joi, noiembrie 30, 2023

Fenomenul de pe circuit! La 12 ani se dă cu mașina în cursele de  Rallycross! 

Cele mai Citite

La doar 12 ani, Rareș Solomon are deja 6 luni de când este pilot de rallycross. În competiții, puștiul se dă cu o mașină pe care chiar bunicul său i-a făcut-o cadou. 

La vârsta la care copiii se joacă, Rareș Solomon a luat pasiunea pentru mașini în serios! Puștiul care a învățat să conducă la 4 ani jumate recunoaște că se simte ca peștele în apă atunci când este la volan. 

„Mă simt foarte bine când conduc, am o mașină puternică și frumoasă, pe viitor voi avea una și mai puternică” – Rareș Solomon, pilot în Campionatul de RallyCross.

Deși încă foarte mic, atunci când merge la curse, băiatul gândește ca un învingător!   

„Sunt un pilot bun, aleg să fiu tot timpul printre primii și nu există să spun că nu voi câștiga! Așa mă motivez” –-Rareș Solomon, pilot în Campionatul de Rallycross

 Bunicul este cel care l-a introdus pe micul pilot ]n lumea motorsportului. 

„La 4 ani și jumătate am învățat să conduc. Am învățat de la bunicul meu, pe drumuri forestiere” –Rareș Solomon, pilot în Campionatul de RallyCross.   

Rareș povestește că înaintea competițiilor nu are emoții,dar atunci când urcă la volanul mașinii sale,  are un discurs pe care și-l spune în gând. Puștiul nu se sperie nici atunci când se răstoarnă cu mașina. 

„Îmi spun că o să câștig, o să fiu printre primii, nu o să mă răstorn, nu vor fi accidente și voi ajunge la final.  

La antrenament am avut un accindet foarte grav. Era ploaie, macadamul era foarte ud și eu am continuat să mai conduc, nu am avut aderență și m-am răsturnat” –Rareș Solomon, pilot în Campionatul de RallyCross.  

Acest incident nu l-a împiedicat să meargă mai departe.  

„Nu m-am speriat. Dacă  vremea urâtă, trebuuie să controlezi foarte bine mașina, iar pentru asta, îți trebuie foarte multe antrenamente” – Rareș Solomon, pilot în Campionatul de RallyCross.  

Rareș știe că rallycross-ul este doar începutul său în motorsport. Micul pilot vrea să ajungă mult mai departe!  

„Pe viitor, îmi doresc să merg la cursele de Radical și la raliuri, acolo sunt mașini mult mai puternice” –Rareș Solomon, pilot în Campionatul de RallyCross.  

RallyCross-ul, un sport pentru toate vârstele  

RallyCross-ul este un sport care constă în curse de mașini în stil sprint, desfășurate pe un circuit cu suprafață mixtă, asfalt și teren accidentat,  la care participă autovehicule special construite.  

Această ramură a motorsportului înseamnă dueluri roată la roată, drifturi spectaculoase și mașini care accelerează foarte rapid. RallyCross-ul este un sport pentru toate vârstele, la care pot participa atât copiii cu vârste începând de la 9 ani (la categoria debutant fiind asistați în mașină de un adult),  adolescenții cât și adulții până la orice vârstă. 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Au făcut „dubla” de aur! 

Bianca Mei-Roșu și Eduard Ionescu și-au adjudecat câte două medalii de aur la Campionatele Naționale de Tenis de masă,...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img