joi, aprilie 18, 2024

Stejarii, în febra meciului cu Portugalia: „E ca o semifinală de calificare la Cupa Mondială”

Cele mai Citite

Naționala României va juca sâmbătă, pe stadionul ”Arcul de Triumf”, o partidă care o poate apropia decisiv de împlinirea visului tuturor iubitorilor rugby-ului.

Rugby-ul românesc trăiește intens în această perioadă. După ce acum câteva zile au învins Rusia, scor 34-25, ”Stejarii” se pregătesc pentru o altă partidă crucială în lupta pentru calificarea la Cupa Mondială de anul viitor: cea cu Portugalia. Aceasta va avea loc sâmbătă, de la ora 17.30, pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” (în direct la TVR 1).

Toată lumea a intrat în febra partidei care ne-ar putea apropia decisiv de atingerea visului participării la Cupa Mondială din 2023. Adversara noastră este una dintre revelațiile ultimilor ani, iar rezultatul de egalitate, 25-25, înregistrat în weekend la Tbilisi contra liderului, Georgia, l-a pus în gardă pe selecționerul României, Andy Robinson.

Naționala României, la antrenament
Naționala României, la antrenament (FOTO: Rugby Romania)

”Abia aștept partida. Va fi un meci pe cinste. Portugalia joacă un rugby performant. Sunt foarte încântat de felul cum am jucat în weekend, deci urmează un meci mare. Portugalia are același antrenor de câțiva ani, iar unii jucători au multe meciuri împreună, au putut să-și stabilească o tactică de joc și au avut și niște rezultate bune. Au fost foarte aproape de a învinge Japonia, au bătut Canada, plus rezultatul de egalitate cu Georgia. Impresionant!” – Andy Robinson, selecționerul naționalei de rugby a României.

“E capital pentru noi”

Pentru unul dintre componenții naționalei României, Marius Antonescu, acest meci este o adevărată semifinală pentru calificarea la Cupa Mondială. El știe că o victorie ne apropie foarte mult de atingerea obiectivului.

”Suntem cu toții conștienți că va fi un meci destul de greu. E un meci capital pentru noi și pentru cursa noastră de calificare. Vedem acest meci cu Portugalia ca pe o semifinală, pentru că e un adversar direct, la fel ca și Spania și Rusia. Am trecut de Rusia, acum cel mai important meci e cel cu Portugalia, după care o să vedem în funcție de rezultat ce obiective avem” – Marius Antonescu, component al naționalei de rugby a României.

Naționala României, la antrenament
Naționala României, la antrenament (FOTO: Rugby Romania)

Au revenit uimitor în ultimul minut

Anul trecut, la Lisabona, România a smuls o victorie dramatică, revenind în ultimele 10 minute de la 14-27 și câștigând cu 28-27, după un eseu marcat și transformat în ultimul minut de joc.

Atât autorul acelei încercări decisive, Ovidiu Cojocaru, cât și ceilalți componenți ai echipei, speră să nu mai aștepte finalul partidei și să se impună mai clar.

”Acel meci a rămas în mintea noastră. Știm ce avem de făcut și ne pregătim ca în partida cu Portugalia să nu ajungem în alea zece minute, să terminăm meciul înainte. Nu mă aștept să fie ușor, o să fie o partidă disputată, un meci greu. Dar eu sper să ieșim victorioși, ca și după întâlnirea cu Rusia. Față de anul trecut, echipa Portugaliei a evoluat și mi se pare mai bună” – Ovidiu Cojocaru, component al naționalei de rugby a României.

Naționala României, la antrenament
Naționala României, la antrenament (FOTO: Rugby Romania)

”Acest meci e diferit față de anul trecut. Acum jucăm acasă și avem de gând să construim o fortăreață. Îmi place să jucăm aici. E important să nu rămânem în aceeași poziție, să ne asigurăm că jucăm bine în primele 60 de minute și să terminăm în forță. Suporterii sunt minunați, simțim cum susțin echipa, deci trebuie să ne asigurăm că jucăm bine. În același timp, avem un respect deosebit față de Portugalia, față de modul cum joacă. Totul se va reduce la micile detalii și e important să fim riguroși în ceea ce privește atacul și să profităm de fiecare oportunitate care se ivește” – Andy Robinson, selecționerul naționalei de rugby a României.

”Îmi aduc aminte foarte bine meciul acela. Nimeni nu credea că de la 27-14 să revenim cu două eseuri și să  batem. A fost o revenire spectaculoasă. Ne dorim să avem un meci mai ușor ca acela de la Lisabona. Nu cred că se mai pune problema să așteptăm pe ultimele 10 minute. Vrem să luăm minut cu minut și să câștigăm” – Daniel Plai, component al naționalei de rugby a României.

Jucătorii așteaptă fanii în tribune: ”Suporterii ne împing de la spate!”

La meciul cu Rusia, publicul a fost cu adevărat al 16-lea jucător al naționalei noastre. De altfel, jucătorii români recunosc că se simt mult mai puternici atunci când au suporterii alături, de aceea îi așteaptă să vină în număr cât mai mare și să-i încurajeze și la partida cu Portugalia, pentru a putea apoi să sărbătorească împreună victoria.

”Suporterii ne ajută foarte mult. A fost o plăcere deosebită să fim alături de public în meciul trecut. Îi așteptăm, ca de fiecare dată, să ne fie alături și vreau să le mulțumesc că sunt acolo tot timpul. Știm că o să fie alături de noi, pentru că ne-au demonstrat asta de-a lungul timpului. Iar noi o să încercăm să dăm tot ce avem mai bun să putem să fim cât mai aproape de calificare” – Marius Antonescu, component al naționalei de rugby a României.

Naționala României, la antrenament
Naționala României, la antrenament (FOTO: Rugby Romania)

”Pentru noi e foarte important să avem tribunele cât de cât pline, măcar în limita care e impusă, 30% din tribune să fie. Pur și simplu e un plus să avem lângă noi suporterii, familiile sau prietenii” – Ovidiu Cojocaru, component al naționalei de rugby a României

”Publicul e foarte important. Te împinge de la spate. Să vină, știu că e voie doar cu 30% din capacitate, dar contează mult” – Daniel Plai, component al naționalei de rugby a României.

Programul Rugby Europe Championship 2022

5 februarie

România – Rusia 34-25

Spania – Țările de Jos 43-0

Georgia – Portugalia 25-25

12 februarie

România – Portugalia (ora 17.30, București, Stadionul Național de Rugby ”Arcul de Triumf”)

Țările de Jos – Georgia (Amsterdam)

Rusia – Spania (Soci)

26 februarie

Portugalia – Țările de Jos (Lisabona)

27 februarie

Spania – România (ora 13.45, Madrid, Estadio Central UCM)

Georgia – Rusia (Tbilisi)

12 martie

România – Georgia (ora 17.30, București, Stadionul Național de Rugby ”Arcul de Triumf”)

Rusia – Țările de Jos (Saransk)

13 martie

Spania – Portugalia (Madrid)

19 martie

Țările de Jos – România (ora 14.15, Amsterdam, National Rugby Center)

Portugalia – Rusia (Lisabona)

20 martie

Georgia – Spania (Tbilisi)

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Campionul care are succes dacă-l înțeapă albina înainte de cursă

La Gala Triatonului Românesc, Vlad Remzing a fost desemnat cel mai bun sportiv la categoria sub 23 de ani....
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img