sâmbătă, aprilie 13, 2024

Vreau să fiu mare!

Cele mai Citite

200 de mici sportivi, fete și băieți cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, își dispută zilele acestea la Buzău „Paleta de Argint” la tenis de masă. Piticii abia ajung la masă, dar au gânduri uriașe: vor să se bată de la egal la egal cu asiaticii care domină acest sport. 

La 7 ani, Vladimir, băiatul antrenorului lotului național masculin, Andrei Filimon, și nepot al președintelui Federației, Cristinel Romanescu, este deja la cea de-a doua participare la concursul înființat în 1969.  Puștiul joacă pentru LPS Constanța. 

„Eu am avut 2% emoții la concurs” -Șerban Rădulescu, jucător de tenis de masă la Clubul LPS Constanța 

“Eu cred că 4%” – Robert Zamfirjucător de tenis de masă la Clubul LPS Constanța.  

Eu doar 1%” –Vladimir Filimon, jucător de tenis de masă la Clubul LPS Constanța.  

Cei 3 puști vor să ajungă departe în tenisul de masă mondial! Au planurile deja făcute!  

„Vrem să îi batem pe chinezicare sunt cei mai buni din lume” -Șerban Rădulescu, jucător de tenis de masă la Clubul LPS Constanța.  

Șerban este contrazis de Vladimir.  

„Chinezii sunt foarte slabi în ultima perioadă, mai bine pe japonezi să îi batem că ei sunt cei mai buni din lume acum” – Vladimir Filimon, jucător de tenis de masă la Clubul LPS Constanța.   

Ilinca are 7 ani și „Paleta de Argint” este primul concurs la care participă. 

 „A fost bine, mai trebuie să exersez. La concurs sunt mulți copii, nu ca la antrenament, plus că la concurs nu îi am lângă mine pe prietenii mei”  Ilinca Arghir, jucătoare de tenis la Clubul LPS Constanța.  

La 8 ani, Tudor de-abia ajunge la masa de joc, dar are deja 5 concursuri la care a participat. El recunoaște că îi e greu să le facă față adversarilor.  

„Sunt mai mari și mai buni de obicei, dar mi se pare că și eu mă descurc binișor” -Tudor Căbulea, jucător de tenis, Club CSM Arad.  

Selecționerul are emoții mari 

Băieții au avut susținători în tribună. Părinții au fost cei care le-au ținut pumnii și i-au încurajat. 

Andrei Filimon, tatăl lui Vladimir, recunoaște că îi e greu să își vadă băiatul la masa de tenis.  

Am puțin mai multe emoții, nu stau pe bancă, stau în tribunăÎmi doream ca Vladimir să nu semene așa mult cu mine la masa de joc. Face exact ce făceam eu, merge destul de departe de masă, îi place să facă spectacol” -Andrei Filimon, antrenorul echipei naționale de tenis de masă a României.   

Primul concurs,  în 1969 

„Paleta de Argint” este concursul de debut pentru jucătorii de tenis de masă din România după ce se apucă de acest sport.  

„Este primul concurs important din cariera unui sportiv. De aici încep concursurile. Prietenul și coechipierul meu de 20 de ani, Adrian Crișan, spunea că un sportiv de performanță nu va fi foarte bun dacă nu câștigă <<Paleta de Argint>>. În 1986 am câștigat și eu acest trofeu” -Andrei Filimon, antrenorul echipei naționale de tenis de masă a României.  

Concursul a fost înființat în 1969 de către Paul Constantinescu, jucător și antrenor de tenis de masăși de atunci s-au ținut toate edițiile.  

În 1990, Cristinel Romanescu, președintele Federației Române de Tenis de Masă, a câștigat competiția din postura de antrenor al formației CSM Buzău.  

În acest an, concursul se desfășoară la Buzău între 14-18 iunie, iar la el participă 113 băieți și 87 de fete de la 28 de cluburi din țară, cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani. Micii sportivi se întrec în probele individuale și pe echipe pentru câștigarea trofeelor. 

 În link-ul de mai jos găsiți fotografii de la competiția „Paleta de argint”. 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Cătălin Preda a dat săriturile de pe stânci pe adrenalina de pe circuit!

Desemnat cel mai bun săritor în apă de la mare înălțime din Europa în anul 2023, românul Cătălin Preda...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img