sâmbătă, aprilie 13, 2024

„Vrem să câștigăm a treia oară la rând Campionatul European!”

Cele mai Citite

Fetele din echipa națională de tenis de masă se pregătesc pentru cea mai tare competiție organizată în România, în ultimii 50 de ani, Europeanul pe echipe de la Cluj, care va începe marți.

Sportivele antrenate de Viorel Filimon vor ca titlul continental pe care l-au câștigat în 2019 să rămână acasă. Și în 2017 tot noi am luat aurul.

 „Aștept această competiție de când s-a anunțat că va avea loc la noi acasă, în România. Este o competiție de mare anvergură pentru noi și ne bucură că vin sportivi mari, la noi în țară” – Eliza Samara, componentă a echipei naționale feminine de tenis de masă.

Eliza Samara

Dana Dodean, liderul echipei naționale, recunoaște că emoțiile sunt mari înaintea startului competiției.

„Am așteptat foarte mult acest campionat european, mai ales când am aflat că se va ține la Cluj. Ne dorim să facem cel mai bun rezultat, Doamne ajută să reușim să aducem titlul acasă” – Daniela Dodean Monteiro, componentă a echipei naționale feminine de tenis de masă. 

Daniela Dodean-Monteiro

Eliza Samara e convinsă că împreună cu celelalte fete din națională și cu publicul de partea lor vor putea să ridice pentru a treia oară la rând trofeul de campioane ale Europei la tenis de masă.

„Ne dorim foarte mult să facem hat-trick și eu zic că se poate” – Eliza Samara, componentă a echipei naționale feminine de tenis de masă.

Cu părinții și rudele în tribună

Adina Diaconu o va avea în tribună, la Cluj, pe cea mai mare susținătoare a sa.

 „Mama va fi în sală,  ea și-a rezervat de foarte mult timp locul acolo și sper că îmi va da puterea atât mie cât și colegelor mele, ne va susține cum știe ea mai bine. E alături de mine la toate concursurile, mai puțin atunci când am jucat fără spectatori” – Adina Diaconucomponentă a echipei naționale feminine de tenis de masă.

Adina Diaconu

Fetele noastre spun că au avut noroc la tragerea la sorți, vor juca în grupă cu Italia și Belgia.

 „Avem adversare accesibile, se putea și mai rău. Trebuie să jucăm cu fiecare dintre ele, pentru că toate își doresc să ne învingă” – Eliza Samara, componentă a echipei naționale feminine de tenis de masă.

 “Am avut noroc am prins o grupă foarte bună cu Italia și cu Belgia e foarte bine pentru noi” – Andreea Dragoman, componentă a echipei naționale feminine de tenis de masă.

Naționala feminină are 5 titluri europene la tenis de masă

Componența echipei naționale feminine a României pentru Campionatul European pe Echipe de la Cluj este următoarea: Eliza Samara, Bernadette Szocs Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu și Andreea Dragoman. Antrenor principal: Viorel Filimon, secund: Ionuț Seni.

Bernadette Szocs

Echipa României de tenis de masă vine la Cluj în postura de favorită, de 10 ani, fetele sunt pe podium la toate campionatele europene la care au participat și au în palmares 5 titluri europene, câștigate în 1992, 2002, 2005, 2017 și 2019. În 2010, la Ostrava, 2011, la Gdansk/Sopot, 2013, la Schwechat și 2015 la Ekaterinburg fetele au câștigat medalia de argint, iar la Luxemburg în 2017 și Nantes în 2019 au devenit Reginele Europei.

Echipa feminină de tenis de masă a României a cucerit ultimele două titluri continentale

 În 2021, Campionatul European pe echipe va avea loc între 28 septembrie – 3 octombrie, la Cluj – Napoca, în BT Arena. 

Biletele pentru marea competiție de la Cluj pot fi cumpărate de pe www.iabilet.rowww.bilete.ro sau la următoarele link-uri: https://bit.ly/3jWrjLP și https://bit.ly/3z6pSPm.

Tichetele au prețuri cuprinse între 15 și 45 de lei, dar se vând și abonamente pentru toate zilele de competiție, la prețul de 70 de lei.

La Cluj vor fi la start 24 echipe feminine și 26 masculine

Campionatul European de Tenis de Masă pe Echipe de la Cluj va reuni la start 24 de echipe feminine și 26 formații masculine, iar programul este următorul: marți 28 septembrie, miercuri 29 septembrie, joi 30 septembrie vor fi meciurile din grupe la fete și băieți, vineri 1 octombrie, sferturi de finală, sâmbătă 2 octombrie, semifinale, iar duminică 3 octombrie, finalele.

Băieții noștri sunt în grupă cu Slovenia, Luxemburg și Finlanda

Componența echipei naționale masculine a României pentru Campionatul European pe Echipe de la Cluj este următoarea: Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs, Rareș Șipoș, Darius Movileanu și Eduard Ionescu. Antrenor principal: Andrei Filimon, secund: Elena Sebe. Echipa masculină de tenis de masa a României este în grupă cu Slovenia, Luxemburg și Finlanda.

Câștigătoarele grupelor se califică în sferturile de finală care vor avea loc sâmbătă, 2 octombrie. Campioanele europene în exercițiu sunt România la feminin și Germania la masculin.

Echipa masculină de tenis de masă a României pentru Campionatele Europene de la Cluj-Napoca

FRTM a inovat mesele de joc

Meciurile se vor juca pe două mese, „show-table”, cu un design unic. Este pentru prima dată când o federație națională, gazda unei competiții europene de anvergură, propune un model original de masă.

International Table Tennis Federation a omologat masa TIBHAR cu o structură propusă și fabricată de FRTM, proiect susținut de European Table Tennis Union.

Masa de joc de la Campionatele Europene organizate la Cluj-Napoca are un design unic
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Cătălin Preda a dat săriturile de pe stânci pe adrenalina de pe circuit!

Desemnat cel mai bun săritor în apă de la mare înălțime din Europa în anul 2023, românul Cătălin Preda...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img