joi, aprilie 18, 2024

Vlad Stancu a înotat în 32 de zile distanța București – Timișoara!

Cele mai Citite

Campionul european de juniori la 1.500 m a avut de parcurs într-o lună de antrenamente 540 de kilometri

Unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai noului val de campioni ai înotului european și mondial, Vlad Stancu trage din greu la antrenamente pentru un nou sezon de vis. Iar pentru a rămâne acolo sus, el atinge niște borne inimaginabile pentru un om obișnuit.

Specialist al „maratonului” apelor, cum mai e denumită proba de 1.500 de metri, Vlad parcurge sute de kilometri la antrenamente. A atins 540 în 36 de zile, adică ar fi putut acoperi înotând distanța dintre București și Timișoara!

”Am avut și o perioadă de 5-6 săptămâni când am înotat în 36 de zile 540 de kilometri. E imens, e foarte mult. Dar ce să facem, fără acești kilometri înotați nu putem da randament” – Vlad Stancu, campion european de juniori în proba de 1.500 m.

Antrenoarea lui, Iulia Becheru, a fost cea care i-a propus să înoate și să încerce să se specializeze în această probă de anduranță, iar Vlad nu s-a speriat deloc de această posibilitate.

„La 14 ani a făcut un record național la 800 m și încă dinainte, felul în care se antrena și în care aborda antrenamentele mi-au arătat că el are înclinație spre aceste probe mai lungi. Și are, de asemenea, talentul și calitățile necesare pentru asta” – Iulia Becheru, antrenoarea lui Vlad Stancu.

Vlad recunoaște că nu a avut nici o emoție când i s-a propus trecerea la 1.500 de metri.

”Nu m-am speriat, deoarece când m-am mutat la doamna Iulia Becheru, actualul meu antrenor, am început să merg foarte bine la antrenamente la aceste distanțe lungi. Am zis: haideți să încercăm” – Vlad Stancu, campion european de juniori în proba de 1.500 m.

Anul acesta e unul plin de provocări pentru Vlad. În iulie are Europenele de juniori, apoi vin Mondialele de seniori unde vrea să fie prezent, iar în septembrie are alte campionate ale lumii, dar la juniori. Luna iulie vrem să abordă CE de juniori și apoi ne-am dori să participăm și la CM de seniori. După ce a uimit pe toată lumea cu performanțele la 1.500 de metri, anul acesta Vlad va răspunde prezent unei noi provocări: înotul în ape deschise!

”La începutul lunii septembrie vom avea Mondialele de juniori și, la o săptămână după, Campionatele Europene de juniori open water. Va fi o premieră pentru el, dar își dorește foarte tare să vadă cum e să înoate și în ape deschise. Nu va avea obiectiv, o să vadă ce se întâmplă acolo și dacă îi place probabil că vom aborda în continuare și ramura asta a natației. Nu știu dacă o să avem timp de antrenamente specifice pentru asta, dar sigur o să fie nevoie de măcar câteva antrenamente în care să exerseze respirația, că e un pic diferit față de înotul în bazin” – Iulia Becheru, antrenoarea lui Vlad Stancu.

Vlad Stancu e dublu campion european și vicecampion mondial de juniori

Vlad Stancu a explodat în natația europeană și mondială anul trecut. La Europenele de juniori de la Otopeni el a cucerit două titluri, la 1.500 m și cu ștafeta de 4×100 m liber, dar și două medalii de argint, la 400 m liber și 800 m. Apoi, și-a completat palmaresul la Mondialele de juniori de la Lima, unde a luat argintul la 400 m liber și medaliile de bronz la 1.500 m și la 800 m liber. Drept urmare, chiar dacă nu a împlinit încă 18 ani – va serba majoratul la 13 august – Vlad Stancu a devenit una dintre cele mai importante figuri ale sportului românesc, fiind recunoscut de tot mai mulți oameni care-și doresc să facă poze cu el sau care-i cer autograf. Sportivul spune că celebritatea nu l-a schimbat.

”Nu aș vrea să-mi pun denumirea de vedetă, că nu-mi place, dar pot spune că unele persoane mă tratează cu un anumit respect, dar eu în sinea mea nu pot spune că m-am schimbat foarte mult” – Vlad Stancu, campion european de juniori în proba de 1.500 m.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Campionul care are succes dacă-l înțeapă albina înainte de cursă

La Gala Triatonului Românesc, Vlad Remzing a fost desemnat cel mai bun sportiv la categoria sub 23 de ani....
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img