a lipsit de la nici un antrenament, iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate. 

Campioană europeană cu echipa în 2015, la junioare, câștigătoare a două medalii (aur și bronz) la Jocurile Francofoniei din 2017, sportivă cu zeci de distincții cucerite în campionatele naționale sau la Balcaniade, ea este extrem de fericită că poate face zi de zi ceea ce iubește cel mai mult: să joace tenis de masă. 

Acum, după relaxarea mult așteptată de după pandemie, Alina a putut pleca din nou la concursuri în străinătate și recunoaște că i-a fost tare dor de acest du-te – vino permanent.

”Sincer, mi-a lipsit asta. Când eram junioară, plecam foarte mult de acasă și chiar mi-a lipsit. Mă bucur că și acum, la seniorat, merge treaba și sper să o duc cât pot” – Alina Zaharia, jucătoare de tenis de masă, multiplă medaliată la Campionatele Naționale și Balcanice.

Alina și-a reamintit și cum au trecut pentru ea și pentru sora ei mai mică, Elena, care e cu șapte ani mai tânără, cele trei luni de izolare totală de anul trecut.

”În acele trei luni am stat numai acasă cu sora mea, Elena, și mai făceam teme, ne mai jucam. Am făcut pregătire fizică acasă, altceva nu am avut ce să facem. Am așteptat să treacă această nebunie. Ne era foarte dor și ne bucurăm să fim din nou la masă” – Alina Zaharia, jucătoare de tenis de masă, multiplă medaliată la Campionatele Naționale și Balcanice.

Dacă Alina a fost o deschizătoare de drumuri în familie în ceea ce privește tenisul de masă, sora ei, Elena (17 ani) e o demnă continuatoare a ștafetei. Mai mult, mezina deja și-a întrecut sora mai mare în ceea ce privește palmaresul, fiind multiplă campioană europeană de cadete și campioană națională. 

Alina nu doar că nu e invidioasă, ci este chiar foarte mândră de reușitele surorii ei, care a ajuns la acest sport la 5 ani, tocmai datorită exemplului său. Mai mult, ea joacă și rolul de ”antrenor de la distanță” pentru Elena, pentru că după fiecare meci, aceasta o sună să îi ceară sfaturi.

”Ea pleacă mult mai mult decât mine, fiind mai mică și având mai multe concursuri, dar imediat după fiecare meci mă sună să îi dau sfaturi, să o mai calmez. Mereu vorbim după partidele ei sau ale mele” – Alina Zaharia, jucătoare de tenis de masă, multiplă medaliată la Campionatele Naționale și Balcanice.

Au făcut pereche la Balcaniadă, acum trei ani

De altfel, cele două nu sunt pe aceeași lungime de undă doar la discuțiile de după meciuri, ci și la masa de joc. Firi diferite, formează o echipă foarte solidă, chiar dacă nu au făcut de multe ori cuplu împreună. 

Totuși, Alina visează la momentul în care va fi colegă de club cu Elena la o formație din străinătate. De altfel, așa cum a recunoscut, cei de la clubul din Serbia pentru care mai joacă Alina au și întrebat-o dacă nu vrea să facă pereche cu sora ei atunci când aceasta va împlini 18 ani. 

”Am zis că sigur, de ce nu. Chiar m-am gândit la această posibilitate. Ar fi ceva frumos”, a încheiat Alina.

”Și la masa de joc ne înțelegem. Eu sunt aia mai ponderată, eu o temperez pe ea. Ea e mai zurli. Cum se vede și la masă, eu sunt aia mai liniștită și ea e aia mai rebelă. Am făcut dublu acum 2-3 ani la Balcaniada U21, am luat locul 2. A fost prima dată într-un meci oficial și ne-am înțeles bine. Acasă ea e mai guralivă. E sora mea, ne înțelegem. Ne împăcăm, ne certăm, tot noi ne suportăm. Sunt 7 ani între noi, dar tot mai sunt ciondăneli. Mă bucur că a ales și ea această cale și că îi place foarte mult. Mă bucur mult de lucrul ăsta” – Alina Zaharia, jucătoare de tenis de masă, multiplă medaliată la Campionatele Naționale și Balcanice.

Junioara, cea mai bună în Cehia!

Elena Zaharia a făcut ravagii zilele acestea la WTT Youth Contender. A câștigat două medalii de aur în două zile la turneul din Cehia!

După ce a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la U17, Elena a jucat fără greșeală și la U19. A obținut două victorii în grupă, ambele 3-0, apoi a mai avut nevoie de trei meciuri câștigate pentru a ajunge în finală, unde a învins-o pe Anastasiya Dymytrenko (Ucraina), cu 3-1.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Campionul care are succes dacă-l înțeapă albina înainte de cursă

La Gala Triatonului Românesc, Vlad Remzing a fost desemnat cel mai bun sportiv la categoria sub 23 de ani....
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img