sâmbătă, aprilie 13, 2024

”Va fi un meci pe viață și pe moarte”

Cele mai Citite

România va juca sâmbătă contra Rusiei, la București, într-o partidă foarte importantă pentru calificarea la Cupa Mondială de rugby din 2023.

Naționala de rugby a României are un meci de foc sâmbătă, în Rugby Europe Championship, competiție care ne poate duce la Cupa Mondială. De la ora 14.30 (în direct pe TVR 1) pe Stadionul Național de Rugby ”Arcul de Triumf”, ”Stejarii” vor juca împotriva Rusiei, într-o partidă care se poate dovedi decisivă pentru prezența la marea întrecere care va fi organizată anul viitor, în Franța.

Aflați în cantonament de la jumătatea lunii ianuarie, jucătorii români sunt deciși să obțină victoria împotriva rivalilor direcți la ocuparea unuia din primele două locuri direct calificante la Cupa Mondială. Ei se așteaptă la un meci pe ”viață și pe moarte” contra Rusiei.

„Este o confruntare puternică, pentru care ne pregătim de multe săptămâni. E pe viață și pe moarte. Echipa națională se pregătește de foarte mult timp, are foarte multe antrenamente pe zi și eu sper ca după ce vom termina meciul să putem să ne bucurăm de o victorie” – Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Spectatorii sunt așteptați la meci

La meci pot asista și spectatori, care pot ocupa 30% din locurile stadionului. Ei pot reprezenta chiar acel al 16-lea jucător care să-i împingă pe ”Stejari” spre o victorie așteptată de toată lumea.

”Îi așteptăm pe spectatori, pentru că suporterul este important, a fost de fiecare dată al 16-lea jucător pentru noi și-l așteptăm să fie la fel alături de Stejarii României, pentru că, iată în acest moment cred că suntem singurul sport care avem o șansă de a merge la Cupa Mondială” – Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Naționala de rugby, la antrenamentele de dinaintea meciului cu Rusia
Naționala de rugby, la antrenamentele de dinaintea meciului cu Rusia (FOTO: Rugby Romania)

Din cauza pandemiei, ”Stejarii” nu au putut juca meciuri de verificare anul acesta

Dificultatea partidei e crescută și pentru că acesta e primul meci al anului. De regulă, înaintea startului, echipa disputa măcar o partidă de verificare, dar acest lucru a fost imposibil din cauza pandemiei.

”Primul meci e foarte greu, pentru că pornești motoarele. Venim după o iarnă destul de dificilă, nu din punct de vedere al zăpezii, că aici am avut noroc, ci din punct de vedere al competiției. Competiția în România a stagnat undeva în decembrie. Am avut la finalul anului trecut un meci cu naționala Italiei A și eu cred că am ținut cât de cât băieții în priză. E destul de greu din cauza condițiilor sanitare și din cauza Covid-ului să putem să plecăm din țară, pentru că în general trebuie să stăm într-o anumită bulă redactată de Federația Internațională și era destul de greu să merg cu ei să joc un meci de încălzire. Și atunci vom avea prima partidă contra Rusiei. Sper să debutăm cu o victorie. Cred că va fi un meci spectacol” – Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Cele trei atuuri ale naționalei României

Alin Petrache a descoperit și cele trei atuuri pe care le are naționala noastră pentru obținerea victoriei sâmbătă.

”În primul rând, este acest stadion minunat, care e stadionul rugby-ului de 113 ani. În al doilea rând, joci acasă, alături de suporterii tăi, alături de familie, alături de cei care te împing de la spate. Ăsta cred că va fi un atu important. Și, apoi, această calificare, care e o calificare pe care trebuie să ne-o recâștigăm. România are un loc aparte, e una dintre cele 20 de națiuni de înaltă performanță. Suntem pe locul 15, trebuie să arătăm că merităm să ocupăm acest loc și eu cred în puterea acestui grup, în puterea echipei naționale că vor ajunge să aducă această victorie pentru România” – Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Meciul cu Rusia e doar primul din această perioadă, care trebuie să se încheie cu calificarea la Cupa Mondială. Chiar dacă acum concentrarea este pe partida de sâmbătă, Alin Petrache se gândește deja și la celelalte întâlniri din această a doua parte a calificărilor.

”Meciul cu Portugalia, meciul cu Spania, pentru că jucăm la Madrid, va fi unul extrem de dificil. Spania e o echipă rănită în orgoliu, pentru că am câștigat la București foarte bine, chiar și Portugalia e rănită în orgoliu, pentru că ne-am impus în ultimul minut cu un punct la ei acasă, nu s-au așteptat. Dar puterea aceasta a grupului, valorile pe care le îmbrățișează acești copii, sunt niște lucruri pe care ni le dorim cu toții și ne dorim ca națiunea noastră să fie din nou acolo unde a fost de fiecare dată, prezentă la majoritatea competițiilor importante cum e Cupa Mondială” – Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Naționala de rugby, la antrenamentele de dinaintea meciului cu Rusia
Naționala de rugby, la antrenamentele de dinaintea meciului cu Rusia (FOTO: Rugby Romania)

”Prin vene ne curg globule ovale”

Cunoscut pentru modul vulcanic în care trăiește meciurile, fostul căpitan al naționalei recunoaște că nu se poate abține, pentru că, asemenea tuturor celor care au practicat acest sport, prin vene îi curg ”globule ovale”.

”Nu pot să stau departe de pregătirea echipei. Mi-e greu de fiecare dată când mă aflu în tribună. N-aș vrea să doresc niciunui jucător, în clipa în care pune ghetele în cui și se lasă, să fie alături de mine în tribună, pentru că sângele trece foarte accelerat prin venele noastre și, mai ales, așa cum spunem de fiecare dată, globulele noastre, globule ovale, mișcă foarte mult emoția în aceste momente” – Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Programul Rugby Europe Championship 2022

5 februarie

România – Rusia, ora 14.30, București, Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf

Spania – Țările de Jos (Madrid)

Georgia – Portugalia (Tbilisi)

12 februarie

România – Portugalia (ora 17.30, București, Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf)

Țările de Jos – Georgia (Amsterdam)

Rusia – Spania (Soci)

26 februarie

Portugalia – Țările de Jos (Lisabona)

27 februarie

Spania – România (ora 13.45, Madrid, Estadio Central UCM)

Georgia – Rusia (Tbilisi)

12 martie

România – Georgia (ora 17.30, București, Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf)

Rusia – Țările de Jos (Saransk)

13 martie

Spania – Portugalia (Madrid)

19 martie

Țările de Jos – România (ora 14.15, Amsterdam, National Rugby Center)

Portugalia – Rusia (Lisabona)

20 martie

Georgia – Spania (Tbilisi)

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Cătălin Preda a dat săriturile de pe stânci pe adrenalina de pe circuit!

Desemnat cel mai bun săritor în apă de la mare înălțime din Europa în anul 2023, românul Cătălin Preda...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img