sâmbătă, aprilie 13, 2024

România are 3 medaliați la Mondialul de Winter Triathlon!

Cele mai Citite

Sportivii români au obținut performanțe extraordinare într-o disciplină care peste 4 ani poate ajunge la Jocurile Olimpice!

Robert Tămîrjan a devenit campion mondial la Para Winter Duathlon și Triathlon, Viorel Pălici, vicecampion mondial la Duathlon, iar Luisa Maria Rășină s-a întors acasă cu bronzul mondial în aceeași probă de Duathlon. De asemenea, Viorel și Luisa au ocupat poziția a patra la ștafeta mixtă.   

„O performanță excepțională, care vine într-un moment foarte potrivit pentru federația noastră, care ne motivează să mergem mai departe cu programul de triatlon de iarnă. Nu ne așteptam la așa rezultate la aceste mondiale. Îi felicit pe toți 3 pentru aceste performanțe” – Vlad Stoica, președintele Federației Române de Triatlon.

Luisa Maria Rășină(24 de ani), singura fata din delegația României, vine din biatlon.

„E greu să descriu ceea ce simt! A fost o cursă grea, am avut un moment în care nu mai speram la medalie pentru că ieșisem de pe podium, dar chiar la sfârșit am reușit să îmi găsesc toate resursele și să urc pe treapta a treia” – Luisa Maria Rășină, medalie de bronz la Campionatul Mondial de Winter Duathlon din Andorra. 

Cei trei români participanți la Winter Thriatlon

Noul campion mondial în probele de Para Winter Triathlon și Duathlon este un român în vârstă de 24 de ani, Robert Tămîrjan.

„Mă bucur enorm pentru aceste medalii. E un rezultat major pentru mine. Am câștigat două campionate mondiale la un timp atât de scurt, a fost foarte obositor. La Triatlon am pornit cu dureri la șold rămase de la competiția de Duatlon, dar am reușit să termin cu bine” – Robert Tămîrjan, două medalii aur la Campionatul Mondial de Winter Duathlon și Triathlon din Andorra.

Robert dupa ce a castigat competitia

Viorel Pălici, „veteranul” de 32 de ani din echipa României, practică de ani trei sporturi de performanță și este medaliat la toate. Medaliatul cu argint face schi, alpinism și alergare montană.

 „Îmi este foarte greu! În fiecare zi, la antrenamente, mă gândesc cum să mă împart să fie totul bine. Îmi aleg competițiile, îmi pregătesc probele care urmează să le fac în fiecare sport. Am momente când sunt epuizat, dar tot timpul spun că voi trece peste și că totul va fi bine! Sunt un învingător și vreau să fiu cât mai sus” – Viorel Pălici, medaliat cu argint la Campionatul Mondial de Winter Triathlon din Andorra. 

Românii câștigători în Andorra
Românii câștigători în Andorra

Pentru Viorel,medalia de argint obținută în Andorra este cea mai prețioasă!

„Mi-am dorit foarte mult o medalie și s-a  întâmplat minunea asta, m-am bucurat extraordinar de mult, nu îmi venea să cred, îmi venea să plâng de fericire în timp ce alergam la ultima probă” – Viorel Pălici, medaliat cu argint la Campionatul Mondial de Winter Triathlon din Andorra. 

Felix si Viorel la finalul competitiei
Felix si Viorel la finalul competitiei

Ar putea fi probă demonstrativă la Jocurile  Olimpice de iarnă de la Milano

Campionatele Mondiale de Winter Triathlon și Duathlon  s-au desfășurat între 3-6 februarie în Andorra. Acest sport, format din alergare, ciclism montan și schi fond are șanse mari să fie luat în calcul pentru ediția următoare a Jocurilor Olimpice de iarnă, de peste 4 ani, de la Milano.

În primă fază, doar ca sport demonstrativ, care poate fi introdus cu drepturi egale în familia olimpică peste 8 ani.  

Viorel si Luisa cu antrenorul pe podium
Viorel si Luisa cu antrenorul pe podium

Felix Duchampt a luat startul la Winter Triathlon

La startul probei de Winter Triathlon, alergare, mountain bike și schi fond, s-a aflat și Felix Duchampt, sportivul care a reprezentant în premieră România la Triatlon, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Aflat la prima sa participare, sportivul francez cu cetățenie română, în vârstă de 32 de ani, a încheiat competiția pe locul 11.  Colegul său, Viorel Pelici, a terminat competiția pe poziția a șasea. 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Cătălin Preda a dat săriturile de pe stânci pe adrenalina de pe circuit!

Desemnat cel mai bun săritor în apă de la mare înălțime din Europa în anul 2023, românul Cătălin Preda...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img