sâmbătă, aprilie 13, 2024

De pe tatami, la Academia de Poliție!

Cele mai Citite

Timeea Ștefănescu este una dintre cele mai medaliate sportive din lotul național de kempo. Puștoaica de 17 ani din Lupeni a cucerit patru medalii de aur la Campionatul mondial din acest an și o centură K1. Fata a terminat clasa a XI cu a doua medie din școală, se pregătește pentru BAC-ul de anul viitor și pentru admiterea la Academia de Poliție. 

Federația română de Kempo dă campioni mondiali pe bandă rulantă, iar cel mai nou nume sonor este cel al Timeei Ștefănescu, o tănără de 17 ani originară din Lupeni.  

Sportiva, multiplă medaliată la nivel continental, a reușit să clucereasă nu mai puțin de patru medalii la Mondialul din Portugalia, dar și o centură la K1. 

„La Campionatul mondial am participat la 4 probe, Full Kempo, Submission, Semi Kempo, Knockdown, am cucerit aurul la fiecare, Am participat si la Kempo K1 Open Cup și am obținut centura. Mă așteptam să iau măcar o medalie de aur, pentru că am încredere în mine și știu ce pot să fac, dar să iau atâtea medalii … a fost  o surpriză și pentru mine” – Timeea Ștefănescu, multiplă campioană mondială la kempo 

Luptătoarea a terminat clasa a XI cu o medie foarte bună și și-a decis viitorul: vrea să devină politistă. 

„ Când voi termina liceul vreau să mă duc la Academia de Poliție, iar în paralel aș vrea să devin antrenor de kempo. Tatăl meu a fost jandarm, el mă încurajează înspre acest domeniu. M-am apucat deja să învăț pentru Academie, fac meditații la română și istorie, învăț și pentru BAC „ – Timeea Ștefănescu, multiplă campioană mondială la kempo 

Sportul și ocupă aproape tot timpul campioanei mondiale, dar cu toate astea a găsit o metodă prin care reușește să aibă rezultate bune și la învățătură. 

„Niciodată nu s-a pus problema să aleg între școală și sport, învăț foarte bine, sunt a doua din clasă, ca medie generală. Sunt zile în care înainte de antrenament stau cu foile sau caietele după mine în sală și învăț” – Timeea Ștefănescu, multiplă campioană mondială la kempo. 

Timeea a început să facă acest sport dintr-o ambiție și spune că nu este deloc o fire conflictuală. Dimpotrivă! 

„Fratele meu a fost primul care a practicat acest sport și tot ce făcea la antrenamente exersa pe mine acasă, așa că am decis să încerc și eu și așa m-am apucat de kempo. Nu sunt genul de persoană bătăușă, stau mereu în banca mea și îmi văd de treabă” – Timeea Ștefănescu, multiplă campioană mondială la kempo. 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Cătălin Preda a dat săriturile de pe stânci pe adrenalina de pe circuit!

Desemnat cel mai bun săritor în apă de la mare înălțime din Europa în anul 2023, românul Cătălin Preda...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img