sâmbătă, aprilie 13, 2024

Alexandru Dedu, șef și în bucătărie!

Cele mai Citite

Președintele FRH și-a arătat fața pe care puțini i-o cunosc: a demonstrat că arta culinară nu îi este deloc străină, a pregătit un aperitiv și a povestit detalii despre viața sa de familie.

Șeful handbalului românesc este, ocazional, și chef pentru familie și prieteni. Alexandru Dedu se laudă cu preparatele la grătar, și recunoaște că nu ar refuza o competiție de gastronomie.

„Am norocul să am o soție gospodină și aportul meu în bucătărie este spre zero, exceptând tot ceea ce înseamnă gătit la cuptorul cu lemne sau la grătar… când este treaba mea și o fac cu mare plăcere. În rest, în puținele ocazii când soția nu este acasă, nu am nici cea mai mică jenă să-mi fac de mâncare, ținând cont că până să o cunosc pe Maria făceam cam totul singur, fiind plecat de acasă de mic. Cu toată lipsa de modestie, atunci când încerc să fac ceva, îmi iese. Nu înseamnă că iau 5 stele Michelin, dar, dacă îmi pun în minte să fac cozonac, îmi iese și el! Dacă ar trebui să mă duc la un concurs culinar, m-aș duce și acolo…”-  Alexandru Dedu, președinte al Federației Române de Handbal.

Alexandru Dedu se relaxează gătind
Alexandru Dedu a făcut o demonstrație pentru reporterii Sports Net

Șeful FRH mărturisește că nu mai este pofticios, dar că are un fel de mâncare pe care nu-l refuză niciodată.

„Îmi place foarte mult bucătăria mediteraneană, o consider foarte sănătoasă și gustoasă și îmi place să mănânc din când în când jamon. Îmi place foarte mult calcanul, aș mânca oricum și oricât” – Alexandru Dedu, președinte al Federației Române de Handbal.

Alexandru Dedu, într-o ipostază inedită
Alexandru Dedu, într-o ipostază inedită

„Mănânc cel mai puțin din casă”

Alexandru Dedu este foarte atent la ceea ce consumă pentru că, spune el, orice îl îngrașă.

„Când eram sportiv mâncam de rupeam, dar mă și antrenam mult. După ce am avut accidentul, mănânc o pătrime față de perioada de dinainte și, din păcate, orice mănânc se pune. Mi s-a schimbat metabolismul și mănânc foarte puțin, cel mai puțin din casă, cu toate că am copil de nici 14 ani”- Alexandru Dedu, președinte al Federației Române de Handbal.

Dedu atrage atenția sportivilor că ceea ce mănâncă se reflectă și în felul în care ei se pregătesc, joacă și arată!

„Am văzut cât de mult contează pentru un sportiv ceea ce mănâncă pe unul dintre băieții mei, care avea probleme în a lua în greutate. Când s-a reglat cu mâncarea, cu orele la care mânca, imediat s-a văzut în modul în care masa musculară i-a crescut, țesutul adipos i-a scăzut….contează foarte mult alimentația în sportul de astăzi, când performanța înseamnă atingerea limitelor umane. Fiecare lucru aparent minor legat de viața cotidiană contează” – Alexandru Dedu, președinte al Federației Române de Handbal.

Alexandru Dedu se descurcă de minune în bucătărie
Alexandru Dedu se descurcă de minune în bucătărie

Ca să se relaxeze după zilele lungi și obositoare de la Federația Română de Handbal, Dedu și-a descoperit o nouă pasiune.

„Meseria de președinte la Federația Română de Handbal este 24 cu 7, așa că singurele momente în care reușesc să mă detașez sunt atunci când fac, desfac calculatoare, mă bag în softuri. Înainte era mersul pe motocicletă, dar cum acum nu mai am mobilitate, fac alte lucruri” – Alexandru Dedu, președinte al Federației Române de Handbal.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Cătălin Preda a dat săriturile de pe stânci pe adrenalina de pe circuit!

Desemnat cel mai bun săritor în apă de la mare înălțime din Europa în anul 2023, românul Cătălin Preda...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img