joi, noiembrie 30, 2023

Au câștigat 7 medalii la Jocurile Balcanice de la București!

Cele mai Citite

Înaintea Europeanului din Antalya, sportivii din lotul național de gimnastică aerobică au concurat acasă

Regalul gimnasticii aerobice de la București a continuat și după Cupa Mondială de seniori, cu Jocurile Balcanice de juniori, competiție la care au participat alături de România, alte 5 țări, Turcia, Bulgaria, Ungaria, Grecia și Republica Moldova.  

Sortivii din lotul național de juniori antrenați de Cristiana Spînu au câștigat 7 medalii: una de aur, pe echipe, 3 de argint în probele de individual masculin, grup și aerobic dance și 3 de bronz, la individual feminin, individual masculin și perechi mixte. 

 „Suntem mulțumite de aceste medalii, dar vom lucra să fie și mai bine” – Melissa Fărcuța, componentă a lotului național de juniori de gimnastică aerobică al României.  

Pentru Daniel Anton, ocupantul locului 2 la individual masculin, concursul de la București a fost prima competiție internațională la care a participat.  

„Mi-am făcut treaba. Sincer să fiu, nu am avut chiar așa emoții față de cum mă așteptam. În prima zi de calificări au fost puțin mai mari emoțiile,  dar după nu am mai avut” -Daniel Anton, component al lotului național de juniori de gimnastică aerobică al României.  

În lotul național de juniori, băieții sunt în minoritate, doar 2 și 10 fete.  

„Este greu. Este greu cu atâtea fete” –Alexandru Berbece, component al lotului național de juniori de gimnastică aerobică al României.  

Cu toate acestea, sportivii se înțeleg bine între ei. 

 „Și noi avem grijă de ele și ele mai au uneori grijă de noi” – Daniel Anton, component al lotului național de juniori de gimnastică aerobică al României.  

Următoarea competiție importantă la care juniorii vor participa este Campionatul European din Antalya, care va avea loc în noiembrie.  

„Ne dorim foarte multe medalii la acest campionat european, în special de aur” – Melissa Fărcuța, componentă a lotului național de juniori de gimnastică aerobică al României.  

Machiajul și coafura durează câteva ore 

Înaintea concursului de la București, fetele au avut mult de lucru. Aranjatul părului și machiajul le-a luat ore bune.  

„În general începem cu părul, după machiajul. Toate ne iau de la o jumătate de oră spre o oră pentru fiecare persoană, dar ne ajutăm una pe alta ca să eficientizăm munca” – Melissa Fărcuța, componentă a lotului național de juniori de gimnastică aerobică al României.  

Muzica pe care concurează și costumele poartă amprenta fiecărei sportive din lot.  

„Doamna ne alege muzica, dar cu acordul nostru. Muzica contează foarte mult și în timpul exercițiului trebuie să ne simțim bine. Costumele le facem împreună. Toate dăm idei” – Melissa Fărcuța, componentă a lotului național de juniori de gimnastică aerobică al României.  

Competiția s-a desfășurat pe parcursul a trei zile  

Între 17-19 octombrie, la Sala Polivalentă din București, au avut loc Jocurile Balcanice de gimnastică aerobică, competiție organizată de Federația Română de Gimnastică. Jocurile Balcanice a fost un concurs pe categorii de vârstă, 9-11 ani, 12-14 ani, 15-17 ani, la care au participat 200 de gimnaști din 6 țări. Pentru juniorii din lotul national, acesta a fost cea mai importantă competiție dinaintea Campionatului European din Antalya, care va avea loc luna viitoare. La eveniment, România a participat cu 12 sportivi: Daniel Anton, Alexandru Berbece, Melissa Fărcuța, Bianca Cîmpan, Emma Rotaru, Isabel Colioglu, Alessia Vrăncianu, Bianca Voicu, Mara Dragomir, Maia Balogh, Raisa Alexe, Alexandra Andrei.  

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Au făcut „dubla” de aur! 

Bianca Mei-Roșu și Eduard Ionescu și-au adjudecat câte două medalii de aur la Campionatele Naționale de Tenis de masă,...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img