joi, noiembrie 30, 2023

Au sărbătorit Mica Unire jucând fotbal în centrul orașului

Cele mai Citite

Au sărbătorit Mica Unire jucând fotbal în centrul orașului!

Fotbaliștii lui Adrian Mihalcea au schimbat pase chiar pe Strada Cuza Vodă, domnitorul care la 24 ianuarie 1859 a unit Moldova cu Țara Românească și care, imediat după unire – spun istoricii –  a petrecut noaptea la Buzău.

România sărbătorește astăzi 164 de ani de la Unirea Principatelor Române realizată în 1859 de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. În centrul orașului Buzău există o stradă care îi poartă numele.

Chiar de ziua Micii Uniri, înainte de antrenament, 4 dintre băieții lui Adrian Mihalcea, Relu Stoian, Rareș Uțiu și juniorii Brâncoveanu și Ivan au sărbătorit într-un mod inedit: au încins o miuță sub privirile trecătorilor.

Portarul Relu Stoian a venit cu temele făcute. El le-a oferit colegilor amănunte despre evenimentul pe care românii îl sărbătoresc astăzi!

„Cred că toată lumea știe cine a fost Alexandru Ioan Cuza, a fost domnitorul României care a realizat unirea dintre Țara Românească și Moldova” – Relu Stoian, jucător FC Buzău.

Goalkeeperul lui FC Buzău știe și ce a făcut Cuza Vodă după unirea celor două principate.

 „După Unirea realizată la 24 ianuarie, Alexandru Ioan Cuza a rămas peste noapte la Buzău. Am înțeles că s-a scris despre asta la timpul respectiv. Este o onoare pentru Buzău că are această stradă în patrimoniul ei” – Relu Stoian, jucător FC Buzău.

Stoian a enumerat și două evenimente importante din istoria României, iar locul 3 a pus în glumă unul pe care el și echipa și-l doresc pentru anul 2023.

„Este vorba despre Marea Unire, apoi Mica Unire pe care o sărbătorim astăzi și sper ca pentru Buzău să mai fie un eveniment important în acest an, să promovăm cu echipa în Liga 1” – Relu Stoian, jucător FC Buzău.

Primul meci oficial, la 25 februarie, acasă cu Brașov

După o lună de vacanță, la 16 ianuarie, Adi Mihalcea a sunat adunarea la Buzău. Până la finalul lunii echipa se va pregăti la Buzău, urmând ca la 30 să plece două săptămâni în cantonament, în Bulgaria.

Mihalcea a făcut și primele achiziții din această iarnă: Denis Rusu (CSU Craiova),  fundașul Alexandru Șuteu (Unirea Constanța), mijlocașii Andrei Pandele (Unirea Constanața), Răzvan Greu ( Unirea Dej), Istvan Fulop ( Bekescsaba\Ungaria) și atacantul Joseph Godwin (UTA Arad).

Buzăul va începe anul cu 3 meciuri de foc, două acasă cu FC Brașov la 25 februarie și Slobozia, și unul în deplasare, cu Baia Mare.

În acest moment, FC Buzău ocupă locul 6 în campionat, loc de play-off.

„Meciul cu Brașovul este primul meci din acest an și ne dorim să facem o figură frumoasă, iar suporterii să vină aproape de noi.Dacă vom reuși promovarea în Liga 1, pentru noi ca echipă, ar însemna un obiectiv realizat. Având în vedere că ne antrenăm și ne chinuim zi de zi să dăm maxim pe teren și la antrenament, ar însemna o mare realizare” – Relu Stoian, jucător FC Buzău.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Au făcut „dubla” de aur! 

Bianca Mei-Roșu și Eduard Ionescu și-au adjudecat câte două medalii de aur la Campionatele Naționale de Tenis de masă,...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img