joi, noiembrie 30, 2023

Cei mai buni înotători din Europa

Cele mai Citite

David Popovici și Constantin Popovici, cei mai buni înotători din Europa! 

Performanță extraordinară reușită de David Popovici și de Constantin Popovici. Cei doi au fost desemnați câștigători ai distincțiilor 2022 LEN Awards.

Liga Europeană de Natație a publicat lista cu sportivii care au câștigat ediția 2022 a LEN Awards. Aflați pe lista nominalizaților, David Popovici și Constantin Popovici au ieșit câștigători la secțiunea “cel mai bun înotător”, respectiv “cel mai bun săritor la high diving”.

Premiile LEN Awards se acordă începând din 2008, pe baza voturilor federațiilor de specialitate din Europa. Dar din acest an, pentru prima dată în istorie, fanii și-au putut vota și ei favoriții, rezultatele contând în proporție de 30% în stabilirea câștigătorilor.

Astfel, la secțiunea “cel mai bun înotător”, David Popovici a primit 56,16% din voturi, urmat fiind de Kristof Milak (Ungaria) – 22,71% și Thomas Ceccon (Italia) – 13,79%.

În vârstă de 18 ani, David Popovici a cucerit anul trecut două medalii de aur la Campionatele Mondiale de seniori (100 m liber, 200 m liber) și două medalii de aur la Campionatele Europene de seniori (100 m liber, 200 m liber). La această competiție a stabilit şi un nou record mondial în proba de 100 m liber. În plus, a obținut şi trei titluri mondiale și patru europene în întrecerile juniorilor. A încheiat anul cu o medalie de argint cucerită în proba de 100 m liber din cadrul Campionatelor Mondiale de natație în bazin scurt.

Totodată, la secțiunea “cel mai bun săritor la high diving”, Constantin Popovici (34 de ani) a primit 64,77% din voturi. El este urmat de un alt român, Cătălin Preda (24,18%) și de austriacul Vasiliki Alexandri, cu 16,41%. În 2022, Constantin Popovici a devenit campion european la sărituri de la mare înălțime, iar Cătălin Preda a fost medaliat cu argint. 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Au făcut „dubla” de aur! 

Bianca Mei-Roșu și Eduard Ionescu și-au adjudecat câte două medalii de aur la Campionatele Naționale de Tenis de masă,...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img