joi, aprilie 18, 2024

Își verifică horoscopul înainte de concurs 

Cele mai Citite

Daria Mihaiu va concura în trei probe pentru România la Cupa Mondială de gimnastică aerobică de la Polivalenta bucureșteană 

Cupa Mondială de gimnastică aerobică organizată la București de vineri până duminică va aduce în prim plan toți campionii acestui sport. Una dintre reprezentantele României e sigură că va câștiga, pentru că are de partea ei și talentul, dar și horoscopul! 

Participantă în trei probe la competiția de la sala Polivalentă, individual, cuplu și aerobic dance, Daria Mihaiu are un obicei sfânt înainte de fiecare concurs: își consultă horoscopul. Fiind săgetător, ea și-a și tatuat pe antebrațul drept o săgeată! 

„Îl am de anul trecut, din octombrie. Reprezintă zodia mea, săgetător. Sincer, de multe ori citesc zodia, caut data și luna și zodia, să văd ce se va întâmpla” – Daria Mihaiu, componentă lot național gimnastică aerobică

Atât ea, cât și partenerul ei din proba de cuplu, Darius Branda, recunosc că vor avea emoții la acest concurs, care este ultima verificare înaintea Campionatelor Europene de gimnastică aerobică. 

„Bănuiesc că amândoi simțim emoțiile, pentru că e o responsabilitate. Ne dorim foarte mult, pe lângă faptul că ne dorim să luăm medalie la Campionatul European, ne dorim să luăm și aici, în țară, pentru că concursul de ține aici în București și totuși e un concurs de etapă mondială” – Darius Branda, component lot național gimnastică aerobică

„Mereu vor fi emoții, îți dorești foarte multă să ajuți echipa, să iei o medalie. Să iei medalie la toate probele. Eu având probă de individual, probă de cuplu cu Darius și mai avem și aerobic dance. La toate trei ne dorim medalii și în plus ne mai dorim o medalie la echipă” – Daria Mihaiu, componentă lot național gimnastică aerobică

Se machiază și se aranjează două ore pentru un concurs 

Pentru Daria, ziua de concurs începe cu multe ore înaintea intrării în sală, pentru că ea trebuie să se aranjeze pentru a arăta cât mai bine în fața arbitrelor. De aceea, uneori își alocă și două ore pentru coc și machiaj. 

„Înainte de un concurs ne trezim cu două ore înainte, până ne pregătim, ne facem cocul de concurs cu fixativ, cu elastic, cu sclipici, cu tot, machiajul la fel, durează puțin” – Daria Mihaiu, componentă lot național gimnastică aerobică

Obișnuiți să danseze indiferent de situație, fie că sunt la antrenament, fie că sunt acasă, cei doi sportivi români nu ar refuza provocarea de a schimba pentru o seară suprafața de concurs cu scena unui mare concert.  

„Mi-e mi-a plăcea foarte mult să dansez cu Rihanna”, spune Daria. La rândul său, Darius visează la o trupă coreeană celebră, PTS.  

În ceea ce-l privește, Darius Branda atrage imediat privirile când intră pe covorul de concurs, datorită înălțimii sale. A început gimnastica aerobică a 4 ani, a făcut și fotbal în paralel o perioadă, dar s-a îndrăgostit iremediabil de aerobic. Acum are 1,90 m și e, probabil, cel mai înalt gimnast din concursurile internaționale. Recunoaște că acest lucru este un avantaj atunci când trebuie să-și ridice partenera la anumite exerciții, dar că uneori are probleme la efectuarea anumitor elemente tehnice.  

„Am 1,90 m înălțime. Mă ajută să ridic, dar nu mă ajută în alte moduri, printre care și efectuarea unor elemente, am greutăți la ele” – Darius Branda, component lot național gimnastică aerobică 

Antrenoarea coordonatoare a lotului de gimnastică aerobică, Maria Fumea, spune că una dintre cele mai dificile sarcini este de a alege melodia perfectă pentru exerciții. Acest lucru se întâmplă la începutul sezonului, în ianuarie și februarie.  

„În fiecare an, în ianuarie și februarie ne concentrăm pe muzici. Ascultăm sute de melodii, de toate genurile și nu ne place nimic și până la urmă reușim. Atât de tare ascultăm și atât de multe melodii încât spunem hai, până la urmă alegem una” – Maria Fumea, antrenor coordonator lotul de gimnastică aerobică al României. 

Antrenorii noștri abia așteaptă această Cupă Mondială organizată de Federația Română de Gimnastică la sala Polivalentă din București. Între 13 și 15 octombrie, sportivi din 22 de țări se vor lupta pentru trofee, aceasta fiind cea mai importantă competiție de dinaintea Campionatului European din Antalya. 

„Este o Cupă Mondială cu 22 de țări. E pentru a treia oară când noi organizăm așa ceva în România. Se desfășoră înaintea unui Campionat European care va avea loc în luna noiembrie, în Antalya și sigur că obiectivele sunt mărețe. Pentru lotul național de seniori aceste obiective au fost mereu aceleași în fiecare an la fiecare cupă, la fiecare participare europeană sau mondială altele decât intrarea în finale, ceva medalii” – Maria Fumea, antrenor coordonator lotul de gimnastică aerobică al României.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Campionul care are succes dacă-l înțeapă albina înainte de cursă

La Gala Triatonului Românesc, Vlad Remzing a fost desemnat cel mai bun sportiv la categoria sub 23 de ani....
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img