sâmbătă, aprilie 13, 2024

Dublă istorică pentru români la Mondiale! 

Cele mai Citite

Constantin Popovici și Cătălin Preda au terminat pe primele două locuri la sărituri în apă de la mare înălțime 

Performanță excepțională reușită de săritorii români la Campionatul Mondial din Japonia. Primele două locuri în proba de sărituri de la mare înălțime (27 metri) au fost ocupate de doi români! Constantin Popovici și Cătălin Preda au scris istorie pentru natația românească. 

Constantin Popovici și Cătălin Preda au scris istorie la Campionatele Mondiale de Natație în proba de sărituri de la mare înălțime (27 m). Ei au ocupat în această ordine primele două locuri la competiția disputată la Fukuoka (Japonia), repetând performanța de anul trecut, de la Campionatele Europene. Și la Fukuoka, cei doi au dominat proba de la început, fiind pe aceste poziții și după primele două sărituri.  

În vârstă de 34 de ani, Constantin Popovici a devenit primul campion mondial din România la sărituri de la mare înălțime. În clasamentul final, după patru sărituri, Constantin Popovici s-a clasat pe primul loc cu un total de 472,80 puncte, urmat de Cătălin Petru Preda (438,45) şi de francezul Gary Hunt (426,30). La acest concurs au participat 23 de sportivi. Demn de menționat este că ocupantul locului trei, Gary Hunt este dublu campion mondial, în 2015 şi 2019 în această probă inclusă în programul Campionatelor lumii începând din 2013. 

Succesul de la Fukuoka a fost anunțat de prestațiile foarte bune avut de Constantin Popovici în acest sezon, cu victorii la Boston şi Paris, şi un loc doi la Polignano a Mare (Italia), în circuitul Red Bull Cliff Diving World Series.  

Constantin Popovici a participat şi la proba de platformă 10 m, în care s-a clasat pe locul 18. 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Cătălin Preda a dat săriturile de pe stânci pe adrenalina de pe circuit!

Desemnat cel mai bun săritor în apă de la mare înălțime din Europa în anul 2023, românul Cătălin Preda...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img