joi, noiembrie 30, 2023

Furioși și iuți! S-au dat în spectacol la Casa Poporului! 

Cele mai Citite

Piloții din campionatul național de drift au derapat cu peste 150 km/h în fața Casei Poporului, sub ochii participanților la Apex Fest, festivalul de motorsport care se dorește a deveni o constantă anuală. 

Piloți din 7 țări, inclusiv România și-au demonstrat talentul la drift și i-au încântat pe cei prezenți în Piata Constituției la evenimentul din week-endul trecut, dedicat lumii cu motoare.  

În fața Casei Poporului, pasionații de adrenalină de la drift au derapat cu viteze de peste 150km/h, iar curioșii au putut admira colecții impresionante de vehicule istorice, mașini de off road și au fost întreținuți de DJ celebrii și artiști în vogă care au concertat două seri la rând. 

Președintele Federației Române de Automobilism Sportiv s-a declarat încântat de succesul evenimentului. 

„Nu ai cum să nu-ți dorești un asemenea eveniment, este important atât pentru sportul nostru, cât și pentru România, pentru că am avut la start mulți sportivi din alte țări . Acest festival trebuie să devină obișnuință” – Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv. 

Mare amator de senzații tari și pasionat de mașini, celebrul artist Ovidiu Lipan Țăndrică nu a ratat evenimentul. 

„ Mă bucur că am participat la acest festival. Sunt un șofer bun, îmi plac mașinile frumoase și cele de epocă, vara merg cabrio… Problema e ca sunt vitezoman și trebuie să fiu mereu atent. Sunt un obișnuit al curselor, adrenalina de pe scenă se poate compara cu cea de la raliuri”- Ovidiu Lipan Țăndărică, artist. 

„Este un circuit de mare viteză, acum 5 ani când am făcut ultima etapă aici se ajungea undeva la 180 kilometri pe oră la coborâre în derapaj, acum am avut undeva la 150-160 kilometri pe oră, o viteză mare pentru acest tip de competiții. Am un respect foarte mare pentru ceea ce fac oamenii de la drift, nu este deloc ușor să pilotezi asemenea mașini” – Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv. 

„Acesta este doar începutul”! 

Pentru eveniment s-a muncit pe rupte non-stop în ultimele trei săptămâni. 

„A trebuit să aducem 600 metri liniar de parapeți de beton, care se folosesc pe DN la separarea benzilor, aproximativ 4 kilometri de gard, lumini, sonorizare, a fost un efort colosal pentru a pune în scenă acest eveniment. Munca pentru fiecare etapă în parte este specifică. Nu am mai avut o asemenea etapă, pe lângă CN Drift, alături de partenerii de la Apex, am încercat să organizăm cel mai mare festival de motorsport din românia. Festivalul a cuprins multe zone, expoziția de vehicule istorice, de supercar, mașini de offroad, de motociclete, etapa campionatului național de drift” – Denis Manea, președinte RODrift, co-organizator al festivalului. 

„Pentru noi a fost prima dată când ne-am implicat într-un astfel de eveniment, timpul a fost scurt, dar determinarea mare și succesul pe măsură. Am dorit de la bun început de a ajuta fenomenul de motorsport să crească, am avut șansa de găsi în cei de la FRAS  si de la RoDrift susținere și înțelegere. A fost un efort comun, o sincronizare perfectă de dorințe, astfel încât rezultatele au fost pe măsură. Ni s-a spus că este un pas îndrăzneț, dar noi ne propunem ca acesta să fie doar începutul, următoarele evenimente vor fi de aici mai sus”- Andrei Tureanu, co-organizator al festivalului.

Evenimentul, aflat la prima ediție, a fost organizat de APEX Speed Fest, alături de WIN Tureanu Motorsport si RODrift, sub egida FRAS. 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Au făcut „dubla” de aur! 

Bianca Mei-Roșu și Eduard Ionescu și-au adjudecat câte două medalii de aur la Campionatele Naționale de Tenis de masă,...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img