sâmbătă, aprilie 13, 2024

Joacă volei pe nisip în România la 40 de grade cu gândul la California 

Cele mai Citite

Ioana Miu a aplicat la mai multe universități americane și speră ca de anul viitor să studieze la celebra Stanford

Voleiul pe plajă românesc se pregătește de cel mai important examen al acestui an: Campionatul European sub 22 de ani, care va avea loc la Timișoara, de joi până duminică. În calitate de gazdă, România va alinia la această competiție trei echipe feminine și tot atâtea masculine. 

La doar 18 ani, Ioana Miu este una dintre cele mai valoroase jucătoare de volei pe plajă de la noi din țară. Ea joacă la temperaturi de 40 de grade având în gând un singur obiectiv: ca începând din vara anului 2024 să dea nisipul din România pe cel din California.  

Elevă în clasa a 12-a, Ioana visează la medalii balcanice și europene, dar și la celebra Universitate Stanford. Deja a dat Bacalaureatul american și a trimis zeci de aplicații la Universități de peste Ocean.  

„Îmi doresc să joc în America și cu ajutorul acestui sport sper că voi ajunge mai ușor acolo unde-mi doresc. Procesul de aplicare e unul destul de îndelungat. Eu o să aplic și pe partea academică și pe partea sportivă. A trebuit să dau bacul american, sunt destul de multe scrisori și pași pe care trebuie să-i urmez. Vreau să ajung la Stanford. E greu, dar cu multă muncă e și foarte posibil” – Ioana Miu, jucătoare de volei pe plajă, participantă la Campionatul European U22 de la Timișoara.  

Ioana știe și ce vrea să studieze în America: business, pentru a păstra tradiția părinților săi.  

„În principal vreau să studiez business, deoarece părinții mei sunt pe această nișă și aș vrea să obțin cât mai multe informații în acest domeniu. Părinții mă susțin super mult în aceste demersuri. Vă dați seama că ei și-ar dori să rămân aici în România, alături de ei, dar pe de altă parte știu că este o oportunitatea foarte bună să-mi extind orizontul” – Ioana Miu, jucătoare de volei pe plajă, participantă la Campionatul European U22 de la Timișoara.  

Pentru toți practicanții voleiului pe plajă, vara este anotimpul celor mai importante competiții. Ioana spune că nu e deranjată că în timp ce prietenii ei sunt în vacanță, ea e la „serviciu”.  

„Pur și simplu a intrat într-o rutină și nu mai simțim nevoia să avem vacanță. Oricum toate plecările în țări diferite, în alte orașe, ne fac să ne simțim ca într-o oarecare vacanță, exceptând tensiunea dată de meciuri” – Ioana Miu, jucătoare de volei pe plajă, participantă la Campionatul European U22 de la Timișoara.  

România va fi reprezentată de șase echipe la Campionatul European de volei pe plajă U22 

Practicantă a acestui sport de trei ani Ioana Miu, care face pereche cu Ioana Hododi, are un vis: să se califice alături de coechipiera ei pe tabloul principal de la Campionatul Mondial de junioare din toamnă. Până atunci, trebuie să obțină un rezultat bun la Campionatul European Under 22 care va avea loc de joi până duminică la Timișoara.  

„Este a doua vară când joc pentru lotul național și am început acest sport în urmă cu 3 ani. A fost mai mult o joacă la început. Obiectivul nostru în acest sezon este să ajungem pe tablou la Campionatul Mondial din toamnă” – Ioana Miu, jucătoare de volei pe plajă, participantă la Campionatul European U22 de la Timișoara.  

La Campionatele Europene de volei pe plajă Under 22 de la Timișoara, România va fi reprezentată de trei echipe în competiția feminină și de tot atâtea în competiția masculină.  

La feminin vor juca pentru România perechile: Ioana Hododi/ Ioana Miu, Ioana Mănăilă/ Bianca Pup și Iustina Corcoz/ Andreea Dăniloaia.  

La masculin vom fi reprezentați de perechile: Radu Tănase/ Valentin Anton, Denis Boldiș/ George Breban și Andrei Capotă/ Sergiu Popa. Întrecerile vor avea loc în perioada 26-29 iulie, la Timișoara, în Parcul Operei și în Parcul Rozelor. 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Cătălin Preda a dat săriturile de pe stânci pe adrenalina de pe circuit!

Desemnat cel mai bun săritor în apă de la mare înălțime din Europa în anul 2023, românul Cătălin Preda...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img