joi, aprilie 18, 2024

„Doamna de Fier” din judo adoră rochiile de seară 

Cele mai Citite

Gianina Andreica, antrenoarea lotului olimpic feminin, a făcut întâi gimnastică ritmică 

S-a îndrăgostit de judo de când a asistat la primul antrenament al fraților săi, iar apoi și-a dorit să se facă antrenoare. Acum coordonează lotul olimpic feminin al României, însă în timpul liber, Doamna de Fier de pe saltea se transformă.  

Gianina Andreica recunoaște că adoră să poarte rochii de seară și pantofi cu toc, dar pentru că nu are timp să participe la petreceri, pentru că e în permanență alături de fetele din lot, le poartă seara, în casă.  

„Îmi place foarte mult să mă îmbrac foarte elegant. Ador. Nu am timp, pentru că în momentele în care ar trebui să fiu la anumite evenimente eu sunt în competiții. Foarte rar avem un weekend în care să nu fim plecați și evenimentele sunt de obicei în weekenduri. Dar ador, mă mai îmbrac și în casă, îmi place cum îmi stă rochia, mă dezbrac și mă culc” – Gianina Andreica, antrenor lot olimpic feminin de judo 

Povestea de dragoste cu judo-ul a început „la prima vedere”. Dar, recunoaște că, mai mult decât procedeele spectaculoase, ceea ce i-a plăcut cel mai mult a fost costumul alb pe care îl purtau sportivii. De altfel, când s-a apucat de judo, ea practica un sport cu totul diferit: gimnastică ritmică! 

S-a îndrăgostit de la început de costumul alb de la judo 

„Inițial am făcut gimnastică ritmică. Frații mei au mers la judo și eu am mers doar să văd cum e. Și m-a atras extraordinar de mult ținuta. Și i-am spus domnului Bercean că vreau și eu să fac judo, dar numai dacă îmi dă pijama cum are dânsul. Și a spus da, o să primești o pijama dacă vii la judo” – Gianina Andreica, antrenor lot olimpic feminin de judo. 

După o carieră de peste 12 ani ca sportiv, Gianina Andreica a făcut pasul spre antrenorat, acolo unde și-a dorit mereu să activeze. 

„Eu am știut exact de când făceam sport că îmi doresc să fiu antrenor. Poate marilor campioni le e dificil, da mie nu mi-a fost deloc greu, mi-a fost chiar ușor. Am început cu copiii și ulterior am lucrat cu centrul olimpic, cu lotul olimpic de tineret și ultima treaptă și cea mai importantă, lotul olimpic de senioare” – Gianina Andreica, antrenor lot olimpic feminin de judo.  

Antrenoare cu o experiență de 25 de ani, Gianina Andreica recunoaște că e mai ușor de lucrat cu fetele decât cu băieții.  

„E mai ușor cu fetele. Sunt extrem de serioase. Nu pot să spun că avem aceleași calități în echipa de fete, băieții sunt mult mai talentați și lucrează cu totul altfel. Dar seriozitatea și disciplina pe care le ai la feminin nu le vei găsi niciodată la masculin” – Gianina Andreica, antrenor lot olimpic feminin de judo

Când este liberă, citește toată ziua 

În puținul timp liber pe care îl are, Gianina Andreica se pierde în lectură. 

„Citesc, ador să citesc. Ador să stau undeva într-o pădure, undeva în aer liber și să citesc. Nimic nu-mi doresc mai mult altceva. Efectiv, să am liniștea mea. Citesc orice. Aveam o doamnă care m-a inspirat. Doamna decan Flavia Rus, nu mai e printre noi, dânsa m-a inspirat, omul care mi-a deschis dragostea pentru citit” – Gianina Andreica, antrenor lot olimpic feminin de judo. 

Chiar dacă citește foarte mult, antrenoarea lotului olimpic feminin nu a reușit să învețe limba japoneză.  

„Nu am învățat japoneză. E foarte grea. Adică știu doar ce-i legat de judo. Mai mult nu aș putea, este chiar foarte greu să vorbești japoneza” – Gianina Andreica, antrenor lot olimpic feminin de judo. 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Campionul care are succes dacă-l înțeapă albina înainte de cursă

La Gala Triatonului Românesc, Vlad Remzing a fost desemnat cel mai bun sportiv la categoria sub 23 de ani....
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img