sâmbătă, aprilie 13, 2024

De la BAC, la EURO!

Cele mai Citite

Unele dintre jucătoarele naționalei de tineret a României au întrerupt pregătirea pentru turneul continental pentru a-și da Bacalaureatul, apoi au revenit la lotul ”tricolor”, care pe 8 iulie va debuta la Campionatul European din Slovenia.

Este cu adevărat o vară fierbinte pentru unele dintre componentele reprezentativei U19 de handbal a României. Între antrenamentele și cantonamentele de dinaintea celei mai importante competiții ale acestui an la categoria lor de vârstă, fetele au fost nevoie să se pregătească și să susțină Bacalaureatul.

”Și scoala și handbalul sunt solicitante, a fost o perioadă grea la BAC, la istorie a fost cel mai greu, am avut emoții și mare nevoie de ciocolată și cafea, să trecem cu bine peste aceste zile” – Alicia Gogîrlă, componentă a naționalei feminine de tineret a României.

”Va fi o descătușare la nivel emoțional, le-am lăsat pe fete să plece din cantonament să-și poate da examenele, acum luăm lucrurile așa cum sunt și ajustăm totul din mers” – Horațiu Pașca, selecționer al naționalei feminine de tineret a României.

”Sperăm la o medalie”

”Tricolorele” au trecut cu bine de ”Examenul maturității”, iar acum se află în fața unui alt examen, de data aceasta handbalistic. Se vor lupta pentru o medalie și calificarea la mondialul de anul viitor cu cele mai tari echipe din Europa.

”Dacă nu avem emoții, nu punem suflet, așa că emoțiile sunt bune. Mama mi-a dat curaj și mi-a zis să jucăm una pentru alta” – Alicia Gogîrlă, componentă a naționalei feminine de tineret a României.

”Este o mare provocare pentru noi, ne dorim un loc mult mai bun decât cel ocupat acum doi ani. O medalie este obiectivul nostru și, ca să ne întoarcem cu ea, va trebui să luptăm și să avem ambiție” – Ștefania Stoicacomponentă a naționalei feminine de tineret a României.

”Avem echipă de Europene, dar nu știm măsura valorii celorlalte echipe, așa că o să fie greu. România este o echipă cu pretenții în handbal și sperăm să ne ridicăm la nivelul așteptărilor. Cu dăruire și patriotism cred că putem obține rezultate bune, ne dorim calificarea la mondialul de anul viitor și să ne luptăm pentru un Final Four de care România are nevoie” – Horațiu Pașca, selecționer al naționalei feminine de tineret a României.

Campionatul European se desfășoară între 8-18 iulie în Slovenia, iar ”tricolorele” fac parte din Grupa D, alături de Ungaria, Norvegia și Cehia. Jucătoarele lui Pașca vor debuta la această competiție pe 8 iulie, contra Ungariei.

LOTUL ROMÂNIEI:

Portari: Sara RUS, Clara-Beatrice PREDA, Raluca-Nicoleta RĂDOI, Diana-Adriana ȘUȘNEA.

Interi: Ioana-Rebeca NECULA, Luciana BERCEA, Alicia-Maria GOGÎRLĂ, Carla-Ariana LĂCĂTUȘ, Natalia-Raissa MARIN , Maria-Valentina ION, Andreea-Loredana PRESCURĂ,Ana-Maria STANA, Angela-Ștefania STOICA, Mara-Luciana MATEA,Bianca-Ștefania NEACȘU.

Extreme: Oana-Doina BORȘ, Andreea-Alexandra COMAN, Alexandra-Gabriela DUMITRAȘCU, Corina-Elena-Romina LUPEI.

Pivoți: Sarah-Aida DARIE, Bianca-Andreea ȚÎRLE, Andreea AILINCĂI.

Antrenor principal: Horațiu PAȘCA, antrenor secund: Mihaela EVI, antrenor portari: Mihaela CIOBANU.

FOTO: Facebook/frh.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Cătălin Preda a dat săriturile de pe stânci pe adrenalina de pe circuit!

Desemnat cel mai bun săritor în apă de la mare înălțime din Europa în anul 2023, românul Cătălin Preda...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img