joi, noiembrie 30, 2023

Supercupa României la volei, show total la Blaj 

Cele mai Citite

2.000 de fani au fost prezenți la inaugurarea Sălii Polivalente din Blaj 

A fost show total la Blaj. Inaugurată cu un cuplaj de voleibalistic de vis, cel din Supercupa României, sala Polivalentă din oraș a deschis sezonul în voleiul românesc. Campioanele, Arcada Galați, respectiv Volei Alba Blaj, au cucerit trofeele, după finale câștigate în fața deținătoarelor Cupei România. 

În finala masculină, CSM Arcada Galați a dispus cu scorul de 3-0 de SCM Craiova, cucerind după mulți ani din nou Supercupa. Victoria a fost dedicată patronului, care și-a aniversat ziua de naștere chiar în ziua meciului.  

„Dedic trofeul în primul rând familiei, pentru că este mereu alături de mine în momentele grele, dar îl dedic și patronului nostru. E sărbătorit azi și îi urăm la mulți ani pe această cale” – Sergiu Stancu, antrenor Arcada Galați. 

Pentru selecționerul naționalei României, meciul cu Craiova a reprezentat și revederea cu doi dintre componenții de bază ai echipei pe care a dus-o în sferturile de finală ale Europenelor, liberoul Sergio Diaconescu și centrul Robert Călin.  

„Craiova are o echipă foarte bună, cu jucători de experiență, cei doi de la națională, plus cele două extreme. Ne vom întâlni cu Craiova în acest an în lupta pentru titlu, cu siguranță. De altfel, va fi o competiție foarte încinsă, cu vreo 5 sau 6 echipe care se vor lupta pentru a deveni campioane” – Sergiu Stancu, antrenor Arcada Galați. 

Andrei Butnaru, MVP-ul Supercupei masculine 

Component al gălățenilor, dar și al naționalei României, cu care a ajuns în sferturile de finală ale Europenelor, Andrei Butnaru a fost desemnat MVP-ul partidei. El a recunoscut că, deși nu a avut vacanță în vară, nu e deloc obosit.  

„Acest trofeu e o recompensă pentru mine. Împreună cu colegul meu, Marian Bala, am venit la club de la națională în cea mai bună formă și asta s-a văzut” – Andrei Butnaru, MVP Supercupa României, jucător Arcada Galați

Internaționalul român este bucuros că a reușit să obțină prima Supercupă din carieră, după două finale pierdute. E, e sigur că acest trofeu a fost exact imboldul de care aveau nevoie pentru a putea prinde aripi pentru atingerea celorlalte obiective din sezon. 

„Mă bucur foarte mult că am reușit să cucerim Supercupa, după câțiva ani de când nu am mai reușit să o câștigăm. Sperăm să menținem nivelul pe durata campionatului și Cupei României și Ligii Campionilor. Victoriile aduc victorii, am avut un început foarte bun de sezon, am câștigat Supercupa și sigur pe mai departe ne vom face treaba și sperăm să câștigăm și campionatul acesta, care pare un pic mai greu decât cele din anii trecuți” – Andrei Butnaru, MVP Supercupa României, jucător Arcada Galați

CSM Volei Alba Blaj, câștigătoarea Supercupei feminine 

Disputată între echipa locală, Volei Alba Blaj, și CSM Lugoj, finala feminină s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 3-1. În fața a 2.000 de oameni care au umplut până la refuz Sala Polivalentă din Blaj, echipa locală a câștigat grație unui plus de prospețime adus de ridicătoarea Iarina Axinte și a unui plus de experiență adus de fosta internațională română Nneka Onyejekwe.  

„Sunt nespus de fericită, mă bucură enorm faptul că a fost inaugurarea acestei săli, care pentru Blaj este o comoară. A fost doar un plus pentru motivație și energie. Ne-am dat viața pe teren și am reușit să câștigăm. Dedic trofeul familiei, care mă susține peste tot. Sunt motivația mea supremă și mă bucur că au fost alături de mine” – Iarina Axinte, voleibalistă Volei Alba Blaj

Revenită anul acesta la Blaj, fosta internațională Nneka Onyejekwe a cea mai bună jucătoare a învingătoarelor, primind și titlul de MVP. Chiar dacă are zeci de trofee în palmares, pentru jucătoarea de 34 de ani, aceasta a fost prima Supercupă câștigată.  

„Acest trofeu ne dă foarte multă încredere. Ne dorim să progresăm de la meci la meci, e o echipă destul de tânără, eu sunt cea mai experimentată. Avem nevoie de timp pentru relațiile de joc. Este a treia Supercupă pe care o joc și prima pe care o câștig. Înseamnă foarte mult să mă întorc aici, să fim în această sală minunată, alături de cei mai frumoși suporteri din România și să reușim să le oferim în dar acest trofeu” – Nneka Onyejekwe, MVP Supercupă, jucătoare Volei Alba Blaj

La finalul săptămânii va începe campionatul feminin al Diviziei A1, cel masculin având startul pe 14 octombrie.  

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Au făcut „dubla” de aur! 

Bianca Mei-Roșu și Eduard Ionescu și-au adjudecat câte două medalii de aur la Campionatele Naționale de Tenis de masă,...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img