joi, aprilie 18, 2024

Ele fac legea pe circuit

Cele mai Citite

Antonia, Ingrid, Anelisse și Claudia se bat în competițiile de karting electric cot la cot cu băieții. Micuțele nu lipsesc de la niciun antrenament chiar dacă afară sunt 34 de grade.

Cine crede că doar băieții sunt pasionați de cursele de mașini, se înșală. Antonia, Ingrid, Anelisse și Claudia sunt înnebunite după karturi și după competițiile de karting electric.

„E foarte greu pe căldura aceasta și în combinezon, dar îmi place mult ceea ce fac”– Ingrid Maria Mateescu, pilot de karting electric. 

Ingrid a moștenit pasiunea pentru mașini de la bunicul ei și el pilot de curse. Fetița dezvăluie că plăcerea ei cea mai mare atunci când este pe circuit este să îi învingă pe băieți.

„Îmi place la nebunie să mă întrec cu ei în competiții pentru că îmi place să îi bat și asta se întâmplă destul de des. Am fost la multe concursuri până acum și am câștigat două” – Ingrid Maria Mateescu, pilot de karting electric. 

Antonia, colega și prietena lui Ingrid, are 11 ani și merge la karting electric de trei. „Am moștenit această pasiune de la tata care a fost pilot, am și eu o competiție pe care am câștigat-o” – Antonia Maria Neacșu, pilot de karting electric. 

Anelisse și Claudia sunt cei mai mici piloți de karting pe care Robert și soția sa, Tina, îi pregătesc. Micuțele au 7, respectiv 6 ani, dar când intră în kart, nimeni nu le stă în cale. Anelisse practică acest sport de un an și jumătate, iar după primele medalii pe care le-a câștigat bunicii și părinții i-au făcut o surpriză.

„Am câștigat locul al doilea la un concurs și al treilea la alt concurs. Am fost atât de fericită că am mers la bunici și am sărbătorit cu un tort” – Anelisse Georgiana Ionașcu, pilot de karting electric. 

Micile sportive se înțeleg de minune și pe circuit și în afara antrenamentelor. „Antonia e prietena mea cea mai bună, ne sunăm în fiecare zi” – Ingrid Maria Mateescu, pilot de karting electric. 

„Sunt prietenă cu toate fetele, la băieți am doar un singur prieten” – Claudia Alessia Birău, pilot de karting electric

Robert Drăgan, cel care a adus kartingul electric în România este încântat de fetele pe care le pregătește.

„Se descurcă mult mai bine decât băieții. Nu există clinciuri între ei pe circuitul, sunt încă mici. Băieții nu le lasă pe fete să câștige decât dacă sunt bune” – Robert Drăgan, promotorul kartingului electric în România.

Fetele vor avea un campionat al lor

Campionatul Național de Karting Electric a revenit după 3 ani sub tutela Federației Române de Automobilism Sportiv. Campionatul reunește două competiții distincte cu câte 4 etape, cea de karting electric, cu 6 clase denumită „eKarting FRAS” și cea de slalom paralel și super slalom, care va purta denumirea de „eKarting Slalom FRAS”. Ambele se desfășoară pe circuitele de la Academia Titi Aur, Bacău, Tg. Secuiesc și Prejmer.

În perioada pandemiei, Robert Drăgan, promotorul kartingului electric în România, a încercat pe cât posibil să nu întrerupă activitatea de care se ocupă.

„Spre deosebire de alte sporturi de echipă, noi ne-am descurcat. Suntem pe un autodrom de zeci de hectare, copiii au echipamentul lor individual, distanțarea era clară de sute de metri între ei. Am reușit să ne desfășurăm activitatea, dar nu la capacitatea normală, competițiile le-am diminuat foarte mult, mai ales pe cele din centrele orașelor” – Robert Drăgan, promotorul kartingului electric în România.

În prezent, la karting sportiv vin 230 de copiii dintre care 70 sunt licențiați sportiv. Robert Drăgan are gânduri mari în ceea ce le privește pe micuțele care practică acest sport.

„Fetițele au un clasament separat la final de an, eKarting feminin chiar dacă această disciplină sportivă pe parte de feminin încă nu a fost creată în România. Împreună cu Federația Română de Automobilism Sportiv încercăm să facem în mod special pentru karting electric un campionat de fetițe” – Robert Drăgan, promotorul kartingului electric în România. 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Campionul care are succes dacă-l înțeapă albina înainte de cursă

La Gala Triatonului Românesc, Vlad Remzing a fost desemnat cel mai bun sportiv la categoria sub 23 de ani....
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img