joi, noiembrie 30, 2023

Eroii de la Europenele joacă la Blaj în cuplajul Supercupei României

Cele mai Citite

Finala masculină îi va aduce pe teren pe selecționer și pe patru jucători dintre cei care au jucat în sferturile de finală ale EuroVolley

După campaniile de poveste ale naționalelor la Campionatele Europene, voleiul românesc revine în actualitate sâmbătă. În noua sală Polivalentă din Blaj, care va fi inaugurată cu acest prilej, cele mai valoroase echipe ale sezonului trecut vor disputa în cuplaj meciurile Supercupei României.  

Primul meci va începe la ora 16.00 și va opune campioana masculină CSM Arcada Galați și deținătoarea Cupei României, SCMU Craiova. Acesta va strângă la un loc mai mulți dintre jucătorii care au scris istorie la Europene. Arcada e antrenată de selecționerul Sergiu Stancu, iar în teren se vor afla Marian Bala și Andrei Butnaru, în vreme ce la SCMU Craiova vor putea fi urmăriți la lucru Robert Călin și Sergio Diaconescu! Finala feminină, programată la ora 19.00, va pune față în față campioana, CSM Volei Alba Blaj și deținătoarea Cupei, CSM Lugoj. Coordonatoarea gazdelor este chiar ridicătoarea naționalei de senioare, Iarina Axinte.  

„Împreună cu CSM Volei Alba Blaj, am reușit să organizăm această Supercupă. O Supercupă cum n-a mai fost, cu absolut de toate, cu joc de lasere, cu scene între meciuri. Vor fi premii și se va încheia cu un concert Voltaj. E ceva ce nu a mai fost. Încercăm să facem un spectacol sportiv și artistic” – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei. 

Totul se va încheia spectaculos, cu o festivitate de premiere dublă, urmând exemplul patentat în Liga Campionilor de doi ani încoace.  

„Respectăm ce s-a întâmplat în Liga Campionilor, în care premierea va fi la sfârșitul celei de-a doua finale. Vor fi două podiumuri separate, pentru fetele și băieții câștigători. Încercăm să creem ceva mai frumos, mai spectaculos, în care și sportivul să fie respectat, să fie și el în centrul atenției” – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei. 

Încă mai curg felicitările pentru performanța de la Europene 

Chiar dacă au trecut aproape trei săptămâni de la spectaculoasa calificare a naționalei masculine în sferturile de finală ale Campionatului European, ecourile internaționale nu s-au stins. Președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru, a simțit acest lucru pe propria piele, când a participat la Gala Aniversării a 50 de ani de la nașterea Confederației Europene de Volei (CEV).   

„La Confederația Europeană am fost felicitat, nu mă gândeam eu, eram bucuros pentru ce am făcut noi ca rezultat al României. Însă la prima întâlnire pe care am avut-o, foarte multe țări, și Turcia, președintele federației turce, nu zic de președintele Confederației Europene, domnul Boricic, domnul Arena, vicepreședintele, dar și reprezentanți ai unor federații ca Austria, Slovacia, Cehia, Finlanda, au venit și ne-au feliciat pentru rezultat. Pentru faptul că am ajuns acolo și s-au bucurat să vadă o echipă atât de competitivă a României. Te simți mândru, te simți bine, când se discută și despre tine și lumea apreciază ce vede în teren” – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei. 

România este în luptă pentru calificarea la CM 2025 

Următorul pas pentru tricolori ar fi calificarea la Campionatul Mondial din 2025, la care se poate ajunge direct, prin câștigarea unei medalii în competițiile continentale, sau în funcție de locul ocupat în clasamentul mondial la finalul anului viitor. Acum, România este pe locul 24, deci, dacă s-ar ține anul acesta competiția, atunci România ar fi printre cele 32 de țări participante.  

„Acum, când vorbim, locul 24 ne permite participarea la un Campionat Mondial. România ar fi parte a acestuia. Mai rămâne să vedem la calificările pentru Jocurile Olimpice, dar și la Jocurile Olimpice, ce se va întâmpla, ce echipe vor mai câștiga sau pierde puncte în funcție de rezultatele pe care le vor obține acolo. De asemenea, noi mai avem de participat anul viitor în Golden League, unde trebuie să mai acumulăm puncte” – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei.  

Rezultatele bune obținute în acest an i-a obligat pe oficialii Federației Române de Volei să impună obiective mai mari la următoarea ediție a Europenelor, care vor avea loc în 2026. Naționala masculină e deja calificată acolo, în calitate de gazdă, în vreme ce fetele vor juca în calificările care se vor disputa în 2025. 

„Ne dorim ca și în 2026, la Campionatele Europene, să menținem aceste rezultate înregistrate de echipele noastre, dacă nu chiar să le depășim. Pe fete le-am și anunțat că obiectivul următor va fi participarea în sferturi. La băieți s-a concretizat, așa că acum obiectivul minin al lor este calificare în sferturile de finală ale Campionatului European” – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Au făcut „dubla” de aur! 

Bianca Mei-Roșu și Eduard Ionescu și-au adjudecat câte două medalii de aur la Campionatele Naționale de Tenis de masă,...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img